Pizzasandwich
Ny

Pizzasandwich

60+ min
Pizza er altid en god ide, og pizzasandwich er mindst lige så god en ide! Drys en pizzabund med ost og fold den på midten, inden du bager den, så kan du trække et sandwichbrød ud af ovnen fyldt med smeltede ostetråde - lige til at komme fyld i. Denne opskrift er ét bud på fyld, men du kommer præcis det i, som du bedst kan lide. De bagte bunde kan du have liggende på frost, så du altid kan lune en, når du har lyst til en sandwich. Denne opskrift giver en temmelig stor pizzasandwich, så medmindre du er meget sulten, så er den perfekt at dele i to.
https://www.arla.dk/opskrifter/pizzasandwich/

Sådan gør du

Pizzadej
  • Smuldr gæret i vandet og opløs det med en grydeske.
  • Tilsær mel, olie, sukker og salt og ælt dejen blank. Tilsæt lidt mere mel, hvis den er for klistret.
  • Stil dejen tildækket et lunt sted til hævning i ½ time.
  • Vend dejen ud på et meldrysset bord og stram 1 stor bolle op og læg den i en skål, smurt med lidt olivenolie. Lad den hæve yderligere ½ time.
  • Tryk dejen ud til en cirkel (ca. 30 cm i diameter) på et meldrysset bord.
  • Hæld olivenolie ud over den og drys med mozarella.
  • Fold dejcirklen på midten så det bliver en halvcirkel og bag den i ovnen ved 220° - traditionel ovn og i pizzaovn ved 350°.
Fyld
  • Vask salat og basilikum, dræn tomaterne og fyld sandwichen, når den er kommet ud af ovnen.

En sød dessert pizzasandwich er også lækkert. Du skal bare smøre bunden med creme fraiche og drysse den med vaniljesukket, hakket chokolade eller knapper, inden du bager den. Fyld den med friske bær, når den er bagt.

Energiindhold for hele retten:

8399 kJ / 2007 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1126 kJ / 269 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1 g
Protein: 15,5 % 10,3 g
Kulhydrat: 46 % 30,4 g
Fedt: 38,5 % 11,7 g
Mere inspiration

Sådan laver du selv semidried tomater.

Relateret video
Pizzasandwich

Pizzasandwich - den bedste opskrift på den nye trend.

Ingredienser

Pizzadej
10 g Gær
1½ dl Vand - lillefingervarmt
200 g Tipo 00 hvedemel
½ spsk Olivenolie
¼ tsk Groft salt
¼ tsk Sukker
3 spsk Olivenolie
1 dl Revet mozzarellaost
Fyld
2 spsk Ramsløg-, persille- eller basilikumpesto
50 g Rucolasalat, eller anden salat
150 g Semidried tomater
4 skiver Serrano skinke
4 kviste Frisk basilikum