Semidried cherrytomater

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(38 vurderinger)

60+ min

Tomaterne smager dejligt til skimmelost samt til mellemlagret og lagret gul ost. Prøv dem også i en salat.

Ingredienser

Antal portioner

  • 250 g cherrytomater

Krydderolie

  • 3 fed hvidløg
  • 2½ spsk friske timianblade
  • 1 dl olivenolie
  • 2 tsk sukker
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Sådan gør du

Sådan gør du

Halver cherrytomaterne og læg dem i en bradepande med skærefladen opad.

Krydderolie

Kom hvidløg og timian i en lille hurtighakker og hak i ca. 30 sek. Tilsæt olien og hak i yderligere ca. 30 sek. Drys tomaterne med sukker, salt og peber og dryp krydderolien over. Bag tomaterne midt i ovnen.

Tips

Tomaterne er gode til skimmelost, fx en rødkit og til mellemlagret og lagret gul ost.

Tomaterne kan opbevares i køleskabet i ca. 14 dage. Læg evt. tomaterne i et glas og dæk med olivenolie.

Du kan også bruge tomaterne til bruschetta, i salater og til kødretter. Olien er også god til at dyppe brød i.

Bagetid

Ca. 2 timer ved 100°.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 3890 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 0,3 g
  • Protein: 1 %
  • Kulhydrat: 10 %
  • Fedt: 89 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: