Pizza med kylling og pesto

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(5 vurderinger)

60+ min

Pizza med kylling, pesto og broccoli - en ny og anderledes pizza med en lækker, sprød fuldkornsbund. Prøv den!

Ingredienser

Antal portioner

Pizzadej

  • 10 g gær
  • 3 dl koldt vand
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 tsk groft salt
  • 125 g fuldkornsdurummel
  • 250 g italiensk hvedemel, fx Tipo 00 (ca. 4¼ dl)
  • 5 dl vand
  • ½ tsk groft salt
  • 350 g kyllingefilet
  • 4 spsk basilikumpesto
  • 2 tsk tørret oregano

Sådan gør du

Sådan gør du

Pizzadej

Rør gær og vand sammen i en skål. Tilsæt olie, salt og de 2 slags mel (hold lidt hvedemel tilbage). Ælt dejen i ca. 5 min til den er blank og elastisk - fx i en røremaskine. Dejen skal være fugtig. Læg dejen i en oliesmurt skål og dæk skålen med et låg eller husholdningsfilm. Lad dejen hæve et lunt sted i ca. 1½ time.

Bring vand og salt i kog og kog kyllingefileterne ved jævn varme og under låg i ca. 10 min. Tag kyllingestykkerne op af vandet og lad dem afkøle på en tallerken. Flå kyllingefileterne i mindre stykker med to gafler.

Sæt en bageplade til opvarmning i ovnen. Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem. Tilsæt evt. resten af melet. Rul dejen ud til 2 runde pizzabunde (a ca. 35 cm i diameter) og læg dem på bagepapir. Læg halvdelen af osten på de ubagte bunde og fordel kylling og broccoli herpå. Fordel den resterende ost over fyldet, drys med pinjekerner og træk pizzaen med bagepapiret over på en varm bageplade. Bag en pizza ad gangen midt i ovnen til bunden er sprød og gylden.

Fordel pesto og oregano på de bagte pizzaer og server straks.

Bagetid

Ca. 10 min. ved 250° - traditionel ovn.

Tip

Du kan med fordel bage pizzaerne på en bagesten. Stil bagestenen i ovnen ca. 1 time før pizzaerne skal bages, så stenen bliver godt varm.

Forbered i god tid

Lav dejen til pizzabundene dagen før og lad den koldhæve i køleskabet natten over.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 11500 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 15,1 g
  • Protein: 24 %
  • Kulhydrat: 42 %
  • Fedt: 34 %

Tilbage

Test din viden om Halloumi og vind!

Test din viden om Halloumi og deltag i konkurrencen om en burger-grill, der er ideel til at fremtrylle en burger af de helt gode.

Quiz med her

Konkurrence

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Med Karolines Køkken® app’en får du let adgang til alle opskrifterne fra karolineskøkken.dk. Her er tusindvis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted, så du altid har inspiration og hjælp til dagens madlavning lige ved hånden.

Læs mere og download

Ny, forbedret app

Print

Kilde: