Kyllingepizza

30 min
Kyllingepizza

Så er der pizza til aftensmad! Denne kyllingepizza er supernem: Vi laver en hurtig tomatsauce og bruger færdige pizzabunde, og så er det ellers bare om at samle og bage kyllingepizzaerne. Tag gerne børnene med i køkkenet - de kan sagtens lave deres egen kyllingepizza.

Ingredienser

Tomatsauce

1 dåse Hakkede tomater (ca. 400 g)
1 Finthakket rødløg (ca. 75 g)
1 tsk Sukker
1 tsk Eddike, fx hvid balsamicoeddike
½ tsk Groft salt

Pizza

2 Pizzadeje, evt. fuldkorn
250 g Kyllingefilet i tynde strimler
1 spsk Olivenolie
2 spsk Finthakket frisk rosmarin
1 Lille hakket fed hvidløg
2 Rødløg i tynde strimler (ca. 150 g)
200 g Revet mozzarellaost
½ tsk Groft salt
25 g Skyllet rucolasalat

Tilbehør

Stærk chilisauce

Sådan gør du

Tomatsauce

  • Bland alle ingredienserne.

Pizza

  • Sæt 2 bageplader til opvarmning i ovnen.
  • Rul og stræk de 2 pizzadeje, så de bliver ca. 34 cm i diameter. Læg bundene på 2 stykker bagepapir og træk dem over på hver sin varme bageplade. Forbag bundene øverst og nederst i ovnen i ca. 5 min. ved 225° - varmluft.
  • Vend kyllingekødet med olie, rosmarin og hvidløg.
  • Tag de forbagte bunde ud af ovne og tryk dem flade, hvis de har hævet sig.
  • Fordel tomatsauce, kylling, løg og ost på bundene. Drys med salt og bag pizzaerne øverst og nedest i ovnen, til de er gyldne i ca. 8 min. ved 225° - varmluft.
  • Tag pizzaerne ud og server dem med pynt af rucola og med chilisauce - som man selv kan komme på efter smag.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

8651 kJ / 2068 kcal

Næringsindhold pr. 100g

563 kJ / 135 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,9 g
Protein: 28,2 % 9,3 g
Kulhydrat: 44,3 % 14,7 g
Fedt: 27,5 % 4,2 g
Relateret video Sådan knuser og hakker du hvidløg

Karolines køkken viser, hvordan du nemt knuser eller hakker et fed hvidløg.

https://www.arla.dk/opskrifter/kyllingepizza/