Burrata pizza

Burrata pizza

30 min
Burrata pizza bagt med kartofler og toppet med pesto og masser af frisk timian. Den cremede burrata ost smager helt fantastisk på en klassisk kartoffelpizza. Top din burrata pizza med pesto og drys med røgede chiliflager - så er pizzaaftenen helt sikkert i hus...

Sådan gør du

Bagetid:

12-15 min. ved 275° - varmluft.

Burrata pizza
  • Sæt 2 bageplader til opvarmning i ovnen.
  • Rul dejen tyndt ud til 2 runde pizzabunde (ca. 30 cm i diameter) og læg dem på 2 stykker bagepapir.
  • Kom kartoffelskiverne i en skål og hæld olie, timianblade og salt herover. Vend blandingen sammen.
  • Fordel mozzarella på pizzabunden og fordel kartoffelskiverne herpå.
  • Træk bagepapiret over på de varme bageplader og bag pizzaerne i ovnen.
  • Top pizzaerne med burrata og pesto, drys med chili, salt og peber og server straks.

Burrata pizzaen smager også godt med parmaskinke. Læg 3-4 skiver parmaskinke på pizzaen efter den er bagt.

Bag evt. din pizza på bagesten eller bagestål. Både bagesten og -stål leder varmen bedre, så dine pizzaer får en endnu mere sprød bund og kant.

Energiindhold for hele retten:

16882 kJ / 4035 kcal

Næringsindhold pr. 100g

907 kJ / 217 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,1 g
Protein: 13,7 % 7,3 g
Kulhydrat: 39,1 % 20,8 g
Fedt: 47,2 % 11,6 g
Mere inspiration

Forkæl din burrata pizza med hjemmebagte pizzabunde.

Koldhævet pizzadej
60+ min
Koldhævet pizzadej
(14)
Relateret video
Burrata pizza

Ingredienser

Burrata pizza
2 Pizzadeje (ca. 600 g)
600 g Kartofler i meget tynde skiver
3 spsk Olivenolie
3 spsk Finthakket frisk timian
1½ tsk Flagesalt
200 g Revet mozzarellaost
Topping
2 Burrata oste
1 dl Persille pesto
1 tsk Tørrede chiliflager, fx chipotle (smoked chili)
1 tsk Flagesalt
Groftkværnet peber