Burrata pizza

Burrata pizza

30 min
Burrata pizza bagt med kartofler og toppet med pesto og masser af frisk timian. Den cremede burrata ost smager helt fantastisk på en klassisk kartoffelpizza. Top din burrata pizza med pesto og drys med røgede chiliflager - så er pizzaaftenen helt sikkert i hus...

Sådan gør du

Burrata pizza
  • Sæt 2 bageplader til opvarmning i ovnen.
  • Rul dejen tyndt ud til 2 runde pizzabunde (ca. 30 cm i diameter) og læg dem på 2 stykker bagepapir.
  • Kom kartoffelskiverne i en skål og hæld olie, timianblade og salt herover. Vend blandingen sammen.
  • Fordel mozzarella på pizzabunden og fordel kartoffelskiverne herpå.
  • Træk bagepapiret over på de varme bageplader og bag pizzaerne i ovnen.
  • Top pizzaerne med burrata og pesto, drys med chili, salt og peber og server straks.
Bagetid
  • 12-15 min. ved 275° - varmluft.
Mere inspiration

Forkæl din burrata pizza med hjemmebagte pizzabunde.

Koldhævet pizzadej
60+ min
Koldhævet pizzadej
(10)
Velbekomme!
Variation

Burrata pizzaen smager også godt med parmaskinke. Læg 3-4 skiver parmaskinke på pizzaen efter den er bagt.

Bemærk

Bag evt. din pizza på bagesten eller bagestål. Både bagesten og -stål leder varmen bedre, så dine pizzaer får en endnu mere sprød bund og kant.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

19051 kJ / 4553 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1021 kJ / 244 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 1,9 g
Protein: 13,5 % 8,1 g
Kulhydrat: 42,9 % 25,8 g
Fedt: 43,6 % 12 g
Relateret video
Burrata pizza

Ingredienser

Burrata pizza
Pizzadeje (ca. 600 g)
2
Kartofler i meget tynde skiver
600 g
Olivenolie
3 spsk
Finthakket frisk timian
3 spsk
Flagesalt
1½ tsk
200 g
Topping
Burrata oste
2
Persille pesto
1 dl
Tørrede chiliflager, fx chipotle (smoked chili)
1 tsk
Flagesalt
1 tsk
Groftkværnet peber