Koldhævet pizzadej

Koldhævet pizzadej

11 timer
Arbejdstid: 50 min
Koldhævet pizzadej er udviklet, så du får de sprødeste pizzaer. Pizzadejen skal langtidshæve på køl i min. 12 timer - og gerne mere. Du kan med fordel lave dejen flere dage i forvejen, da den koldhævede pizzadej udvikler mere smag og gluten. Vi ælter pizzadejen i en røremaskine, så dejen udvikler et godt og stærkt glutennetværk. Det er med til at skabe en perfekt, luftig pizzabund med flotte luftbobler. Den koldhævede pizzadej er nem at arbejde med, og du får de lækreste og sprødste pizzaer.
https://www.arla.dk/opskrifter/koldhavet-pizzadej/

Sådan gør du

Koldhævet pizzadej - dag 1
  • Smuldr gæren og opløs den i vandet.
  • Tilsæt mel og rør dejen sammen - til den lige har samlet sig. Kør dejen på maskine i ca. 5 min ved lav hastighed.
  • Tilsæt olie og salt. Skru op for hastigheden og kør dejen 5-10 min. - til dejen slipper røreskålens kanter.
  • Vend dejen ud på et meldrysset bord, del den i 2, og stram bollerne op.
  • Kom pizzadejene i et smurt fad med olivenolie tildækket med husholdningsfilm. Sæt dem på køl til dagen efter.
Dag 2
  • Tag pizzadejen ud og stil den på køkkenbordet (stadig tildækket) - ca. 2 timer før brug. Det er vigtigt dejen for lov at tempere, inden den skal bruges.
  • Sæt to bageplader til opvarmning i ovnen.
  • Tag en pizzadej ad gangen, vend den i durummel og tryk og form dejen til en pizzabund. Sørg hele tiden for, at bunden kan slippe bordet.
  • Kom pizzabundene på bagepapir og fordel fyldet herpå.
  • Træk pizzerne over på de varme bageplader - og bag pizzaerne i ovnen til bundene er sprøde og fyldet er gyldent ca. 12-14 min. ved 250° - varmluft.

Har du brug for inspiration til fyld på pizzaer er der masser af ideer at hente her: pizza

Energiindhold for hele retten:

7137 kJ / 1706 kcal

Næringsindhold pr. 100g

910 kJ / 218 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2 g
Protein: 13,2 % 7 g
Kulhydrat: 73,2 % 39,2 g
Fedt: 13,6 % 3,4 g
Relateret video
Langtidshævet pizzadej

Få opskriften på en nem og sprød pizzadej – som du kan rulle ud med hænderne. Se mere på arla.dk/madløjer

Ingredienser

Koldhævet pizzadej
10 g Gær
3 dl Lunken vand
450 g Pizzamel fx Tipo 00
1 spsk Olivenolie
1 tsk Groft salt
½ spsk Olivenolie
Durummel