Spaghetti næsten som i Italien

Spaghetti næsten som i Italien

30 min
En enkel, rustik pastaret, der er inspireret af den italienske bucatini all’amatriciana. Med masser af umami fra bacon, tomater og tør lagret ost.

Sådan gør du

Spaghetti næsten som i Italien
  • Skær baconen i tern. Lad olien blive varm i en sauterpande. Steg baconternene ved kraftig varme og under omrøring i ca. 3 min. Tag baconternene op.
  • Kom hvidvin, chili, tomater, sukker og salt i panden. Hak tomaterne lidt. Kog saucen ved jævn til kraftig varme og uden låg i ca. 15 minutter - rør af og til.
  • Bring vand tilsat salt i kog i en stor gryde. Kog spaghettien 8-10 min. til den er mør uden at være blød. Tag ca. 1 dl kogevand fra.
  • Kom den afdryppede spaghetti i pastagryden sammen med bacon, tomatsauce og den ene dl kogevand. Vend godt rundt, så tomatsaucen fordeler sig på spaghettien.
  • Tilsæt ca. 75 g af osten og varm retten godt igennem under omrøring.
  • Pynt med basilikum og server straks sammen med resten af osten.
Energiindhold for hele retten:

11922 kJ / 2849 kcal

Næringsindhold pr. 100g

523 kJ / 125 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,9 g
Protein: 15,8 % 4,9 g
Kulhydrat: 46 % 14,1 g
Fedt: 38,2 % 5,4 g
Relateret video
Sådan koger du pasta

Hvordan koger man pasta helt perfekt – også når det skal være al dente? Det viser Karolines Køkkenskole dig i denne video.

Ingredienser

Spaghetti næsten som i Italien
200 g Lufttørret bacon
1 spsk Olivenolie
2 dl Tør hvidvin
2 spsk Hakket rød chilipeber
2 dåser Flåede tomater (ca. 800 g)
1 tsk Sukker
½ tsk Groft salt
3 liter Vand
1 spsk Groft salt
400 g Tørret spaghetti
100 g Fintrevet lagret cheddarost
Pynt
Frisk basilikum