Spaghetti næsten som i Italien

Spaghetti næsten som i Italien

30 min
En enkel, rustik pastaret, der er inspireret af den italienske bucatini all’amatriciana. Med masser af umami fra bacon, tomater og tør lagret ost.
https://www.arla.dk/opskrifter/spaghetti-nasten-som-i-italien/

Sådan gør du

Spaghetti næsten som i Italien
  • Skær baconen i tern. Lad olien blive varm i en sauterpande. Steg baconternene ved kraftig varme og under omrøring i ca. 3 min. Tag baconternene op.
  • Kom hvidvin, chili, tomater, sukker og salt i panden. Hak tomaterne lidt. Kog saucen ved jævn til kraftig varme og uden låg i ca. 15 minutter - rør af og til.
  • Bring vand tilsat salt i kog i en stor gryde. Kog spaghettien 8-10 min. til den er mør uden at være blød. Tag ca. 1 dl kogevand fra.
  • Kom den afdryppede spaghetti i pastagryden sammen med bacon, tomatsauce og den ene dl kogevand. Vend godt rundt, så tomatsaucen fordeler sig på spaghettien.
  • Tilsæt ca. 75 g af osten og varm retten godt igennem under omrøring.
  • Pynt med basilikum og server straks sammen med resten af osten.
Energiindhold for hele retten:

11922 kJ / 2849 kcal

Næringsindhold pr. 100g

523 kJ / 125 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,9 g
Protein: 15,8 % 4,9 g
Kulhydrat: 46 % 14,1 g
Fedt: 38,2 % 5,4 g
Relateret video
Sådan koger du pasta

Hvordan koger man pasta helt perfekt – også når det skal være al dente? Det viser Karolines Køkkenskole dig i denne video.

Ingredienser

Spaghetti næsten som i Italien
200 g Lufttørret bacon
1 spsk Olivenolie
2 dl Tør hvidvin
2 spsk Hakket rød chilipeber
2 dåser Flåede tomater (ca. 800 g)
1 tsk Sukker
½ tsk Groft salt
3 liter Vand
1 spsk Groft salt
400 g Tørret spaghetti
100 g Fintrevet lagret cheddarost
Pynt
Frisk basilikum