Spaghetti næsten som i Italien

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(86 vurderinger)

30 min

En enkel, rustik pastaret, der er inspireret af den italienske bucatini all’amatriciana. Med masser af umami fra bacon, tomater og tør lagret ost.

Ingredienser

Antal portioner

  • 200 g lufttørret bacon
  • 1 spsk olivenolie
  • 2 dl tør hvidvin
  • 2 spsk hakket rød chilipeber
  • 2 dåser flåede tomater (a ca. 400 g)
  • 1 tsk sukker
  • ½ tsk groft salt
  • 3 liter vand
  • 1 spsk groft salt
  • 400 g tørret spaghetti

Pynt

  • masser af frisk basilikumblad

Sådan gør du

Sådan gør du

Skær baconen i tern. Lad olien blive varm i en sauterpande. Steg baconternene ved kraftig varme og under omrøring i ca. 3 min. Tag baconternene op. Kom hvidvin, chili, tomater, sukker og salt i panden. Hak tomaterne lidt. Kog saucen ved jævn til kraftig varme og uden låg i ca. 15 minutter - rør af og til.

Bring vand tilsat salt i kog i en stor gryde. Kog spaghettien 8-10 min. til den er mør uden at være blød. Tag ca. 1 dl kogevand fra. Lad spaghettien dryppe af i et dørslag.

Kom den afdryppede spaghetti i pastagryden sammen med bacon, tomatsauce og den ene dl kogevand. Vend godt rundt, så tomatsaucen fordeler sig på spaghettien. Tilsæt ca. 75 g af osten og varm retten godt igennem under omrøring. Pynt med basilikum og server straks sammen med resten af osten.

Sådan koger du pasta

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 12080 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 20,4 g
  • Protein: 18 %
  • Kulhydrat: 47 %
  • Fedt: 35 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: