Spaghetti næsten som i Italien
30 min

Spaghetti næsten som i Italien

En enkel, rustik pastaret, der er inspireret af den italienske bucatini all’amatriciana. Med masser af umami fra bacon, tomater og tør lagret ost.
Bedømmelse (50 vurderinger)

Min bedømmelse:

Spaghetti næsten som i Italien

En enkel, rustik pastaret, der er inspireret af den italienske bucatini all’amatriciana. Med masser af umami fra bacon, tomater og tør lagret ost.

Antal portioner
  • 200 g lufttørret bacon
  • 1 spsk olivenolie
  • 2 dl tør hvidvin
  • 2 spsk hakket rød chilipeber
  • 2 dåser flåede tomater (a ca. 400 g)
  • 1 tsk sukker
  • ½ tsk groft salt
  • 3 liter vand
  • 1 spsk groft salt
  • 400 g tørret spaghetti

Pynt

  • masser af friske basilikumblade

Fremgangsmåde:

Skær baconen i tern. Lad olien blive varm i en sauterpande. Steg baconternene ved kraftig varme og under omrøring i ca. 3 min. Tag baconternene op. Kom hvidvin, chili, tomater, sukker og salt i panden. Hak tomaterne lidt. Kog saucen ved jævn til kraftig varme og uden låg i ca. 15 minutter – rør af og til.

Bring vand tilsat salt i kog i en stor gryde. Kog spaghettien 8-10 min. til den er mør uden at være blød. Tag ca. 1 dl kogevand fra. Lad spaghettien dryppe af i et dørslag.

Kom den afdryppede spaghetti i pastagryden sammen med bacon, tomatsauce og den ene dl kogevand. Vend godt rundt, så tomatsaucen fordeler sig på spaghettien. Tilsæt ca. 75 g af osten og varm retten godt igennem under omrøring. Pynt med basilikum og server straks sammen med resten af osten.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 12080 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 20,4 g
  • Protein: 18 %
  • Kulhydrat: 47 %
  • Fedt: 35 %
Print