Kartoffelpizza med gedeost

Kartoffelpizza med gedeost

45 min
Skøn kartoffelpizza i al sin enkelthed. Det italienske køkken når det er bedst: Få gode ingredienser og maximal smag. Grovpizza med gedeost, "The big G" er uimodståelig, hvis du er til gedeost - ellers kan du jo nemt vælge en anden ost.

Sådan gør du

Bagetid:

Ca. 20 min. ved 250° - traditionel ovn.

  • Sæt en bageplade til opvarmning i ovnen.
  • Rul dejen ud til en firkantet pizzabund (ca. 28 x 40 cm) og læg den på et stykke bagepapir.
  • Tør kartoflerne godt.
  • Bland olie, rosmarin og salt i en skål og vend kartoflerne i olien.
  • Fordel kartoffelskiverne på pizzabunden.
  • Træk bagepapiret over på den varme bageplade og bag pizzaen midt i ovnen. Tag den ud efter ca. 15 min.
  • Skær gedeosten i ½ cm skiver, fordel dem på pizzaen og bag den færdig.
  • Pynt med friske rosmarinkviste, drys med salt og peber og server straks.

Du kan dryppe akaciehonning på pizzaen, så bliver den lidt dessertagtig.

Energiindhold for hele retten:

7893 kJ / 1886 kcal

Næringsindhold pr. 100g

762 kJ / 182 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,4 g
Protein: 13,7 % 6,1 g
Kulhydrat: 48 % 21,5 g
Fedt: 38,3 % 7,9 g

Ingredienser

1 Pizzadej, evt. fuldkorn (ca. 300 g)
500 g Kartofler i meget tynde skiver
2 spsk Olivenolie
1 spsk Finthakket frisk rosmarin
1 tsk Groft salt
200 g Blød gedeost i rulle
Pynt
Små bløde rosmarinkviste
Flagesalt
Groftkværnet peber
Se opskriften, tips, inspiration og mange flere opskrifter på Arla.dk Se opskriften, tips, inspiration og mange flere opskrifter på Arla.dk