Kartoffelpizza med gedeost

Kartoffelpizza med gedeost

45 min
Skøn kartoffelpizza i al sin enkelthed. Det italienske køkken når det er bedst: Få gode ingredienser og maximal smag. Grovpizza med gedeost, "The big G" er uimodståelig, hvis du er til gedeost - ellers kan du jo nemt vælge en anden ost.

Sådan gør du

  • Sæt en bageplade til opvarmning i ovnen.
  • Rul dejen ud til en firkantet pizzabund (ca. 28 x 40 cm) og læg den på et stykke bagepapir.
  • Tør kartoflerne godt.
  • Bland olie, rosmarin og salt i en skål og vend kartoflerne i olien.
  • Fordel kartoffelskiverne på pizzabunden.
  • Træk bagepapiret over på den varme bageplade og bag pizzaen midt i ovnen. Tag den ud efter ca. 15 min.
  • Skær gedeosten i ½ cm skiver, fordel dem på pizzaen og bag den færdig.
  • Pynt med friske rosmarinkviste, drys med salt og peber og server straks.
Bagetid
  • Ca. 20 min. ved 250° - traditionel ovn.
Velbekomme!
Tip

Du kan dryppe akaciehonning på pizzaen, så bliver den lidt dessertagtig.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

8149 kJ / 1948 kcal

Næringsindhold pr. 100g

785 kJ / 188 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 2,1 g
Protein: 11,9 % 5,5 g
Kulhydrat: 56 % 25,9 g
Fedt: 32,1 % 6,8 g

Ingredienser

Pizzadej, evt. fuldkorn (ca. 300 g)
1
Kartofler i meget tynde skiver
500 g
Olivenolie
2 spsk
Finthakkede frisk rosmarin
1 spsk
Groft salt
1 tsk
Frisk gedeost i rulle
200 g
Pynt
Små friske rosmarinkviste
Flagesalt
Groftkværnet peber