Tomatsalat med hvid ost og oliven

Tomatsalat med hvid ost og oliven

15 min
Ofte er de enkle retter også de dejligtste - som denne tomatsalat. Denne opskrift er helt klassisk med skiver af tomat, løg, hvid ost og oliven - pyntet med basilikum og med en enkelt oliebaseret dressing til tomatsalaten. Smag og duft sender tankerne til græsk tomatsalat, og hvis bare temperaturen er til det, er det næsten som at være i Grækenland. Det er virkelig nemt at lave denne dressing og tomatsalat - og den er skøn alene - eller som tilbehør til kød, fisk eller grønt fra grillen.

Sådan gør du

Tomatsalat
  • Anret tomat, løg, ost og oliven lagvis i et fad.
Dressing
  • Pisk olie, balsamicoeddike, sukker, salt og peber godt sammen og hæld det over tomatsalaten.
  • Pynt med basilikum.
Tips

Du kan variere salaten ved at blande agurkeskiver mellem tomaterne, at udskifte sorte oliven med grønne (eller blande dem) - og ved at smage dressingen til med hvidløg. Du kan portionsanrette salaten og bruge den som en let forret - gerne med nybagte flutes til.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

3821 kJ / 913 kcal

Næringsindhold pr. 100g

575 kJ / 138 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 1,1 g
Protein: 16,3 % 5,5 g
Kulhydrat: 10,8 % 3,7 g
Fedt: 72,9 % 11,3 g
Mere inspiration

En klassisk frisk tomatsalat er det perfekte match til den klassiske lasagne.

Klassisk lasagne
60+ min
Klassisk lasagne
(18)

Ingredienser

Tomatsalat
Store tomater i skiver
4
Rødløg i tynde skiver
1
Salatost i tern
200 g
Sorte oliven med sten
50 g
Dressing
Olivenolie
1 spsk
Mørk balsamicoeddike
1 spsk
Sukker
1 tsk
Groft salt
½ tsk
Friskkværnet peber
Pynt
Friske basilikum