Tomatsalat med hvid ost og oliven
Ofte er de enkle retter også de dejligtste - som denne tomatsalat. Denne opskrift er helt klassisk med skiver af tomat, løg, hvid ost og oliven - pyntet med basilikum og med en enkelt oliebaseret dressing til tomatsalaten. Smag og duft sender tankerne til græsk tomatsalat, og hvis bare temperaturen er til det, er det næsten som at være i Grækenland. Det er virkelig nemt at lave denne dressing og tomatsalat - og den er skøn alene - eller som tilbehør til kød, fisk eller grønt fra grillen.
Ingredienser
Tomatsalat
4
Store tomater i skiver
|
|
---|---|
1
Rødløg i tynde skiver
|
|
200 g
Salatost i tern
|
|
50 g
Sorte oliven
|
Dressing
1 spsk
Olivenolie
|
|
---|---|
1 spsk
Mørk balsamicoeddike
|
|
1 tsk
Sukker
|
|
½ tsk
Groft salt
|
|
Friskkværnet peber
|
Pynt
Frisk basilikum
|
---|
Sådan gør du
Tomatsalat
Dressing
Du kan variere salaten ved at blande agurkeskiver mellem tomaterne, at udskifte sorte oliven med grønne (eller blande dem) - og ved at smage dressingen til med hvidløg. Du kan portionsanrette salaten og bruge den som en let forret - gerne med nybagte flutes til.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
3381 kJ / 808 kcal
Næringsindhold pr. 100g
509 kJ / 122 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,1 g |
Protein: | 18 % | 5,4 g |
Kulhydrat: | 11,5 % | 3,4 g |
Fedt: | 70,5 % | 9,7 g |