Ratatouille og pasta

30 min
Ratatouille og pasta

Ratatouille er en lækker grøntsagsgryde, der er blevet en klassiker i kraft af sammensætningen af lige præcis disse grøntsager - tomater, løg, aubergine, squash og hvidløg. Server ratatouille som tilbehør til kød, fisk, eller som her, en selvstændig vegetarisk ret med pasta og oliven til.

Ingredienser

Ratatouille

2 spsk Olivenolie
2 Grofthakkede løg (ca. 200 g)
4 Små hakkede fed hvidløg
1 Aubergine i tern (ca. 200 g)
1 Grøn squash i tern (ca. 200 g)
1 dåse Hakkede tomater (ca. 400 g)
4 Tomater i tern (ca. 200 g)
1½ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
3 spsk Grofthakkede oreganoblade
150 g Oliven

Tilbehør

400 g Tørret fuldkornspasta, fx penne - koges

Sådan gør du

Ratatouille

  • Lad olien blive varm i en stor tykbundet gryde.
  • Svits løg, hvidløg, auberginer og squash i ca. 2 min.
  • Tilsæt tomater fra dåse, friske tomater, salt og peber. Bring saucen i kog og kog den ved svag varme og under låg i ca. 7 min. - rør af og til.
  • Vend oregano i og smag til.
  • Top med oliven og server ratatouillen sammen med nykogt pasta.

Det smager også dejlig med et drys revet ost på toppen. Du kan erstatte tomater fra dåse og hvidløg med 4 dl Arla Karolines Køkken® Tomat & cremefraiche Pastasauce.

Lav en stor omgang ratatouille i weekenden, som du kan fryse ned. Så har du nem tilbehør til ugens aftensmad.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

8543 kJ / 2042 kcal

Næringsindhold pr. 100g

365 kJ / 87 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2,6 g
Protein: 13,5 % 2,9 g
Kulhydrat: 60,1 % 12,9 g
Fedt: 26,4 % 2,6 g
https://www.arla.dk/opskrifter/ratatouille-og-pasta/