Ratatouille og pasta
30 min
•

Ratatouille er en lækker grøntsagsgryde, der er blevet en klassiker i kraft af sammensætningen af lige præcis disse grøntsager - tomater, løg, aubergine, squash og hvidløg. Server ratatouille som tilbehør til kød, fisk, eller som her, en selvstændig vegetarisk ret med pasta og oliven til.
Ingredienser
Ratatouille
2 spsk
Olivenolie
|
|
---|---|
2
Grofthakkede løg (ca. 200 g)
|
|
4
Små hakkede fed hvidløg
|
|
1
Aubergine i tern (ca. 200 g)
|
|
1
Grøn squash i tern (ca. 200 g)
|
|
1 dåse
Hakkede tomater (ca. 400 g)
|
|
4
Tomater i tern (ca. 200 g)
|
|
1½ tsk
Groft salt
|
|
Friskkværnet peber
|
|
3 spsk
Grofthakkede oreganoblade
|
|
150 g
Oliven
|
Tilbehør
400 g
Tørret fuldkornspasta, fx penne - koges
|
---|
Sådan gør du
Ratatouille
Det smager også dejlig med et drys revet ost på toppen. Du kan erstatte tomater fra dåse og hvidløg med 4 dl Arla Karolines Køkken® Tomat & cremefraiche Pastasauce.
Lav en stor omgang ratatouille i weekenden, som du kan fryse ned. Så har du nem tilbehør til ugens aftensmad.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
8543 kJ / 2042 kcal
Næringsindhold pr. 100g
365 kJ / 87 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 2,6 g |
Protein: | 13,5 % | 2,9 g |
Kulhydrat: | 60,1 % | 12,9 g |
Fedt: | 26,4 % | 2,6 g |
