Ratatouille og pasta

Ratatouille og pasta

30 min
Ratatouille er en lækker grøntsagsgryde, der er blevet en klassiker i kraft af sammensætningen af lige præcis disse grøntsager - tomater, løg, aubergine, squash og hvidløg. Server ratatouille som tilbehør til kød, fisk, eller som her, en selvstændig vegetarisk ret med pasta og oliven til.

Sådan gør du

Ratatouille
  • Lad olien blive varm i en stor tykbundet gryde.
  • Svits løg, hvidløg, auberginer og squash i ca. 2 min.
  • Tilsæt tomater fra dåse, friske tomater, salt og peber. Bring saucen i kog og kog den ved svag varme og under låg i ca. 7 min. - rør af og til.
  • Vend oregano i og smag til.
  • Server ratatouillen sammen med nykogt pasta og oliven som drys.
Mere inspiration

Server et dejligt brød til ratatouillen.

Langtidshævet brød
60+ min
Langtidshævet brød
(54)
Velbekomme!
Tip

Det smager også dejlig med et drys revet ost på toppen. Du kan erstatte tomater fra dåse og hvidløg med 4 dl Arla Karolines Køkken® Tomat & cremefraiche Pastasauce.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

8573 kJ / 2049 kcal

Næringsindhold pr. 100g

388 kJ / 93 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 2,7 g
Protein: 13,5 % 3,1 g
Kulhydrat: 60,8 % 13,9 g
Fedt: 25,7 % 2,7 g
Relateret video
Sådan snitter du løg

Mangler du teknikken til at snitte løg hurtigt og effektivt? Karolines Køkkenskole viser, hvor nemt det er at snitte løg med den rigtige teknik. 

Ingredienser

Ratatouille
Olivenolie
2 spsk
Grofthakkede zittauerløg (ca. 200 g)
2
Små hakkede fed hvidløg
4
Aubergine i tern (ca. 200 g)
1
Grøn squash i tern (ca. 200 g)
1
Hakkede tomater (ca. 400 g)
1 dåse
Tomater i tern (ca. 200 g)
4
Groft salt
1½ tsk
Friskkværnet peber
Grofthakket frisk oregano
3 spsk
Pynt
Frisk oregano
Tilbehør
Tørret fuldkornspasta, fx penne - koges
400 g
Sorte og grønne oliven
150 g