One pot pasta med kål

One pot pasta med kål

30 min
One pot pasta er aftensmad på den nemme måde! Alt kommer i gryden på samme tid - og der er minimal opvask. Denne skønne one pot er med kål og knasende sprød bacon på toppen.

Sådan gør du

One pot pasta
  • Kom pasta og bouillon i en stor gryde. Tilsæt løg, spidskål og salt, rør i blandingen, læg låg på og bring retten i kog. Lad den koge ved jævn varme og under låg ca. 12 min. - til pastaen er mør.
  • Rør madlavningsfløde i, varm retten igennem og smag til.
Topping
  • Lad den stegte bacon dryppe af på fx køkkenrulle. Skær baconen i små stykker og bland det med persille og citronskal.
  • Server one pot pasta i gryden drysset med peber og topping.
Energiindhold for hele retten:

11489 kJ / 2746 kcal

Næringsindhold pr. 100g

417 kJ / 100 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,2 g
Protein: 16,8 % 4,1 g
Kulhydrat: 55,7 % 13,7 g
Fedt: 27,5 % 3,1 g
Relateret video
Sådan snitter du kål

Vil du gøre kål på dit kålhoved? Karolines Køkkenskole viser, hvordan du nemt snitter kål som rødkål, hvidkål, spidskål og savojkål. 

Ingredienser

One pot pasta
400 g Tørret pasta, fx penne
8 dl Grøntsagsbouillon
2 Finthakkede løg (ca. 200 g)
2 Spidskål i tynde strimler (ca. 600 g)
1 spsk Groft salt
½ liter Madlavningsfløde
Topping
250 g Bacon - steges
2 dl Finthakket bredbladet persille
4 tsk Fintrevet citronskal (usprøjtet)
Friskkværnet peber
Se opskriften, tips, inspiration og mange flere opskrifter på Arla.dk Se opskriften, tips, inspiration og mange flere opskrifter på Arla.dk