One pot pasta med kål

30 min
One pot pasta med kål

One pot pasta er aftensmad på den nemme måde! Alt kommer i gryden på samme tid - og der er minimal opvask. Denne skønne one pot er med kål og knasende sprød bacon på toppen.

Ingredienser

One pot pasta

400 g Tørret pasta, fx penne
8 dl Grøntsagsbouillon
2 Finthakkede løg (ca. 200 g)
2 Spidskål i tynde strimler (ca. 600 g)
1 spsk Groft salt
½ liter Madlavningsfløde

Topping

250 g Bacon - steges
2 dl Finthakket bredbladet persille
4 tsk Fintrevet citronskal (usprøjtet)
Friskkværnet peber

Sådan gør du

One pot pasta

  • Kom pasta og bouillon i en stor gryde. Tilsæt løg, spidskål og salt, rør i blandingen, læg låg på og bring retten i kog. Lad den koge ved jævn varme og under låg ca. 12 min. - til pastaen er mør.
  • Rør madlavningsfløde i, varm retten igennem og smag til.

Topping

  • Lad den stegte bacon dryppe af på fx køkkenrulle. Skær baconen i små stykker og bland det med persille og citronskal.
  • Server one pot pasta i gryden drysset med peber og topping.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

11370 kJ / 2717 kcal

Næringsindhold pr. 100g

412 kJ / 99 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,2 g
Protein: 16,9 % 4,1 g
Kulhydrat: 56,3 % 13,7 g
Fedt: 26,8 % 3 g
Relateret video Sådan snitter du kål

Vil du gøre kål på dit kålhoved? Karolines Køkkenskole viser, hvordan du nemt snitter kål som rødkål, hvidkål, spidskål og savojkål. 

https://www.arla.dk/opskrifter/one-pot-pasta-med-kal/