Pastasauce med røde linser

Pastasauce med røde linser

30 min
Chunky vegetarisk pastasauce med fylde fra røde linser. Pastasaucen smyger sig elegant omkring de kogte penne, og cherrytomater og linser klæder hinanden. Drys af smuldret salatost er prikken over i'et. Nem og hurtigt pastaret!

Sådan gør du

Pastasauce med røde linser
  • Varm olien i en sauterpande. Svits løg og hvidløg 3-4 min. ved jævn varme.
  • Tilsæt linser, tomater, basilikum, honning, salt og peber. Kog saucen ved svag varme og under låg i ca. 20 min. - eller til linserne er møre.
  • Kog imens pastaen efter anvisning på emballagen.
  • Tag 2 dl pastavand fra og kom den i tomatsaucen. Afdryp pastaen i et dørslag.
  • Vend den kogte pasta i tomatsaucen og smag til.
  • Smuldr salatost over pastaretten. Pynt med basilikum og server.

Du kan spice pastasaucen op med chilipasta og/eller frisk chili.

Energiindhold for hele retten:

8219 kJ / 1964 kcal

Næringsindhold pr. 100g

583 kJ / 139 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,9 g
Protein: 16,8 % 5,8 g
Kulhydrat: 63,1 % 21,6 g
Fedt: 20,1 % 3,2 g
Mere inspiration

Endnu en lækker sauce med røde linser.

Ingredienser

Pastasauce med røde linser
1 spsk Rapsolie
1 Finthakket zittauerløg (ca. 75 g)
3 Finthakkede fed hvidløg
75 g Tørrede røde linser (ca. 1 dl)
2 dåser Cherrytomater (ca. 800 g)
1 dl Grofthakkede basilikumblade
1½ spsk Honning
1 tsk Groft salt
Friskkværnet peber
300 g Tørret pasta, fx penne
100 g Salatost i tern
Pynt
Frisk basilikum