Pastasauce med røde linser

Pastasauce med røde linser

25 min
Arbejdstid: 10 min
Chunky vegetarisk pastasauce med fylde fra røde linser. Pastasaucen smyger sig elegant omkring de kogte penne, og cherrytomater og linser klæder hinanden. Drys af smuldret salatost er prikken over i'et. Nem og hurtigt pastaret!
https://www.arla.dk/opskrifter/pastasauce-med-rode-linser/

Sådan gør du

Pastasauce med røde linser
  • Bring vandet i kog i en stor gryde og tilsæt linser og løg. Kog ved meget svag varme (ellers sætter linserne sig fast i bunden) i 12 min.
  • Tilsæt tomater, fraiche, salt og peber og kog i yderligere ca. 5 min. - eller til linserne er møre, men stadig har bid. Smag til.
  • Kog imens pastaen efter anvisning på emballagen. Afdryp pastaen i et dørslag.
  • Vend den kogte pasta i tomatsaucen og smag til.
  • Top med salatost og basilikum - og server.

Du kan tilsætte alle ingredienser fra starten, hvis du synes det er nemmere og har lidt længere tid. Syren fra tomaterne forlænger nemlig kogetiden med 10-15 min. Cherrytomater på dåse er lækrest at bruge i retten, fordi cherrytomaterner giver lidt struktur, men de kan erstattes af hakkede tomater.

Energiindhold for hele retten:

8975 kJ / 2145 kcal

Næringsindhold pr. 100g

393 kJ / 94 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,3 g
Protein: 18,7 % 4,3 g
Kulhydrat: 63,3 % 14,6 g
Fedt: 18 % 1,9 g

Ingredienser

3 dl Vand
2 dl Tørrede røde linser eller godtlandslinser (ca. 150 g)
2 Løg i både (ca. 75 g)
2 dåser Cherrytomater (ca. 800 g)
2 dl Fraiche med paprika & chili
1 tsk Groft salt
Friskkværnet peber
300 g Tørret pasta, fx penne
Topping
50 g Salatost i tern, smuldret
Frisk basilikum