Linsesalat med kål, rodfrugter og brødcroutoner
45 min

Linsesalat med kål, rodfrugter og brødcroutoner

Mættende salat der både smager fantastisk og er en fryd for øjet. Anret den i fx patentglas, så er den nem at tage med som madpakke eller på picnic.
Bedømmelse (2 vurderinger)

Min bedømmelse:

Linsesalat med kål, rodfrugter og brødcroutoner

Mættende salat der både smager fantastisk og er en fryd for øjet. Anret den i fx patentglas, så er den nem at tage med som madpakke eller på picnic.

Antal portioner

Dressing

Linsesalat

  • 150 g røde linser (ca. 2 dl)
  • ½ liter vand
  • ½ tsk groft salt
  • 3 spsk jomfruolivenolie
  • 3 spsk friskpresset citronsaft
  • 1½ spsk finthakket rød chilipeber
  • 1 tsk flydende honning
  • ¼ tsk groft salt
  • 100 g syrlige æbler i tern, fx elstar
  • 25 g smør
  • 125 g italiensk brød i tern
  • 200 g fintstrimlet rødkål
  • 200 g fintstrimlede gulerødder
  • 100 g fintstrimlede pastinakker
  • 50 g ærteskud
  • 4 spsk tørrede tranebær

Fremgangsmåde:

Dressing

Bland alle ingredienser til dressingen og stil den tildækket på køl til servering.

Linsesalat

Kom linser i kogende vand tilsat salt. Kog ved jævn varme og under tætsluttende låg i ca. 2 min. Tag gryden af varmen og lad dem stå i ca. 10 min. Hæld overskydende vand fra linserne og damp dem tørre.

Bland olie, citronsaft, chili, honning og salt sammen til en marinade. Hæld den over linserne og vend æbletern i.

Smelt smørret i en pande ved kraftig varme, men uden at det bruner. Tilsæt brødternene og rist dem i ca. 15 min. ved jævn varme - rør af og til.

Læg linser, grøntsager, ærteskud, tranebær og brødcroutoner i lag i 4 glas eller skåle - eller anret salaten i ét stort dybt fad. Top med dressing - eller server den som tilbehør.

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 9640 kJ
  • Energifordeling:
  • Fedt: 41 %
  • Kulhydrat: 47 %
  • Protein: 12 %
  • Fiber: 33,1 g
Print