Linsesalat med kål, rodfrugter og brødcroutoner

Linsesalat med kål, rodfrugter og brødcroutoner

Bedømmelse

(2 vurderinger)

45 min

Mættende salat der både smager fantastisk og er en fryd for øjet. Anret den i fx patentglas, så er den nem at tage med som madpakke eller på picnic.

Ingredienser

Antal portioner

Dressing

Linsesalat

  • 150 g røde linser (ca. 2 dl)
  • ½ liter vand
  • ½ tsk groft salt
  • 3 spsk jomfruolivenolie
  • 3 spsk friskpresset citronsaft
  • 1½ spsk finthakket rød chilipeber
  • 1 tsk flydende honning
  • ¼ tsk groft salt
  • 100 g syrlige æbler i tern, fx elstar
  • 25 g smør
  • 125 g italiensk brød i tern
  • 200 g fintstrimlet rødkål
  • 200 g fintstrimlede gulerødder
  • 100 g fintstrimlede pastinakker
  • 50 g ærteskud
  • 4 spsk tørrede tranebær

Sådan gør du

Sådan gør du

Dressing

Bland alle ingredienser til dressingen og stil den tildækket på køl til servering.

Linsesalat

Kom linser i kogende vand tilsat salt. Kog ved jævn varme og under tætsluttende låg i ca. 2 min. Tag gryden af varmen og lad dem stå i ca. 10 min. Hæld overskydende vand fra linserne og damp dem tørre.

Bland olie, citronsaft, chili, honning og salt sammen til en marinade. Hæld den over linserne og vend æbletern i.

Smelt smørret i en pande ved kraftig varme, men uden at det bruner. Tilsæt brødternene og rist dem i ca. 15 min. ved jævn varme - rør af og til.

Læg linser, grøntsager, ærteskud, tranebær og brødcroutoner i lag i 4 glas eller skåle - eller anret salaten i ét stort dybt fad. Top med dressing - eller server den som tilbehør.

Sådan snitter du kål

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 9640 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 33,1 g
  • Protein: 12 %
  • Kulhydrat: 47 %
  • Fedt: 41 %

Print