Linsesalat med kål, rodfrugter og brødcroutoner

Linsesalat med kål, rodfrugter og brødcroutoner

45 min
Fyldig og rustik salat der både smager fantastisk og er en fryd for øjet. Anret den i fx patentglas, så er den nem at tage med som madpakke eller på picnic.

Sådan gør du

Dressing
  • Bland alle ingredienser til dressingen og stil den tildækket på køl til servering.
Linsesalat
  • Kom linser i kogende vand tilsat salt. Kog ved jævn varme og under tætsluttende låg i ca. 2 min. Tag gryden af varmen og lad dem stå i ca. 10 min. Hæld overskydende vand fra linserne og damp dem tørre.
  • Bland olie, citronsaft, chili, honning og salt sammen til en marinade. Hæld den over linserne og vend æbletern i.
  • Smelt smørret i en pande ved kraftig varme, men uden at det bruner. Tilsæt brødternene og rist dem i ca. 15 min. ved jævn varme - rør af og til.
  • Læg linser, grøntsager, ærteskud, tranebær og brødcroutoner i lag i 4 glas eller skåle - eller anret salaten i ét stort dybt fad. Top med dressing - eller server den som tilbehør.
Energiindhold for hele retten:

7177 kJ / 1715 kcal

Næringsindhold pr. 100g

378 kJ / 90 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,5 g
Protein: 8,8 % 2 g
Kulhydrat: 37,5 % 8,3 g
Fedt: 53,7 % 5,5 g
Relateret video
Sådan snitter du kål

Vil du gøre kål på dit kålhoved? Karolines Køkkenskole viser, hvordan du nemt snitter kål som rødkål, hvidkål, spidskål og savojkål.

Ingredienser

Dressing
2½ dl Creme fraiche
2 spsk Friskpresset citronsaft
1 tsk Flydende honning
2 Små knuste fed hvidløg
½ tsk Groft salt
Linsesalat
150 g Tørrede røde linser (ca. 2 dl)
½ liter Vand
½ tsk Groft salt
3 spsk Jomfruolivenolie
3 spsk Friskpresset citronsaft
1½ spsk Finthakket rød chilipeber
1 tsk Flydende honning
¼ tsk Groft salt
100 g Syrlige æbler i tern, fx elstar
25 g Smør
125 g Italiensk brød i tern
200 g Fintstrimlet rødkål
200 g Fintstrimlede gulerødder
100 g Fintstrimlede pastinakker
50 g Ærteskud
4 spsk Tørrede tranebær