Linsesalat med kål, rodfrugter og brødcroutoner

Linsesalat med kål, rodfrugter og brødcroutoner

45 min
Fyldig og rustik salat der både smager fantastisk og er en fryd for øjet. Anret den i fx patentglas, så er den nem at tage med som madpakke eller på picnic.

Sådan gør du

Dressing
  • Bland alle ingredienser til dressingen og stil den tildækket på køl til servering.
Linsesalat
  • Kom linser i kogende vand tilsat salt. Kog ved jævn varme og under tætsluttende låg i ca. 2 min. Tag gryden af varmen og lad dem stå i ca. 10 min. Hæld overskydende vand fra linserne og damp dem tørre.
  • Bland olie, citronsaft, chili, honning og salt sammen til en marinade. Hæld den over linserne og vend æbletern i.
  • Smelt smørret i en pande ved kraftig varme, men uden at det bruner. Tilsæt brødternene og rist dem i ca. 15 min. ved jævn varme - rør af og til.
  • Læg linser, grøntsager, ærteskud, tranebær og brødcroutoner i lag i 4 glas eller skåle - eller anret salaten i ét stort dybt fad. Top med dressing - eller server den som tilbehør.
Velbekomme!

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

7146 kJ / 1708 kcal

Næringsindhold pr. 100g

377 kJ / 90 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 1,9 g
Protein: 9 % 2 g
Kulhydrat: 36,8 % 8,1 g
Fedt: 54,2 % 5,5 g
Relateret video
Sådan snitter du kål

Vil du gøre kål på dit kålhoved? Karolines Køkkenskole viser, hvordan du nemt snitter kål som rødkål, hvidkål, spidskål og savojkål.

Ingredienser

Dressing
2½ dl
Friskpresset citronsaft
2 spsk
Flydende honning
1 tsk
Små knuste fed hvidløg
2
Groft salt
½ tsk
Linsesalat
Tørrede røde linser (ca. 2 dl)
150 g
Vand
½ liter
Groft salt
½ tsk
Jomfruolivenolie
3 spsk
Friskpresset citronsaft
3 spsk
Finthakket rød chilipeber
1½ spsk
Flydende honning
1 tsk
Groft salt
¼ tsk
Syrlige æbler i tern, fx elstar
100 g
Smør
25 g
Italiensk brød i tern
125 g
Fintstrimlet rødkål
200 g
Fintstrimlede gulerødder
200 g
Fintstrimlede pastinakker
100 g
Ærteskud
50 g
Tørrede tranebær
4 spsk