Fettuccine med squash, citron og fløde

Fettuccine med squash, citron og fløde

30 min
Fettuccine med squash, citron og fløde er en lækker opskrift på en pastaret med en frisk, syrlig og let smag. Glæd dig til at nyde denne lækre ret med pasta, squash, hvidløg og citron.

Sådan gør du

  • Smelt smørret i en sautépande ved kraftig varme, men uden at det bruner.
  • Svits hvidløg og timian heri.
  • Tilsæt squashskiverne, og steg dem møre, men sørg for, der stadig er bid i.
  • Hæld citronsaften ved, og lad det simre 1-2 min.
  • Tilsæt fløde og citronskal, og lad det simre yderligere 3-4 min.
  • Tag panden af varmen og rør ost, salt og peber i.
  • Kog imens pastaen efter anvisning på emballagen - den skal være mør uden at være blød.
  • Hæld pastaen til afdrypning i en sigte og vend den efterfølgende i saucen.
  • Drys med ost, persille og friskkværnet peber.
  • Server straks.
Mere inspiration

Lyst til mere frisk pasta?

Velbekomme!
Variation

Squash kan erstattes med artiskokhjerter. Pastaretten smager også dejligt med rejer.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

8742 kJ / 2089 kcal

Næringsindhold pr. 100g

421 kJ / 101 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 0,4 g
Protein: 16,4 % 4,1 g
Kulhydrat: 53,9 % 13,3 g
Fedt: 29,7 % 3,4 g
Relateret video
Sådan knuser og hakker du hvidløg

Karolines køkken viser, hvordan du nemt knuser eller hakker et fed hvidløg.

Ingredienser

Smør
25 g
Små finthakkede fed hvidløg
2
Hakket frisk timian
2 tsk
Grønne squash i 1 cm halve skiver (ca. 600 g)
2
Fintrevet citronskal (usprøjtet)
1 spsk
Friskpresset citronsaft
½ dl
2½ dl
Arla Karolines Køkken® Cheddar og Maasdammer
25 g
Groft salt
¾ tsk
Friskkværnet peber
Frisk hvid pasta, fx fettuccine
500 g
Pynt
Arla Karolines Køkken® Cheddar og Maasdammer
25 g
Bredbladet persille
2 spsk
Friskkværnet peber