Fettuccine med squash, citron og fløde
30 min

Fettuccine med squash, citron og fløde

Fettuccine med squash, citron og fløde er en lækker opskrift på en pastaret med en frisk, syrlig og let smag. Glæd dig til at nyde denne lækre ret med pasta, squash, hvidløg og citron.
Bedømmelse (13 vurderinger)

Min bedømmelse:

Fettuccine med squash, citron og fløde

Fettuccine med squash, citron og fløde er en lækker opskrift på en pastaret med en frisk, syrlig og let smag. Glæd dig til at nyde denne lækre ret med pasta, squash, hvidløg og citron.

Antal portioner
  • 25 g smør
  • 2 små finthakkede fed hvidløg
  • 2 tsk hakkede friske timianblade
  • 2 grønne squash i 1 cm halve skiver
  • 1 spsk fintrevet citronskal (usprøjtet)
  • ½ dl friskpresset citronsaft
  • ¼ liter Karolines Køkken® Madlavningsfløde 8%
  • 25 g revet parmesanost
  • ¾ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 500 g frisk hvid pasta, fx fettuccine

Pynt

Fremgangsmåde:

Smelt smørret i en sautépande ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits hvidløg og timian heri. Tilsæt squashskiverne, og steg dem møre, men sørg for, der stadig er bid i. Hæld citronsaften ved, og lad det simre 1-2 min. Tilsæt fløde og citronskal, og lad det simre yderligere 3-4 min. Tag panden af varmen og rør ost, salt og peber i.

Kog imens pastaen efter anvisning på emballagen - den skal være mør uden at være blød. Hæld pastaen til afdrypning i en sigte og vend den efterfølgende i saucen. Drys med ost, persille og friskkværnet peber. Server straks.

Tips

Erstat fettuccinen med tagliatelle, eller squashen med artiskokhjerter. Eller tilsæt rejer.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 9290 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 7,3 g
  • Protein: 17 %
  • Kulhydrat: 56 %
  • Fedt: 27 %
Print