Fettuccine med squash, citron og fløde

Fettuccine med squash, citron og fløde

30 min
Fettuccine med squash, citron og fløde er en lækker opskrift på en pastaret med en frisk, syrlig og let smag. Glæd dig til at nyde denne lækre ret med pasta, squash, hvidløg og citron.

Sådan gør du

  • Smelt smørret i en sautépande ved kraftig varme, men uden at det bruner.
  • Svits hvidløg og timian heri.
  • Tilsæt squashskiverne, og steg dem møre, men sørg for, der stadig er bid i.
  • Hæld citronsaften ved, og lad det simre 1-2 min.
  • Tilsæt fløde og citronskal, og lad det simre yderligere 3-4 min.
  • Tag panden af varmen og rør ost, salt og peber i.
  • Kog imens pastaen efter anvisning på emballagen - den skal være mør uden at være blød.
  • Hæld pastaen til afdrypning i en sigte og vend den efterfølgende i saucen.
  • Drys med ost, persille og friskkværnet peber.
  • Server straks.

Squash kan erstattes med artiskokhjerter. Pastaretten smager også dejligt med rejer.

Energiindhold for hele retten:

5949 kJ / 1422 kcal

Næringsindhold pr. 100g

286 kJ / 68 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,8 g
Protein: 16 % 2,7 g
Kulhydrat: 43,2 % 7,3 g
Fedt: 40,8 % 3,2 g
Mere inspiration

Lyst til mere frisk pasta?

Relateret video
Sådan knuser og hakker du hvidløg

Karolines køkken viser, hvordan du nemt knuser eller hakker et fed hvidløg.

Ingredienser

25 g Smør
2 Små finthakkede fed hvidløg
2 tsk Hakket frisk timian
2 Grønne squash i 1 cm halve skiver (ca. 600 g)
1 spsk Fintrevet citronskal (usprøjtet)
½ dl Friskpresset citronsaft
2½ dl Madlavningsfløde
25 g Revet cheddar- og maasdammerost
¾ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
500 g Frisk pasta, fx fettuccine
Pynt
25 g Revet cheddar- og maasdammerost
2 spsk Bredbladet persille
Friskkværnet peber
Se opskriften, tips, inspiration og mange flere opskrifter på Arla.dk Se opskriften, tips, inspiration og mange flere opskrifter på Arla.dk