Grøntsagsspaghetti med cremet svampesauce

30 min
Grøntsagsspaghetti med cremet svampesauce

Grøntsagsspaghetti - en nem måde at få ekstra grøntsager indenbords. Lav strimler af squash og gulerod, bland med pasta og server din grøntsagsspaghetti med cremet svampesauce og kylling.

Ingredienser

Cremet svampesauce

25 g Smør
300 g Kyllingeinderfileter
225 g Blandede svampe, fx champignoner og østershatte
2 Grofthakkede løg
1 Grofthakket fed hvidløg
2½ dl Madlavningsfløde
50 g Grønkålsblade revet i mindre stykker
1 tsk Groft salt
Friskkværnet peber

Grøntsagsspaghetti

3 liter Vand
1 spsk Groft salt
250 g Tørret pasta, fx fettuccine
3 Gulerødder (ca. 250 g)
1 Grøn squash (ca. 300 g)

Pynt

Finthakkede grønkålsblade
Friskkværnet peber

Sådan gør du

Cremet svampesauce

  • Lad halvdelen af smørret blive gyldent i en stor sauterpande. Steg kyllingekødet ved kraftig varme i ca. 4 min. - vend af og til. Tag kødet op af panden.
  • Kom resten af smørret i panden sammen med svampe, løg og hvidløg. Steg det, stadig ved kraftig varme, i ca. 2 min.
  • Kom det stegte kyllingekød tilbage i panden sammen med madlavningsfløde, grønkål, salt og peber. Varm retten godt igennem under omrøring og smag til.

Grøntsagsspaghetti

  • Bring imens vand tilsat salt i kog i en stor, tykbundet gryde.
  • Brug en kartoffelskræller eller tyndskræller til at lave strimler af gulerødder og squash.
  • Kog pastaen efter anvisning på emballagen - til den er mør uden at være blød. Tilsæt gulerods- og squashstrimler og kog dem med i ca. 1 min. Hæld spaghetti og grøntsager til afdrypning i et dørslag.
  • Vend grøntsagsspaghettien sammen med svampesaucen, drys med grønkålsblade og friskkværnet peber og server.

Tip

  • Erstat grønkål med basilikumblade for en sommerversion af retten.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

7932 kJ / 1896 kcal

Næringsindhold pr. 100g

368 kJ / 88 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,2 g
Protein: 25,8 % 5,6 g
Kulhydrat: 50,7 % 11 g
Fedt: 23,5 % 2,3 g
Relateret video Sådan koger du pasta

Hvordan koger man pasta helt perfekt – også når det skal være al dente? Det viser Karolines Køkkenskole dig i denne video.

https://www.arla.dk/opskrifter/gronsagsspaghetti-med-cremet-svampesauce/