Grøntsagsspaghetti med cremet svampesauce
30 min

Grøntsagsspaghetti med cremet svampesauce

Med denne cremede svampesauce med kylling får du nemt sneget lidt ekstra grøntsager indenbords.
Bedømmelse (326 vurderinger)

Min bedømmelse:

Grøntsagsspaghetti med cremet svampesauce

Med denne cremede svampesauce med kylling får du nemt sneget lidt ekstra grøntsager indenbords.

Antal portioner
  • 25 g smør
  • 400 g kyllingeinderfileter
  • 225 g blandede svampe, fx champignoner og østershatte
  • 2 rødløg i tynde både (ca. 150 g)
  • 1 grofthakket fed hvidløg
  • 4 dl Karolines Køkken® Madlavningsfløde 8%
  • 1¼ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 3 liter vand
  • 1 spsk groft salt
  • 250 g tørret fuldkornsspaghetti
  • 3 gulerødder i spaghettitynde strimler (ca. 250 g)
  • 1 grøn squash i spaghettitynde strimler (ca. 300 g)
  • 2 dl grofthakkede friske basilikumblade

Pynt:

  • friske basilikumblade
  • friskkværnet peber

Fremgangsmåde:

Lad halvdelen af smørret blive gyldent i en sauterpande. Steg kyllingekødet ved kraftig varme i ca. 4 min. - vend af og til. Tag kødet op. Kom resten af smørret i panden sammen med svampe, løg og hvidløg. Steg det, stadig ved kraftig varme, i ca. 2 min. Kom det stegte kyllingekød tilbage i panden sammen med madlavningsfløde, salt og peber og varm retten godt igennem under omrøring. Smag til.

Bring imens vand tilsat salt i kog i en stor, tykbundet gryde. Kog spaghettien 8-10 min. til den er mør uden at være blød. Tilsæt gulerods- og squashstrimler og kog dem med i ca. 1 min. Hæld spaghetti og grøntsager til afdrypning i et dørslag. Anret grøntsagsspaghettien i en stor skål. Hæld den cremede svampesauce over og drys med friske basilikumblade og friskkværnet peber.

Tip

Der findes forskellige specialredskaber til at lave tynde strimler af grøntsager, fx en julienneskærer eller andre deciderede maskiner. Det er dog muligt at lave strimler med en almindelig kartoffelskræller eller tyndskræller; det giver blot en lidt bredere strimmel.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 9320 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 41,5 g
  • Protein: 27 %
  • Kulhydrat: 45 %
  • Fedt: 28 %
Print