Spaghetti med grillede grøntsager

30 min
Spaghetti med grillede grøntsager

Kulørte og saftige grillede grøntsager til pasta. Spaghetti med grillede grøntsager går rent ind hos både børn og voksne.

Ingredienser

Spaghetti

3 liter Vand
1 spsk Groft salt
400 g Tørret fuldkornsspaghetti

Grillede grøntsager

½ Uskrællet hokkaido græskar i meget tynde skiver (ca. 300 g)
1 spsk Olivenolie
1 Aubergine i 1 cm skiver (ca. 300 g)
300 g Cocktailtomater i halve (ca. g)

Drys

200 g Salatost i tern
3 dl Grofthakkede blade af bredbladet persille
1 tsk Citronpeber

Sådan gør du

Spaghetti

  • Bring vand tilsat salt i kog i en stor gryde.
  • Kog spaghettien 10-11 min. til den er mør uden at være blød. Lad spaghettien dryppe af i et dørslag.

Grillede grøntsager

  • Fordel hokkaidoskiverne på en bageplade med alufolie og pensl med ca. ½ spsk af olien. Grill dem øverst i ovnen i ca. 5 min. Tag hokkaidoerne ud og hold dem varme mellem 2 tallerkener.
  • Pensl auberginerne på begge sider med resten af olien og læg dem på bagepladen sammen med de halve tomater.
  • Grill auberginer og tomater øverst i ovnen i ca. 5 min. Tag pladen ud, vend aubergineskiverne og grill gøntsagerne færdige de sidste 5 min.

Drys

  • Mos osten let.
  • Kom den afdryppede spaghetti i et stort fad og fordel de grillede grøntsager på toppen. Drys med ost, persille og citronpeber.

Vil du have lidt mere fedme i retten, kan du servere olivenolie ved siden af, som I selv kommer på.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

6888 kJ / 1646 kcal

Næringsindhold pr. 100g

327 kJ / 78 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2,7 g
Protein: 15,4 % 3 g
Kulhydrat: 70,7 % 13,6 g
Fedt: 13,9 % 1,2 g
https://www.arla.dk/opskrifter/spaghetti-med-grillede-grontsager/