Spaghetti med grillede grøntsager

Spaghetti med grillede grøntsager

30 min
Kulørte og saftige grillede grøntsager til pasta. Spaghetti med grillede grøntsager går rent ind hos både børn og voksne.

Sådan gør du

Spaghetti
  • Bring vand tilsat salt i kog i en stor gryde.
  • Kog spaghettien 10-11 min. til den er mør uden at være blød. Lad spaghettien dryppe af i et dørslag.
Grillede grøntsager
  • Fordel hokkaidoskiverne på en bageplade med alufolie og pensl med ca. ½ spsk af olien. Grill dem øverst i ovnen. Tag hokkaidoerne ud og hold dem varme mellem 2 tallerkener.
  • Pensl auberginerne på begge sider med resten af olien og læg dem på bagepladen sammen med de halve tomater.
  • Grill auberginer og tomater øverst i ovnen i ca. 5 min. Tag pladen ud, vend aubergineskiverne og grill gøntsagerne færdige de sidste 5 min.
Drys
  • Mos osten let.
  • Kom den afdryppede spaghetti i et stort fad og fordel de grillede grøntsager på toppen. Drys med ost, persille og citronpeber.
Grill for hokkaido
  • Ca. 5 min.
Grill for auberginer og tomater
  • Ca. 10 min.

Vil du have lidt mere fedme i retten, kan du servere olivenolie ved siden af, som I selv kommer på.

Energiindhold for hele retten:

8963 kJ / 2142 kcal

Næringsindhold pr. 100g

425 kJ / 102 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2,6 g
Protein: 17,7 % 4,4 g
Kulhydrat: 53,5 % 13,4 g
Fedt: 28,8 % 3,3 g

Ingredienser

Spaghetti
3 liter Vand
1 spsk Groft salt
400 g Tørret fuldkornsspaghetti
Grillede grøntsager
½ Uskrællet hokkaido græskar i meget tynde skiver (ca. 300 g)
1 spsk Olivenolie
1 Aubergine i 1 cm skiver (ca. 300 g)
300 g Cocktailtomater i halve (ca. g)
Drys
200 g Salatost i tern
3 dl Grofthakkede blade af bredbladet persille
1 tsk Citronpeber
Se opskriften, tips, inspiration og mange flere opskrifter på Arla.dk Se opskriften, tips, inspiration og mange flere opskrifter på Arla.dk