Grillede grøntsager med hvidløg og timian
30 min
•
Her er et lækkert tilbehør fyldt med saft, smag og flotte farver. Server grøntsagerne til fx grillet kylling, fisk eller en god bøf.
Ingredienser
Grillede grøntsager
4
Tomater i halve (ca. 200 g)
|
|
---|---|
1
Grøn squash i tykke skiver (ca. 200 g)
|
|
2
Gule peberfrugter i brede strimler (ca. 250 g)
|
|
4
Rødløg i halve (ca. 200 g)
|
Topping
1
Stort finthakket fed hvidløg
|
|
---|---|
1½ spsk
Finthakket frisk timian
|
|
2 spsk
Olivenolie
|
|
¾ tsk
Groft salt
|
|
Friskkværnet peber
|
|
200 g
Salatost i tern
|
Sådan gør du
Grillede grøntsager
Topping
Du kan supplere/udskifte grøntsagerne efter smag, lager og sæson - skiver af tomater, asparges og auberginer er også gode her. Er du glad for chili, så giv toppingen et skud af enten friske chili i skiver eller chiliflager.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
3980 kJ / 951 kcal
Næringsindhold pr. 100g
366 kJ / 87 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,1 g |
Protein: | 17,1 % | 3,7 g |
Kulhydrat: | 16,6 % | 3,6 g |
Fedt: | 66,3 % | 6,6 g |
Relateret video
Sådan knuser og hakker du hvidløg
Karolines køkken viser, hvordan du nemt knuser eller hakker et fed hvidløg.