Grillede grøntsager med hvidløg og timian

Grillede grøntsager med hvidløg og timian

30 min
Her er et lækkert tilbehør fyldt med saft, smag og flotte farver. Server grøntsagerne til fx grillet kylling, fisk eller en god bøf.

Sådan gør du

Grillede grøntsager
  • Lad en havegrill eller grillpande blive godt varm.
  • Grill grøntsagerne på alle sider, ca. 5 min. til tomaterne og ca. 10 min. til de øvrige grøntsager, eller til de er møre og har flotte grillstriber (eller ca. 8 min. under ovnens grill).
Topping
  • Bland hvidløg, timian, olie, salt og peber og vend marinaden sammen med de grillede grøntsager.
  • Vend forsigtigt osten sammen med de varme, grillede grøntsager og server.

Du kan supplere/udskifte grøntsagerne efter smag, lager og sæson - skiver af tomater, asparges og auberginer er også gode her. Er du glad for chili, så giv toppingen et skud af enten friske chili i skiver eller chiliflager.

Energiindhold for hele retten:

3980 kJ / 951 kcal

Næringsindhold pr. 100g

366 kJ / 87 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,1 g
Protein: 17,1 % 3,7 g
Kulhydrat: 16,6 % 3,6 g
Fedt: 66,3 % 6,6 g
Mere inspiration

Skønt med laks på grillen....

Grillet laks
30 min
Grillet laks
(3)
Relateret video
Sådan knuser og hakker du hvidløg

Karolines køkken viser, hvordan du nemt knuser eller hakker et fed hvidløg.

Ingredienser

Grillede grøntsager
4 Tomater i halve (ca. 200 g)
1 Grøn squash i tykke skiver (ca. 200 g)
2 Gule peberfrugter i brede strimler (ca. 250 g)
4 Rødløg i halve (ca. 200 g)
Topping
1 Stort finthakket fed hvidløg
1½ spsk Finthakket frisk timian
2 spsk Olivenolie
¾ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
200 g Salatost i tern