Grillspyd

Grillspyd

Her er opskriften på helt traditionelle grillspyd, fulde af farver og god smag. Grillspyd er en fryd for øjet og smager fantastisk, de løfter din grillbuffet et niveau eller to. Knasende sprøde grøntsager og mørbrad viklet i bacon - bundet sammen af en lækker marinade - så nemt er det at at forberede grillspydene. Grill spydene over varme kul, på gasgrill - eller på grillpande. God fornøjelse med de lækre grillspyd.

Sådan gør du

Marinade
  • Kom alle ingredienserne i en lille gryde, og bring dem i kog.
  • Lad marinaden køle af.
Grillspyd
  • Halver baconskiverne.
  • Skær mørbraden i 24 stykker, squashen i 12 til 24 stykker, rødløgene i 12 stykker og hver peberfrugt i 24 stykker.
  • Kom et baconstykke omkring hvert stykke mørbrad.
  • Sæt skiftevis grøntsager og kød på de 12 spyd.
  • Smør marinaden på spyddene - med en pensel eller dejskraber.
  • Grill spyddene på 4 sider, 10-12 min. i alt.
  • Drys spydene med flagesalt og server.

Istedet for den hjemmelavede marinade kan du bruge en traditionel BBQ marinade - vi synes dog, at den hjemmelavede marinade er en klar vinder.

Energiindhold for hele retten:

6756 kJ / 1615 kcal

Næringsindhold pr. 100g

591 kJ / 141 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,8 g
Protein: 27,7 % 9,6 g
Kulhydrat: 13,4 % 4,7 g
Fedt: 58,9 % 9,4 g
Mere inspiration

Lækker salat, der passer rigtig godt til grillspydene.

Ingredienser

Marinade
2 spsk Olivenolie
2 spsk Sojasauce
2 spsk Brun farin
2 spsk Tomatpuré
2 Finthakket fed hvidløg
1 tsk Stødt spidskommen (kan udelades)
Grillspyd
12 skiver Bacon
1 Svinemørbrad
1 Grøn squash
2 Rødløg
1 Rød peberfrugt
1 Gul peberfrugt
12 Grillspyd
1 tsk Flagesalt
Se opskriften, tips, inspiration og mange flere opskrifter på Arla.dk Se opskriften, tips, inspiration og mange flere opskrifter på Arla.dk