Pasta med pesto
Pasta med pesto er en af klassikerne blandt pastaretter. Den er typisk for det italiensk køkken - enkel, med få ingredienser, som til gengæld er fulde af smag. Squash er normalt ikke typisk for pasta med pesto, men vi har tilføjet dem, så I også får grøntsager til aftensmaden og retten føles knap så tung. Pasta med pesto kan laves hele året, men er ekstra oplagt om sommeren, hvor du måske selv dyrker basilikum.
Ingredienser
Pesto
½ dl
Jomfruolivenolie
|
|
---|---|
1 spsk
Pinjekerner
|
|
25 g
Revet cheddar- og maasdammerost
|
|
½ tsk
Fint salt
|
|
1 liter
Frisk basilikum med bløde stilke (ca. 70 g)
|
Pasta
3 liter
Vand
|
|
---|---|
3 tsk
Groft salt
|
|
400 g
Tørret pasta, fx spaghetti
|
|
3
Skyllede grønne squash (ca. 600 g)
|
Topping
50 g
Revet cheddar- og maasdammerost
|
|
---|---|
Frisk basilikum
|
|
Friskkværnet peber
|
Sådan gør du
Pesto
Pasta
Du kan servere sprødstegt parmaskinke til din pasta med pesto. Fordel tynde skiver parmaskinke på ovnens rist. Stil risten på en plade med bagepapir og bag skinken sprød og gylden midt i ovnen i ca. 12 min. ved 225° - traditionel ovn.
Du kan fryse pestoen.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
9658 kJ / 2308 kcal
Næringsindhold pr. 100g
555 kJ / 133 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,3 g |
Protein: | 13,8 % | 4,5 g |
Kulhydrat: | 53,7 % | 17,5 g |
Fedt: | 32,5 % | 4,9 g |
Hvordan koger man pasta helt perfekt – også når det skal være al dente? Det viser Karolines Køkkenskole dig i denne video.