Spaghetti i tomatsauce
Spaghetti i tomatsauce - alle børns yndlingsret! Her er den serveret med revet ost og persille som tilbehør. Spaghetti i tomatsauce en nok en af de nemmeste og hurtigste pastaretter at lave. Og så er det et hit hos de fleste børn og voksne. Hvis du vil give de voksne lidt ekstra smag, er det fx fint med oliven, hakket chili eller at blande persillen med revet citronskal og hakket hvidløg til en gremolata. Der er stort set kun pænt at sige om spaghetti i tomatsauce, og så er retten ovenikøbet billig.
Ingredienser
Tomatsauce
20 g
Smør
|
|
---|---|
4
Groftrevne gulerødder (ca. 200 g)
|
|
2
Groftrevne løg (ca. 100 g)
|
|
1
Lille knust fed hvidløg
|
|
2 dåser
Hakkede tomater (ca. 800 g)
|
|
2 spsk
Hakket bredbladet persille
|
|
1½ tsk
Sukker
|
|
1 tsk
Groft salt
|
|
Friskkværnet peber
|
Spaghetti
400 g
Tørret pasta, fx spaghetti
|
---|
Drys
150 g
Revet cheddar- og maasdammerost
|
|
---|---|
2 dl
Groft hakkede blade af bredbladet persille
|
Sådan gør du
Tomatsauce
Spaghetti
Drys
Kog en kæmpe portion tomatsauce, når du alligevel er i gang og frys den ned i mindre portion. Så er der altid nem og hurtig aftensmad. Tomatsaucen, kan tøs langsomt op i en gryde eller mikrobølgeovn.
Tomatsaucen er også velegnet i en lasagne.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
10387 kJ / 2483 kcal
Næringsindhold pr. 100g
459 kJ / 110 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,2 g |
Protein: | 16,4 % | 4,4 g |
Kulhydrat: | 57,1 % | 15,4 g |
Fedt: | 26,5 % | 3,3 g |
Hvordan koger man pasta helt perfekt – også når det skal være al dente? Det viser Karolines Køkkenskole dig i denne video.