Sugo af en rest kød
Sugo af en rest kød er et godt alternativ til den traditionelle kødsovs. Du kan bruge dine rester af kød samtidig med at børnene får en af deres livretter. Sugo er det italienske ord for en pastasauce. Ofte en tomatsauce, men det kan også være en indkogt sky eller lignende. Vi har udvidet lidt og tilsat en rest kød....en god måde at få brugt en rest steg på og samtidig lave nem og hurtig aftensmad.
Ingredienser
Sugo
300 g
Rester af steg, fx kalve- eller oksetyndsstegsfilet, bov eller lignende
|
|
---|---|
1
Pillet løg (ca. 75 g)
|
|
2
Skrællede gulerødder (ca. 150 g)
|
|
2 stilke
Bladselleri (ca. 50 g)
|
|
1 spsk
Olivenolie
|
|
1 spsk
Vineddike
|
|
3
Små finthakkede fed hvidløg
|
|
1 dåse
Tomater, fx cherrytomater (ca. 400 g)
|
|
2 spsk
Koncentreret tomatpuré
|
|
3 dl
Oksebouillon
|
|
2 tsk
Tørret oregano
|
|
1
Laurbærblad
|
|
1½ tsk
Groft salt
|
|
Friskkværnet peber
|
Tilbehør
300 g
Tørret spaghetti - koges
|
---|
Pynt
Top af bladselleri
|
---|
Sådan gør du
Sugo
I stedet for en foodprocessor kan du skære kødet i små tern og rive grøntsagerne groft. Sørg for at kødet du bruger er helt mørt.
Sugoen indeholder løg, gulerødder og selleri - den kombination som i det italienske køkken kaldes en soffritto. Det siges at være hemmeligheden bag den gode dybde i mange italienske pastasaucer. Du kan give sugoen ekstra smag ved at tilsætte bacontern. Baconen skal ikke steges helt tør og brun, men blot stege så længe at det smider en del af fedtet.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
8617 kJ / 2060 kcal
Næringsindhold pr. 100g
419 kJ / 100 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,1 g |
Protein: | 21,1 % | 5,2 g |
Kulhydrat: | 50,7 % | 12,5 g |
Fedt: | 28,2 % | 3,2 g |
Hvordan koger man pasta helt perfekt – også når det skal være al dente? Det viser Karolines Køkkenskole dig i denne video.