Sugo af en rest kød
45 min

Sugo af en rest kød

Et godt alternativ til den traditionelle kødsovs. Du kan bruge dine rester af kød samtidig med at børnene får en af deres livretter.
Bedømmelse (3 vurderinger)

Min bedømmelse:

Sugo af en rest kød

Et godt alternativ til den traditionelle kødsovs. Du kan bruge dine rester af kød samtidig med at børnene får en af deres livretter.

Antal portioner
  • 300 g rester af stegt kød, fx okse- eller kalvesteg
  • 1 pillet zittauerløg (ca. 75 g)
  • 2 skrællede gulerødder (ca. 100 g)
  • 2 stilke bladselleri eller lidt knoldselleri (ca. 50 g)
  • 30 g bacon, fx pancetta
  • ½ dl olivenolie
  • 1½ spsk vineddike
  • 3 små finthakkede fed hvidløg
  • 5 grofthakkede modne tomater eller en dåse cherrytomater (ca. 400 g)
  • 2 spsk tomatpuré
  • 1 frisk meriankvist
  • 1 frisk rosmarinkvist
  • 1 laurbærblad
  • 3 cm usprøjtet appelsinskal (usprøjtet)
  • 3 dl oksebouillon
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • evt. sukker

Hertil

  • 300 g tørret spaghetti

Fremgangsmåde:

Hak kødet i foodprocessoren sammen med løg, gulerod og selleri. Stop før indholdet er totalt moset, det bør stadig have lidt konsistens. Skær bacon i bittesmå tern og brun dem i olie i en gryde. Tilsæt kød og grøntsager og lad det stege med i 3-4 min. under omrøring. Tilsæt eddike og lad den stege væk. Tilsæt hvidløg og tomater og de øvrige ingredienser. Lad det koge ved svag varme og under låg i ca. ½ time - eller til konsistensen er ensartet. Rør af og til. Smag til og server til nykogt spaghetti. Eller brug det i en lasagne.

Tips

I stedet for en foodprocessor kan du skære kødet i små tern og rive grøntsagerne groft. Sørg for at kødet du bruger er helt mørt. Sugo er det italienske ord for det, der herhjemme har den lidt flade betegnelse "kødsovs". En ragout til pasta lavet af kød, tomater og andre grøntsager.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 9080 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 23,4 g
  • Protein: 21 %
  • Kulhydrat: 50 %
  • Fedt: 29 %
Print