Sugo af en rest kød

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(4 vurderinger)

45 min

Et godt alternativ til den traditionelle kødsovs. Du kan bruge dine rester af kød samtidig med at børnene får en af deres livretter.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Ingredienser

Antal portioner

  • 300 g rester af steg, fx kalve- eller oksetyndsstegsfilet
  • 1 pillet zittauerløg (ca. 75 g)
  • 2 skrællede gulerødder (ca. 100 g)
  • 2 stilke bladselleri eller lidt knoldselleri (ca. 50 g)
  • 30 g bacon, fx pancetta
  • ½ dl olivenolie
  • 1½ spsk vineddike
  • 3 små finthakkede fed hvidløg
  • 5 grofthakkede modne tomater eller en dåse cherrytomater (ca. 400 g)
  • 2 spsk koncentreret tomatpuré
  • 1 frisk meriankvist
  • 1 frisk rosmarinkvist
  • 1 laurbærblad
  • 3 cm usprøjtet appelsinskal (usprøjtet)
  • 3 dl oksebouillon
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • evt. sukker

Hertil

  • 300 g tørret spaghetti

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Sådan gør du

Sådan gør du

Hak kødet i foodprocessoren sammen med løg, gulerod og selleri. Stop før indholdet er totalt moset, det bør stadig have lidt konsistens. Skær bacon i bittesmå tern og brun dem i olie i en gryde. Tilsæt kød og grøntsager og lad det stege med i 3-4 min. under omrøring. Tilsæt eddike og lad den stege væk. Tilsæt hvidløg og tomater og de øvrige ingredienser. Lad det koge ved svag varme og under låg i ca. ½ time - eller til konsistensen er ensartet. Rør af og til. Smag til og server til nykogt spaghetti. Eller brug det i en lasagne.

Tips

I stedet for en foodprocessor kan du skære kødet i små tern og rive grøntsagerne groft. Sørg for at kødet du bruger er helt mørt. Sugo er det italienske ord for det, der herhjemme har den lidt flade betegnelse "kødsovs". En ragout til pasta lavet af kød, tomater og andre grøntsager.

Sådan koger du pasta

Hvordan koger man pasta helt perfekt – også når det skal være al dente? Det viser Karolines Køkkenskole dig i denne video.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 9080 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 23,4 g
  • Protein: 21 %
  • Kulhydrat: 50 %
  • Fedt: 29 %

Print

Kilde:

Andre gode forslag