Gryderet - af en rest kødsauce

30 min
 Gryderet - af en rest kødsauce

En rest kødsauce kan du trylle om til en gryderet til 4 personer. Nemt og hurtigt. Du får brugt nogle af dine gode rester til et velsmagende måltid - og undgår madspild.

Ingredienser

Gryderet

En rest kødsauce (ca. 350 g)
1 dåse Bønner i chilisauce (ca. 400 g)
1 dl Piskefløde eller madlavningsfløde
2 dl Vand
3 stilke Bladselleri i 2 cm stykker (ca. 150 g)
250 g Cherrytomater, gerne i flere farver
1 tsk Groft salt

Tilbehør

320 g Perlespelt - koges
2 stilke Bladselleri i tynde skiver og strimlede blade (ca. 100 g)

Sådan gør du

Gryderet

  • Kom kødsauce, bønner med chilisauce, fløde, vand og bladselleri i en tykbundet gryde.
  • Bring det i kog og kog ved svag varme og under låg i ca. 5 min.
  • Tilsæt tomater og salt og bring atter retten i kog.
  • Kog i ca. 2 min. under omrøring og smag til.
  • Server gryderetten med kogt perlespelt vendt med bladselleri.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

9615 kJ / 2298 kcal

Næringsindhold pr. 100g

388 kJ / 93 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,3 g
Protein: 16,4 % 3,7 g
Kulhydrat: 57,4 % 13,1 g
Fedt: 26,2 % 2,7 g
Relateret video Sådan koger du pasta

Hvordan koger man pasta helt perfekt – også når det skal være al dente? Det viser Karolines Køkkenskole dig i denne video.

https://www.arla.dk/opskrifter/gryderet---af-en-rest-kodsauce/