Spaghetti bolognese

Spaghetti bolognese

60+ min Hovedret
Fryseegnet
Pasta bolognese er en nærmest ikonisk italienske ret, som har bredt sig til store dele af verden. I Danmark spiser vi ofte spaghetti bolognese, men for italienerne er det helt forkert at spise netop spagetti til den elskede kødsauce. Det bør i stedet være de brede friske pastaer, a la fx fettucine, som saucen hænger bedre på. Vi har helt sikkert lavet mange andre fejl med denne spaghetti bolognese, men har alligevel forsøgt at nærme os noget, der ligner den ægte italienske vare. Bla. lader vi vores spaghetti bolognese koge mindst 1 time, og gerne 2-3 timer - det giver en dejlig dyb og intens smag.
Mere inspiration

Er du til en vegetarisk bolognese?

Beluga bolognese
45 min
Beluga bolognese
(29)
Velbekomme!
Tips

I stedet for pancetta, kan du bruge bacon. Du kan skifte halvdelen af oksekødet ud med hakket svinekød.

Tilberedningstip

Hvis tiden byder det, kan du lade bolognesen simre under låg i et par timer. Det bliver den kun bedre og mere smagfuld af.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

13761 kJ / 3289 kcal

Næringsindhold pr. 100g

717 kJ / 171 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 0,4 g
Protein: 24,9 % 10,5 g
Kulhydrat: 34,8 % 14,7 g
Fedt: 38,2 % 7,4 g
Alkohol: 2,1 %
Relateret video
Sådan snitter du løg

Mangler du teknikken til at snitte løg hurtigt og effektivt? Karolines Køkkenskole viser, hvor nemt det er at snitte løg med den rigtige teknik. 

Ingredienser

Bæredygtighed
Bæredygtighed
Andelsselskabet
Andelsselskabet
Arla Karolines Køkken® App
Arla Karolines Køkken® App
Køb merchandise
Køb merchandise