Spaghetti bolognese
Spaghetti bolognese er ikonisk italienske ret – og du får her en opskrift, hvor vi har forsøgt at nærme os den autentiske version så godt som overhovedet muligt. Vi bruger farsen fra salsiccia pølser, som giver en dejlig smag sammen med oksekødet. Egentlig bør du spise fettucine eller tagliatelle pasta til, men har du kun spaghetti i skuffen, så går det nok. Du kan, som de fleste nok gør, servere bolognese og pasta for sig, men du kan også hælde den varme, afdrybppede pasta i bolognesen og blande det hele sammen inden servering. Hvis du har frisk basilikum smager det godt på toppen af retten. Det vigtige ved en bolognese er kogetiden - den må gerne simre længe på komfuret. Og nå ja, så er spaghetti bolognese særdeles fryseegnet.
Prøv en version med flere {grøntsager}Ingredienser
Bolognese
1 spsk
Olivenolie
|
|
---|---|
100 g
Salsiccia (ca. 2 små pølser) farsen tages ud af skindet
|
|
400 g
Hakket oksekød
|
|
1 dl
Mælk eller sødmælk
|
|
2 stilke
Bladselleri i meget små tern (ca. 50 g)
|
|
1
Finthakket løg (ca. 75 g)
|
|
2
Finthakkede fed hvidløg
|
|
1
Gulerod i meget små tern (ca. 75 g)
|
|
1 dl
Koncentreret tomatpuré (ca. 100 g)
|
|
1 dl
Tør rødvin eller hvidvin
|
|
3 dl
Oksebouillon
|
|
2
Laurbærblade
|
|
1 tsk
Groft salt
|
|
Friskkværnet peber
|
Tilbehør
500 g
Tørret spaghetti
|
|
---|---|
100 g
Friskrevet parmigiano reggiano
|
Sådan gør du
Bolognese
Ved serveringen
I stedet for salsiccia kan du bruge pancetta skåret i små strimler i din bolognese. Du kan skifte halvdelen af oksekødet ud med hakket svinekød.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
15120 kJ / 3614 kcal
Næringsindhold pr. 100g
583 kJ / 139 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 0,9 g |
Protein: | 23,8 % | 8,1 g |
Kulhydrat: | 45,7 % | 15,7 g |
Fedt: | 28,6 % | 4,5 g |
Alkohol: | 1,9 % |