Spaghetti bolognese

1 time 15 min
Arbejdstid: 20 min
Fryseegnet
Spaghetti bolognese

Spaghetti bolognese er ikonisk italienske ret – og du får her en opskrift, hvor vi har forsøgt at nærme os den autentiske version så godt som overhovedet muligt. Vi bruger farsen fra salsiccia pølser, som giver en dejlig smag sammen med oksekødet. Egentlig bør du spise fettucine eller tagliatelle pasta til, men har du kun spaghetti i skuffen, så går det nok. Du kan, som de fleste nok gør, servere bolognese og pasta for sig, men du kan også hælde den varme, afdrybppede pasta i bolognesen og blande det hele sammen inden servering. Hvis du har frisk basilikum smager det godt på toppen af retten. Det vigtige ved en bolognese er kogetiden - den må gerne simre længe på komfuret. Og nå ja, så er spaghetti bolognese særdeles fryseegnet.

Prøv en version med flere {grøntsager}

Ingredienser

Bolognese

1 spsk Olivenolie
100 g Salsiccia (ca. 2 små pølser) farsen tages ud af skindet
400 g Hakket oksekød
1 dl Mælk eller sødmælk
2 stilke Bladselleri i meget små tern (ca. 50 g)
1 Finthakket løg (ca. 75 g)
2 Finthakkede fed hvidløg
1 Gulerod i meget små tern (ca. 75 g)
1 dl Koncentreret tomatpuré (ca. 100 g)
1 dl Tør rødvin eller hvidvin
3 dl Oksebouillon
2 Laurbærblade
1 tsk Groft salt
Friskkværnet peber

Tilbehør

500 g Tørret spaghetti
100 g Friskrevet parmigiano reggiano

Sådan gør du

Bolognese

  • Prik hul på salsiccia pølserne og tag farsen ud - kasser skindet.
  • Lad olien blive varm i en stor gryde. Steg salsiccia i ca. 2 min. ved jævn varme.
  • Kom det hakkede kød i og skru så op til kraftig varme og brun kødet i ca. 2 min.
  • Tilsæt mælk og lad det koge ind sammen med kødet. Skru ned til jævn varme og skub kødet lidt til side i gryden.
  • Tilsæt bladselleri, løg, hvidløg og gulerod og lad det stege med i ca. 2 min.
  • Kom tomatpuré i og lad det stege med i ca. 1 min., inden du rører det hele sammen.
  • Tilsæt vin og lad det dampe af i ca. 1 min.
  • Kom bouillon, laurbærblade, salt og peber i. Bring bolognesen i kog, og kog ved svag varme og under låg i ca. 1 time og meget gerne et par timer. Fjern laurbærbladene og smag bolognesen til.

Ved serveringen

  • Kog pastaen efter anvisningen på emballagen.
  • Lad pastaen dryppe af i en sigte og server den med bolognesen og friskrevet parmesanost.

I stedet for salsiccia kan du bruge pancetta skåret i små strimler i din bolognese. Du kan skifte halvdelen af oksekødet ud med hakket svinekød.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

15120 kJ / 3614 kcal

Næringsindhold pr. 100g

583 kJ / 139 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,9 g
Protein: 23,8 % 8,1 g
Kulhydrat: 45,7 % 15,7 g
Fedt: 28,6 % 4,5 g
Alkohol: 1,9 %
https://www.arla.dk/opskrifter/spaghetti-bolognese/