Vegetarbolognese

Vegetarbolognese

40 min
Fryseegnet
Cremet vegetarisk bolognese med masser af danske anicia linser er en oplagt måde at få flere bælgfrugter ind i hverdagen. En skøn vegetarret med velkendte smage af tomat, parmesan og frisk basilikum som kan bruges i mange forskellige retter. Du kan servere den med pasta som en klassisk bolognese, men den er også lækker i fx en madpandekage med sprødt grønt, som fyld på en pizza eller i en lasagne. Der kan også bruges andre linser, fx puy - eller belugalinser.
https://www.arla.dk/opskrifter/vegetarbolognese/

Sådan gør du

  • Skyl linserne.
  • Smelt smørret i en gryde og steg løgene 2 min. til de er klare.
  • Tilsæt vand, linser, bouillonpulver og salt og kog linserne under låg ved jævn varme. Efter 10 min. tilsæt gulerødder og kog i yderligere 10 min.
  • Tilsæt hakkede tomat, fløde, tomatpuré, østerssauce, sukker og peber og kog igen yderligere ca. 10 min. ved lav varme.
  • Tag gryden af varmen, tilsæt basilikum og pamesan og lad linsegryden trække et par minutter.
  • Server med nykogt pasta, spidskål og parmesan.

Rester af bolognese er super lækre som fyld i en madpandekage med grønt, creme fraiche, rødløg og persille. Alternativt kan det bruges som spread i en sandwich eller smørres ud på en pizzadej eller tortilla pandekage, som drysses med ost og bages som pizza.

Anicia linser er samme type linser som Puy linser, der også kaldes for ’delikatesse linser’ og ’kulinariske linser’. De kan erstattes af fx belugalinser.

Energiindhold for hele retten:

12212 kJ / 2919 kcal

Næringsindhold pr. 100g

477 kJ / 114 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2 g
Protein: 18,8 % 5,3 g
Kulhydrat: 56,3 % 15,8 g
Fedt: 24,9 % 3,2 g
Mere inspiration

Prøv en anden nem hverdagsret med bælgfrugter.

Ingredienser

2½ dl Tørrede grønne linser, fx anicia eller puy
10 g Smør
1 Finthakket løg
5 dl Vand
½ spsk Grøntsagsbouillon-pulver
1½ tsk Groft salt
200 g Gulerødder, i små tern
2 dåser Hakkede tomater
1 dl Piskefløde
2 spsk Koncentreret tomatpuré
2 spsk Østerssauce (kan undlades)
1½ tsk Sukker
Friskkværnet peber
1½ dl Hakket frisk basilikum
40 g Fintrevet Parmigiano Reggiano
Tilbehør
300 g Tørret pasta, fx fettuccine - koges
200 g Fintsnittet spidskål
Fintrevet Parmigiano Reggiano