Krydret tomatfad - af en rest steg
Krydret tomatfad er en nem og lækker måde, hvorpå du kan få brugt en rest steg. Krydret tomatfad føles faktisk slet ikke som en reste-ret. Det er netop kunsten at få tryllet resterne om til nye lækre og indbydende måltider, så man ikke føler, man spiser den samme slags mad flere dage i træk. Der kan gå helt sport i at undgå madspild, spare på husholdningsbudgettet og lave dejlig mad - og her er krydret tomatfad et godt bud.
Ingredienser
Tomatfad
En rest afpudset steg, fx flæskestege, lammekølle eller oksesteg (ca. 300 g)
|
|
---|---|
1 bundt
Forårsløg i tynde ringe (ca. 100 g)
|
|
½ dl
Hakkede basilikumblade
|
|
175 g
Revet cheddar- og maasdammerost
|
|
1 dåse
Hakkede tomater (ca. 400 g)
|
|
1
Rød peberfrugt i små tern (ca. 150 g)
|
|
2
Finthakkede løg (ca. 150 g)
|
|
3 spsk
Sød chilisauce
|
|
1 tsk
Groft salt
|
Topping
75 g
Oliven
|
|
---|---|
Frisk basilikum
|
Tilbehør
300 g
Tørret fuldkornsspaghetti
|
---|
Sådan gør du
Tomatfad
Ved serveringen
Hvis ikke du har en rest steg, kan du i stedet bruge tynde skiver af rå skinkemignon eller svinemørbrad. Eller du kan lave en vegetarisk variant, hvor du erstatter kødet med kogte grønne eller sorte linser.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
10100 kJ / 2414 kcal
Næringsindhold pr. 100g
487 kJ / 117 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 2,1 g |
Protein: | 25,7 % | 7,4 g |
Kulhydrat: | 43,3 % | 12,4 g |
Fedt: | 31 % | 4,1 g |
Hvordan koger man pasta helt perfekt – også når det skal være al dente? Det viser Karolines Køkkenskole dig i denne video.