Krydret tomatfad - af en rest steg

30 min
Krydret tomatfad - af en rest steg

Krydret tomatfad er en nem og lækker måde, hvorpå du kan få brugt en rest steg. Krydret tomatfad føles faktisk slet ikke som en reste-ret. Det er netop kunsten at få tryllet resterne om til nye lækre og indbydende måltider, så man ikke føler, man spiser den samme slags mad flere dage i træk. Der kan gå helt sport i at undgå madspild, spare på husholdningsbudgettet og lave dejlig mad - og her er krydret tomatfad et godt bud.

Ingredienser

Tomatfad

En rest afpudset steg, fx flæskestege, lammekølle eller oksesteg (ca. 300 g)
1 bundt Forårsløg i tynde ringe (ca. 100 g)
½ dl Hakkede basilikumblade
175 g Revet cheddar- og maasdammerost
1 dåse Hakkede tomater (ca. 400 g)
1 Rød peberfrugt i små tern (ca. 150 g)
2 Finthakkede løg (ca. 150 g)
3 spsk Sød chilisauce
1 tsk Groft salt

Topping

75 g Oliven
Frisk basilikum

Tilbehør

300 g Tørret fuldkornsspaghetti

Sådan gør du

Tomatfad

  • Skær kødet i meget tynde skiver og dæk bunden af et ovnfast fad (ca. 5 x 20 x 30 cm) med halvdelen af kødskiverne.
  • Bland forårsløg, basilikum og ca. 75 g af osten og drys blandingen på kødet.
  • Læg resten af kødskiverne ovenpå.
  • Rør de hakkede tomater, peberfrugt, løg, chilisauce og salt sammen. Hæld saucen henover kødet og bag retten midt i ovnen i ca. 20 min. ved 200° - traditionel ovn.
  • Tag fadet ud, drys ost på og bag i yderligere ca. 10 min., til osten er gylden.

Ved serveringen

  • Fordel oliven på det krydrede tomatfad. Pynt med basilikum og server med friskkogt spaghetti.

Hvis ikke du har en rest steg, kan du i stedet bruge tynde skiver af rå skinkemignon eller svinemørbrad. Eller du kan lave en vegetarisk variant, hvor du erstatter kødet med kogte grønne eller sorte linser.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

10100 kJ / 2414 kcal

Næringsindhold pr. 100g

487 kJ / 117 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2,1 g
Protein: 25,7 % 7,4 g
Kulhydrat: 43,3 % 12,4 g
Fedt: 31 % 4,1 g
Relateret video Sådan koger du pasta

Hvordan koger man pasta helt perfekt – også når det skal være al dente? Det viser Karolines Køkkenskole dig i denne video.

https://www.arla.dk/opskrifter/krydret-tomatfad---af-en-rest-steg/