Krydret tomatfad - af en rest steg
30 min

Krydret tomatfad - af en rest steg

Har du en rest kød fra dagen, så prøv denne ret i fad og det bliver sjovt at spise rester!
Bedømmelse (44 vurderinger)

Min bedømmelse:

Krydret tomatfad - af en rest steg

Har du en rest kød fra dagen, så prøv denne ret i fad og det bliver sjovt at spise rester!

Antal portioner
  • en rest afpudset steg, fx flæskestege, lammekølle eller oksesteg
  • 5 forårsløg i tynde ringe
  • ½ dl hakkede friske basilikumblade
  • 175 g Karolines Køkken® Pasta- & gratineringsost 30%
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 1 rød peberfrugt i små tern
  • 2 finthakkede zittauerløg
  • 3 spsk sød chilisauce
  • 1 tsk groft salt
  • 75 g sorte og grønne oliven

Pynt

  • friske basilikumblade

Tilbehør

  • 300 g tørret fuldkornsspaghetti

Fremgangsmåde:

Skær kødet i meget tynde skiver og dæk bunden af et ovnfast fad (ca. 5 x 20 x 30 cm) med halvdelen af kødskiverne. Bland forårsløg, basilikum og ca. 75 g af osten og drys blandingen på kødet. Læg resten af kødskiverne ovenpå. Rør de hakkede tomater, peberfrugt, løg, chilisauce og salt sammen. Hæld saucen henover kødet og bag retten midt i ovnen i ca. 20 min. Tag fadet ud, drys ost på og bag i yderligere ca. 10 min., til osten er gylden.

Fordel de sorte og grønne oliven på det krydrede tomatfad. Pynt med basilikum og server med friskkogt spaghetti.

Bagetid

Ca. ½ time ved 200°.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 10780 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 41,5 g
  • Protein: 26 %
  • Kulhydrat: 48 %
  • Fedt: 26 %
Print