Krydret tomatfad - af en rest steg

Krydret tomatfad - af en rest steg

30 min
Krydret tomatfad er en nem og lækker måde, hvorpå du kan få brugt en rest steg. Krydret tomatfad føles faktisk slet ikke som en reste-ret. Det er netop kunsten at få tryllet resterne om til nye lækre og indbydende måltider, så man ikke føler, man spiser den samme slags mad flere dage i træk. Der kan gå helt sport i at undgå madspild, spare på husholdningsbudgettet og lave dejlig mad - og her er krydret tomatfad et godt bud.

Sådan gør du

Tomatfad
  • Skær kødet i meget tynde skiver og dæk bunden af et ovnfast fad (ca. 5 x 20 x 30 cm) med halvdelen af kødskiverne.
  • Bland forårsløg, basilikum og ca. 75 g af osten og drys blandingen på kødet.
  • Læg resten af kødskiverne ovenpå.
  • Rør de hakkede tomater, peberfrugt, løg, chilisauce og salt sammen. Hæld saucen henover kødet og bag retten midt i ovnen i ca. 20 min.
  • Tag fadet ud, drys ost på og bag i yderligere ca. 10 min., til osten er gylden.
Ved serveringen
  • Fordel de sorte og grønne oliven på det krydrede tomatfad. Pynt med basilikum og server med friskkogt spaghetti.
Bagetid
  • Ca. ½ time ved 200° - traditionel ovn.
Mere inspiration

Lækker aftensmad til hele familien.

Koteletter i fad
45 min
Koteletter i fad
(457)
Velbekomme!
Tip

Hvis ikke du har en rest steg, kan du i stedet bruge tynde skiver af rå skinkemignon eller svinemørbrad. Eller du kan lave en vegetarisk variant, hvor du erstatter kødet med kogte grønne eller sorte linser.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

10079 kJ / 2409 kcal

Næringsindhold pr. 100g

486 kJ / 116 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 2,1 g
Protein: 25,7 % 7,4 g
Kulhydrat: 43,9 % 12,6 g
Fedt: 30,4 % 4 g
Relateret video
Sådan koger du pasta

Hvordan koger man pasta helt perfekt – også når det skal være al dente? Det viser Karolines Køkkenskole dig i denne video.

Ingredienser

Tomatfad
En rest afpudset steg, fx flæskestege, lammekølle eller oksesteg (ca. 300 g)
Forårsløg i tynde ringe (ca. 100 g)
1 bundt
Hakkede frisk basilikum
½ dl
Arla Karolines Køkken® Cheddar og Maasdammer
175 g
Hakkede tomater (ca. 400 g)
1 dåse
Rød peberfrugt i små tern (ca. 150 g)
1
Finthakkede zittauerløg (ca. 150 g)
2
Sød chilisauce
3 spsk
Groft salt
1 tsk
Sorte og grønne oliven
75 g
Pynt
Friske basilikum
Tilbehør
Tørret fuldkornsspaghetti
300 g