Krydret tomatfad - af en rest steg

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(53 vurderinger)

30 min

Har du en rest kød fra dagen, så prøv denne ret i fad og det bliver sjovt at spise rester!

Ingredienser

Antal portioner

  • en rest afpudset steg, fx flæskesteg, lammekølle eller oksesteg
  • 5 forårsløg i tynde ringe
  • ½ dl hakkede friske basilikumblade
  • 175 g Karolines Køkken® Pasta- & gratineringsost 30% Pasta- & gratineringsost
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 1 rød peberfrugt i små tern
  • 2 finthakkede zittauerløg
  • 3 spsk sød chilisauce
  • 1 tsk groft salt
  • 75 g sorte og grønne oliven

Pynt

  • frisk basilikumblad

Tilbehør

  • 300 g tørret fuldkornsspaghetti

Sådan gør du

Sådan gør du

Skær kødet i meget tynde skiver og dæk bunden af et ovnfast fad (ca. 5 x 20 x 30 cm) med halvdelen af kødskiverne. Bland forårsløg, basilikum og ca. 75 g af osten og drys blandingen på kødet. Læg resten af kødskiverne ovenpå. Rør de hakkede tomater, peberfrugt, løg, chilisauce og salt sammen. Hæld saucen henover kødet og bag retten midt i ovnen i ca. 20 min. Tag fadet ud, drys ost på og bag i yderligere ca. 10 min., til osten er gylden.

Fordel de sorte og grønne oliven på det krydrede tomatfad. Pynt med basilikum og server med friskkogt spaghetti.

Bagetid

Ca. ½ time ved 200°.

Sådan koger du pasta

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 10780 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 41,5 g
  • Protein: 26 %
  • Kulhydrat: 48 %
  • Fedt: 26 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: