Koteletter i fad

Koteletter i fad

45 min
Koteletter i fad - med champignon, bacon, løg, tomat og fløde. Og et pift cayannepeber. Nem ret, der passer sig selv i ovnen - og smager ligeså godt som du regner med. Fadkoteletter er en nem favorit at gå til og du kan servere både ris, kartofler, kartoffelmos eller pasta til. Lav gerne en stor portion og smid i fryseren til en dag, det bare skal være ekstra nemt.

Sådan gør du

Koteletter i fad
  • Lad smørret blive gyldent i en sauterpande og brun koteletterne i ca. 1 min. på hver side.
  • Tag dem af panden, læg dem i et ovnfast fad og drys med salt og peber.
  • Svits champignoner, løg, bacon og hvidløg i en tør pande ved jævn varme i ca. 6 min. Tilsæt mel og steg yderligere ca. 1 min.
  • Kom tomater, fløde, salt og peber i. Bring saucen i kog og kog den ved jævn varme og under omrøring i ca. 2 min. Hæld grøntsagssaucen over koteletterne og steg dem midt i ovnen.
Ved servering
  • Server koteletterne med ris og grønt.
Stegetid
  • Ca. 25 min. ved 200° - traditionel ovn.
Mere inspiration

Brug dine egne syltede rødløg som tilbehør til koteletterne

Syltede rødløg
15 min
Syltede rødløg
(269)
Velbekomme!
Tilberedningstip

Få dine koteletter helt møre og steg dem 1½ time ved 150° - traditionel ovn.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

12983 kJ / 3103 kcal

Næringsindhold pr. 100g

509 kJ / 122 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 1 g
Protein: 22,1 % 6,6 g
Kulhydrat: 46,4 % 13,9 g
Fedt: 31,5 % 4,3 g
Relateret video
Hvordan koger man ris

Karolines Køkkenskole viser, hvordan du koger ris – med den helt rette konsistens. Og du vil få ros og ikke ris for dine ris. 

Ingredienser

Koteletter i fad
Smør
10 g
Grisekoteletter (ca. 500 g)
4
Groft salt
½ tsk
Friskkværnet peber
Champignoner i kvarte
450 g
Finthakket zittauerløg (ca. 75 g)
1
Fintstrimlet bacon
125 g
Små knuste fed hvidløg
2
Hvedemel
1 spsk
Hakkede tomater (ca. 400 g)
1 dåse
1½ dl
Groft salt
½ tsk
Cayennepeber
¼ tsk
Tilbehør
Løse ris, parboiled (ca. 4 dl)
320 g
Fintsnittet forårsløg
1 bundt
Mangofrugt i tynde både
300 g
Syltede rødløg
100 g