Koteletter i fad

Koteletter i fad

45 min
Koteletter i fad - helt klassisk opskrift hvor koteletterne får selskab af champignon, bacon, løg, tomat og fløde. Det er lækker og nem aftensmad, der passer sig selv i ovnen - og den smager ligeså godt, som du regner med. Fadkoteletter er de fleste familiers favoritopskrift - og uanset om du serverer ris, kartofler, mos eller pasta til - så er succesen hjemme. Du kan variere retten med tilsætning af fx gulerødder og cocktailpølser - og servere din yndlingssalat ved siden af.

Sådan gør du

Stegetid:

Ca. 25 min. ved 200° - traditionel ovn.

Koteletter i fad
  • Lad smørret blive gyldent i en sauterpande og brun koteletterne i ca. 1 min. på hver side.
  • Tag dem af panden, læg dem i et ovnfast fad og drys med salt og peber.
  • Svits champignoner, løg, bacon og hvidløg i en tør pande ved jævn varme i ca. 6 min. Tilsæt mel og steg yderligere ca. 1 min.
  • Kom tomater, fløde, salt og peber i. Bring saucen i kog og kog den ved jævn varme og under omrøring i ca. 2 min. Hæld grøntsagssaucen over koteletterne og steg dem midt i ovnen. Server koteletterne med ris og grønt.

Få dine koteletter helt møre og steg dem 1½ time ved 150° - traditionel ovn.

Tilsæt flere/andre grøntsager, fx gulerødder eller andre rodfrugter, bladselleri og kom fx cocktailpølser, kålpølser eller andre pølser i fadet.

Energiindhold for hele retten:

12697 kJ / 3035 kcal

Næringsindhold pr. 100g

498 kJ / 119 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1 g
Protein: 22,7 % 6,6 g
Kulhydrat: 48,2 % 14,1 g
Fedt: 29,1 % 3,9 g
Mere inspiration

Lækker hjemmelavet kartoffelmos - prøv den til koteletterne....

Kartoffelmos
45 min
Kartoffelmos
(220)
Relateret video
Hvordan koger man ris

Karolines Køkkenskole viser, hvordan du koger ris – med den helt rette konsistens. Og du vil få ros og ikke ris for dine ris. 

Ingredienser

Koteletter i fad
10 g Smør
4 Grisekoteletter (ca. 500 g)
½ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
450 g Champignoner i kvarte
1 Finthakket zittauerløg (ca. 75 g)
125 g Fintstrimlet bacon
2 Små knuste fed hvidløg
1 spsk Hvedemel
1 dåse Hakkede tomater (ca. 400 g)
1½ dl Madlavningsfløde
½ tsk Groft salt
¼ tsk Cayennepeber
Tilbehør
320 g Løse ris, parboiled (ca. 4 dl)
1 bundt Fintsnittet forårsløg
300 g Mangofrugt i tynde både
100 g Syltede rødløg