Grillede koteletter og blomkål

Grillede koteletter og blomkål

30 min
De grillede koteletter bliver ekstra lækre af at være svøbt i bacon. Og blomkålen får en fin intens smag, når den også bliver grillet, fremfor at blive kogt.

Sådan gør du

Koteletter og blomkål
  • Lad en grill eller grillpande blive godt varm.
  • Drys koteletterne med peber og vikl bacon omkring.
  • Skær det hele blomkål i 4 tykke skiver.
  • Pensl blomkålsskiverne med olie og grill dem sammen med koteletterne først ca. 1 min. på hver side ved kraftig varme og derefter ved jævn varme, ca. 4 min. på hver side (ca. 10 min. i alt).
  • Drys blomkålen med salt ved serveringen.
Flødedressing
  • Pisk alle ingredienserne sammen og smag til.
Gremolata
  • Bland persille, hvidløg og citronskal.
  • Kom de grillstegte koteletter og blomkål i et fad og drys med kapers. Server med nykogte kartofler, flødedressing og gremolata.
Mere inspiration

Herligt fad med koteletter og skøn svampesauce.

Velbekomme!

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

8116 kJ / 1940 kcal

Næringsindhold pr. 100g

315 kJ / 75 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 1,2 g
Protein: 27,1 % 5 g
Kulhydrat: 42,5 % 7,9 g
Fedt: 30,4 % 2,6 g

Ingredienser

Koteletter og blomkål
Tynde grisekoteletter uden fedtkant (ca. 350 g)
4
Friskkværnet peber
Bacon - tyndt skåret (ca. 125 g)
8 skiver
Renset blomkål (ca. 750 g)
1
Olivenolie
1 tsk
Flagesalt
½ tsk
Flødedressing
¼ liter
Friskpresset citronsaft
2 spsk
Groft salt
¾ tsk
Friskkværnet peber
Gremolata
Hakket bredbladet persille
1 dl
Stort finthakket fed hvidløg
1
Fintrevet citronskal (usprøjtet)
2 tsk
Kapers uden lage (ca. 60 g)
1 dl
Tilbehør
Kogte små nye kartofler
1 kg