Grillede koteletter og blomkål

Grillede koteletter og blomkål

30 min
De grillede koteletter bliver ekstra lækre af at være svøbt i bacon. Og blomkålen får en fin intens smag, når den også bliver grillet, fremfor at blive kogt.

Sådan gør du

Koteletter og blomkål
  • Lad en grill eller grillpande blive godt varm.
  • Drys koteletterne med peber og vikl bacon omkring.
  • Skær det hele blomkål i 4 tykke skiver.
  • Pensl blomkålsskiverne med olie og grill dem sammen med koteletterne først ca. 1 min. på hver side ved kraftig varme og derefter ved jævn varme, ca. 4 min. på hver side (ca. 10 min. i alt).
  • Drys blomkålen med salt ved serveringen.
Flødedressing
  • Pisk alle ingredienserne sammen og smag til.
Gremolata
  • Bland persille, hvidløg og citronskal.
  • Kom de grillstegte koteletter og blomkål i et fad og drys med kapers. Server med nykogte kartofler, flødedressing og gremolata.
Energiindhold for hele retten:

8116 kJ / 1940 kcal

Næringsindhold pr. 100g

315 kJ / 75 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,2 g
Protein: 27,1 % 5 g
Kulhydrat: 42,5 % 7,9 g
Fedt: 30,4 % 2,6 g
Mere inspiration

Herligt fad med koteletter og skøn svampesauce.

Ingredienser

Koteletter og blomkål
4 Tynde grisekoteletter uden fedtkant (ca. 350 g)
Friskkværnet peber
8 skiver Bacon - tyndt skåret (ca. 125 g)
1 Renset blomkål (ca. 750 g)
1 tsk Olivenolie
½ tsk Flagesalt
Flødedressing
¼ liter Madlavningsfløde
2 spsk Friskpresset citronsaft
¾ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
Gremolata
1 dl Hakket bredbladet persille
1 Stort finthakket fed hvidløg
2 tsk Fintrevet citronskal (usprøjtet)
1 dl Kapers uden lage (ca. 60 g)
Tilbehør
1 kg Kogte små nye kartofler