Grillede nakkekoteletter med mangosalat

Grillede nakkekoteletter med mangosalat

Nakkekoteletter vendt i en smagfuld rub - smager dejligt sammen med en sprød mangosalat samt myntedressing.

Sådan gør du

Myntedressing
  • Rør kvark sammen med mynte, olivenolie, honning og salt. Del limen i to - tilsæt saften af den ene og gem den anden til servering. Stil dressingen tildækket på køl til servering.
Mangosalat
  • Kog bønnerne i letsaltet vand og uden låg i ca. 3 min. Hæld dem til afdrypning i et dørslag og brus dem over med koldt vand. Grill løgbådene ca. 5 min. på hver side. Fordel bønner, løg, salat, mango og cherrytomater i et stort fad. Top med pekannødder og dressing lige inden servering.
Nakkekoteletter
  • Pensl koteletterne med smør og grill dem i ca. 8 min. på hver side. Bland salt og chilifager sammen og vend kødet i blandingen. Skær kødet i tynde strimler og fordel dem på mangosalaten.

Du kan også tilberede løg og kød på en grillpande.

Energiindhold for hele retten:

9867 kJ / 2358 kcal

Næringsindhold pr. 100g

408 kJ / 97 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,4 g
Protein: 28,9 % 6,9 g
Kulhydrat: 18,5 % 4,4 g
Fedt: 52,6 % 5,8 g
Mere inspiration

Lækker og nem dessert, når der er grill på programmet.

Grillet ananas
45 min
Grillet ananas
(2)
Relateret video
Sådan snitter du løg

Mangler du teknikken til at snitte løg hurtigt og effektivt? Karolines Køkkenskole viser, hvor nemt det er at snitte løg med den rigtige teknik. 

Ingredienser

Myntedressing
2 dl Kvark
½ dl Finthakkede friske mynteblade
1 spsk Olivenolie
1 tsk Flydende honning
½ tsk Groft salt
1 Limefrugt
Mangosalat
250 g Haricots verts
4 Salatløg i både (ca. 300 g)
200 g Romainesalat i mindre stykker
2 Mangofrugter i mindre stykker (ca. 550 g)
150 g Cherrytomater i halve
50 g Pekannøddekerner
Nakkekoteletter
4 Nakkekoteletter (ca. 600 g)
20 g Smør - smeltet
3 tsk Flagesalt
2 tsk Tørrede chiliflager