Mørbrad i fad
Mørbrad i fad - lækkert, hurtigt og let at lave. Mørbradbøffer går man aldrig galt i byen med og her hvor du ovenikøbet får mørbrad i flødesovs, rammer du manges livret. Du kan sagtens strække retten til flere personer, hvis du supplerer med flere grøntsager både i sovs og som tilbehør. Svinemørbrad i fad kan også serveres med kartoffelmos og grøn salat - her følges mørbrad i fad af grønne bønner og ris.
Ingredienser
Mørbrad
1
Svinemørbrad (ca. 500 g)
|
|
---|---|
10 g
Smør
|
|
½ tsk
Groft salt
|
|
Friskkværnet peber
|
Sauce
450 g
Champignoner i kvarte
|
|
---|---|
1
Finthakket løg (ca. 75 g)
|
|
125 g
Fintstrimlet bacon
|
|
2
Små knuste fed hvidløg
|
|
1 dåse
Hakkede tomater (ca. 400 g)
|
|
½ tsk
Groft salt
|
|
½ tsk
Cayennepeber
|
|
2½ dl
Madlavningsfløde
|
Tilbehør
4 dl
Løse ris, parboiled - koges
|
|
---|---|
400 g
Dampede grønne bønner
|
Sådan gør du
Mørbrad
Sauce
Ved serveringen
Vil du spare lidt på kødet, kan du nøjes med en halv mørbrad, og tilsætte ekstra grøntsager i stedet. Det kan være ekstra svampe, eller du kan supplere med rodfrugter, peberfrugt, squash, løg eller hvad du har på lager. Smag til med krydderier og krydderurter.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
11228 kJ / 2684 kcal
Næringsindhold pr. 100g
377 kJ / 90 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,1 g |
Protein: | 24 % | 5,3 g |
Kulhydrat: | 47,2 % | 10,5 g |
Fedt: | 28,8 % | 2,9 g |
Det er hurtigt og nemt at afpudse en svinemørbrad. Karolines Køkkenskole viser dig, hvordan du med få trin afpudser en svinemørbrad.