Koteletter med champignoner og ost

Koteletter med champignoner og ost

35 min
Koteletter med champignoner og ost er stegt i en pande med låg - en nem opskrift, som nærmest kan kaldes en one-pot. Retten kan godt minde lidt om koteletter i fad - her er det bare koteletter med champignonsauce, og så stegt i pande i stedet. Koteletter med champignoner og ost kan serveres med enten pasta, ris eller kartofler. Alle tre dele passer godt til den cremede sauce og den lækre smeltede ost. Nemt og velsmagende - og så kræver det ikke den store opvask bagefter.

Sådan gør du

Koteletter med champignoner og ost
  • Fjern fedtet fra koteletterne. Brun dem i gyldent smør i en sauterpande, ca. 2 min. på hver side. Tag koteletterne op.
  • Steg løg og champignoner ved kraftig varme i ca. 5 min. - rør af og til.
  • Tilsæt fløde, timian, salt og peber. Lad saucen koge ved kraftig varme og under omrøring i ca. 1 min. Smag til.
  • Læg koteletterne (med sky) på champignonsaucen.
  • Fordel osten på kødet og læg låg på panden. Kog retten ved svag varme i ca. 4 min. eller til osten er smeltet.

Du kan bruge andre svampe end champignon - og du kan spice saucen op med chili, hvis du har lyst til lidt ekstra smag. Koteletterne smager også godt med ris eller kartofler til.

Energiindhold for hele retten:

10258 kJ / 2452 kcal

Næringsindhold pr. 100g

476 kJ / 114 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,2 g
Protein: 30,5 % 8,5 g
Kulhydrat: 43,8 % 12,3 g
Fedt: 25,7 % 3,3 g
Mere inspiration

Klassiske koteletter i fad går man aldrig fejl af.

Koteletter i fad
45 min
Koteletter i fad
(465)
Relateret video
Sådan snitter du løg

Mangler du teknikken til at snitte løg hurtigt og effektivt? Karolines Køkkenskole viser, hvor nemt det er at snitte løg med den rigtige teknik. 

Ingredienser

Koteletter med champignoner og ost
4 Grisekoteletter (ca. 500 g)
15 g Smør
2 Hakkede løg (ca. 150 g)
450 g Champignoner i skiver
2½ dl Madlavningsfløde
2 tsk Tørret timian eller herbes de Provence
1 tsk Groft salt
Friskkværnet peber
100 g Revet cheddar- og maasdammerost
Pynt
Blade af bredbladet persille
Tilbehør
300 g Tørret pasta, fx fettuccine
Se opskriften, tips, inspiration og mange flere opskrifter på Arla.dk Se opskriften, tips, inspiration og mange flere opskrifter på Arla.dk