Svinekoteletter i fad

Svinekoteletter i fad

45 min
Koteletter i fad er en populær og dejlig ret. Her i en lidt alternativ version med jordskokker, løg og bladselleri i en dejlig, let flødesauce.

Sådan gør du

Bagetid:

Ca. 25 min. ved 225° - traditionel ovn.

  • Bland jordskokker, løg, bladselleri og salt i et ovnfast fad (ca. 5 x 14 x 28 cm). Bag grøntsagerne midt i ovnen i ca. 15 min.
  • Lad imens smørret blive gyldent i en pande. Brun koteletterne ca. 1 min. på hver side. Drys med salt og tag koteletterne op.
  • Bring fløden i kog i panden. Tag panden af varmen og rør karrypasta, citronskal, honning, salt og saucejævner i. Tag grøntsagsfadet ud af ovnen og læg de brunede koteletter på grøntsagerne. Hæld den varme fløde over og bag retten færdig de sidste 10 min.
Æblesalat
  • Bland æbler, bladselleri, citronsaft, salt og peber. Server æblesalat og ris til koteletter i fad.
Energiindhold for hele retten:

8777 kJ / 2098 kcal

Næringsindhold pr. 100g

480 kJ / 115 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,7 g
Protein: 23,5 % 6,6 g
Kulhydrat: 51,2 % 14,4 g
Fedt: 25,3 % 3,3 g
Mere inspiration

Her er den klassiske opskrift på koteletter i fad.

Koteletter i fad
45 min
Koteletter i fad
(463)

Ingredienser

200 g Jordskokker i 2 x 2 cm tern
3 Zittauerløg i 2 x 2 cm tern (ca. 200 g)
3 stilke Bladselleri i skiver (ca. 100 g)
½ tsk Groft salt
10 g Smør
4 Grisekoteletter (ca. 400 g)
¼ tsk Groft salt
¼ liter Madlavningsfløde
2 spsk Rød karrypasta
2 tsk Fintrevet citronskal (usprøjtet)
1 tsk Honning
½ tsk Groft salt
1 tsk Saucejævner
Æblesalat
2 Røde æbler i tynde skiver (ca. 250 g)
3 stilke Bladselleri i tynde skiver (ca. 100 g)
2 spsk Friskpresset citronsaft
¼ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
Tilbehør
240 g Fuldkornsris, fx sorte ris - koges