Svinekoteletter i fad

Svinekoteletter i fad

45 min
Koteletter i fad er en populær og dejlig ret. Her i en lidt alternativ version med jordskokker, løg og bladselleri i en dejlig, let flødesauce.

Sådan gør du

  • Bland jordskokker, løg, bladselleri og salt i et ovnfast fad (ca. 5 x 14 x 28 cm). Bag grøntsagerne midt i ovnen i ca. 15 min.
  • Lad imens smørret blive gyldent i en pande. Brun koteletterne ca. 1 min. på hver side. Drys med salt og tag koteletterne op.
  • Bring fløden i kog i panden. Tag panden af varmen og rør karrypasta, citronskal, honning, salt og saucejævner i. Tag grøntsagsfadet ud af ovnen og læg de brunede koteletter på grøntsagerne. Hæld den varme fløde over og bag retten færdig de sidste 10 min.
Æblesalat
  • Bland æbler, bladselleri, citronsaft, salt og peber. Server æblesalat og ris til koteletter i fad.
Bagetid
  • Ca. 25 min. ved 225° - traditionel ovn.
Mere inspiration

Her er den klassiske opskrift på koteletter i fad.

Koteletter i fad
45 min
Koteletter i fad
(457)
Velbekomme!

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

8700 kJ / 2079 kcal

Næringsindhold pr. 100g

475 kJ / 114 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 2,7 g
Protein: 24,1 % 6,7 g
Kulhydrat: 49,8 % 13,9 g
Fedt: 26,1 % 3,4 g

Ingredienser

Jordskokker i 2 x 2 cm tern
200 g
Zittauerløg i 2 x 2 cm tern (ca. 200 g)
3
Bladselleri i skiver (ca. 100 g)
3 stilke
Groft salt
½ tsk
Smør
10 g
Grisekoteletter (ca. 400 g)
4
Groft salt
¼ tsk
¼ liter
Rød karrypasta
2 spsk
Fintrevet citronskal (usprøjtet)
2 tsk
Honning
1 tsk
Groft salt
½ tsk
Lys saucejævner
1 tsk
Æblesalat
Røde æbler i tynde skiver (ca. 250 g)
2
Bladselleri i tynde skiver (ca. 100 g)
3 stilke
Friskpresset citronsaft
2 spsk
Groft salt
¼ tsk
Friskkværnet peber
Tilbehør
Fuldkornsris, fx sorte ris - koges
240 g