Svinekoteletter i fad

45 min
Svinekoteletter i fad

Koteletter i fad er en populær og dejlig ret. Her i en lidt alternativ version med jordskokker, løg og bladselleri i en dejlig, let flødesauce.

Ingredienser

200 g Jordskokker i 2 x 2 cm tern
3 Løg i 2 x 2 cm tern (ca. 200 g)
3 stilke Bladselleri i skiver (ca. 100 g)
½ tsk Groft salt
10 g Smør
4 Grisekoteletter (ca. 400 g)
¼ tsk Groft salt
¼ liter Madlavningsfløde
2 spsk Rød karrypasta
2 tsk Fintrevet citronskal (usprøjtet)
1 tsk Honning
½ tsk Groft salt
1 tsk Saucejævner

Æblesalat

2 Røde æbler i tynde skiver (ca. 250 g)
3 stilke Bladselleri i tynde skiver (ca. 100 g)
2 spsk Friskpresset citronsaft
¼ tsk Groft salt
Friskkværnet peber

Tilbehør

3 dl Fuldkornsris, fx sorte ris - koges

Sådan gør du

  • Bland jordskokker, løg, bladselleri og salt i et ovnfast fad (ca. 5 x 14 x 28 cm). Bag grøntsagerne midt i ovnen i ca. 15 min ved 225° - traditionel ovn.
  • Lad imens smørret blive gyldent i en pande. Brun koteletterne ca. 1 min. på hver side. Drys med salt og tag koteletterne op.
  • Bring fløden i kog i panden. Tag panden af varmen og rør karrypasta, citronskal, honning, salt og saucejævner i. Tag grøntsagsfadet ud af ovnen og læg de brunede koteletter på grøntsagerne. Hæld den varme fløde over og bag retten færdig de sidste 10 min. ved 225° - traditionel ovn.

Æblesalat

  • Bland æbler, bladselleri, citronsaft, salt og peber. Server æblesalat og ris til koteletter i fad.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

8765 kJ / 2095 kcal

Næringsindhold pr. 100g

392 kJ / 94 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,7 g
Protein: 23,5 % 5,4 g
Kulhydrat: 50,2 % 11,6 g
Fedt: 26,3 % 2,8 g
https://www.arla.dk/opskrifter/svinekoteletter-i-fad/