Bagte rodfrugter med oksekød og chiliost

Bagte rodfrugter med oksekød og chiliost

60+ min
Dejlig ret med flere forskellige rodfrugter, som får et ekstra pift med spicy chiliost. Retten tager lidt tid at forberede, men så passer den stort set sig selv i ovnen.

Sådan gør du

  • Læg, i et ovnfast fad (ca. 6 x 20 x 26), først et lag kartofler og derefter et blandet lag af rødbeder, gulerødder og persillerødder - drys med herbes de provence og salt mellem lagene.
  • Dryp med smeltet smør og bag rodfrugterne midt i ovnen ca. 40 min. ved 225° - traditionel ovn.
  • Tag fadet ud og fordel kødet i små klumper og drys med ost. Bag retten færdig ca. 10 min.
Bønnesalat
  • Knug rødløget godt med eddike og salt.
  • Anret bønnerne i en skål og fordel rødløgene ovenpå.
  • Server bønnesalaten til de bagte rodfrugter med oksekød og chiliost.

Du kan bruge de rodfrugter du har lyst til - og variere forholdet mellem rodfrugt og kartofler. Herbes de provence kan erstattes af andre krydderier/krydderurter.

Energiindhold for hele retten:

7687 kJ / 1837 kcal

Næringsindhold pr. 100g

343 kJ / 82 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2,1 g
Protein: 26,3 % 5,3 g
Kulhydrat: 46,1 % 9,3 g
Fedt: 27,6 % 2,5 g
Mere inspiration

Har du ekstra rodfrugter kan de anvendes i en skøn mos.

Rodfrugtmos
45 min
Rodfrugtmos
(2)
Relateret video
Sådan snitter du løg

Mangler du teknikken til at snitte løg hurtigt og effektivt? Karolines Køkkenskole viser, hvor nemt det er at snitte løg med den rigtige teknik. 

Ingredienser

800 g Kartofler i tynde skiver
200 g Rødbeder i tynde skiver
200 g Gulerødder i tynde skiver
200 g Persillerødder i tynde skiver
1 spsk Herbes de Provence
2 tsk Groft salt
20 g Smør - smeltet
300 g Hakket oksekød (ca. 6% fedt)
100 g Revet tex mex ost
Bønnesalat
1 Rødløg i meget tynde både (ca. 100 g)
2 tsk Hvidvinseddike
½ tsk Groft salt
300 g Kolde, dampede grønne bønner