Bagte rodfrugter med oksekød og chiliost

Bagte rodfrugter med oksekød og chiliost

60+ min
Dejlig ret med flere forskellige rodfrugter, som får et ekstra pift med spicy chiliost. Retten tager lidt tid at forberede, men så passer den stort set sig selv i ovnen.

Sådan gør du

  • Læg, i et ovnfast fad (ca. 6 x 20 x 26), først et lag kartofler og derefter et blandet lag af rødbeder, gulerødder og persillerødder - drys med herbes de provence og salt mellem lagene. Dryp med smeltet smør og bag rodfrugterne midt i ovnen i ca. 40 min. Tag fadet ud og fordel kødet i små klumper og drys med ost. Bag retten færdig de sidste 10 min.
Bønnesalat
  • Knug rødløget godt med eddike og salt. Anret bønnerne i en skål og fordel rødløgene ovenpå. Server bønnesalaten til de bagte rodfrugter med oksekød og chiliost.
Bagetid
  • Ca. 50 min. ved 225° - traditionel ovn.
Velbekomme!

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

7838 kJ / 1873 kcal

Næringsindhold pr. 100g

348 kJ / 83 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 2,1 g
Protein: 25,8 % 5,3 g
Kulhydrat: 45,3 % 9,3 g
Fedt: 28,9 % 2,7 g
Relateret video
Sådan snitter du løg

Mangler du teknikken til at snitte løg hurtigt og effektivt? Karolines Køkkenskole viser, hvor nemt det er at snitte løg med den rigtige teknik. 

Ingredienser

Kartofler i tynde skiver
800 g
Rødbeder i tynde skiver
200 g
Gulerødder i tynde skiver
200 g
Persillerødder i tynde skiver
200 g
Herbes de Provence
1 spsk
Groft salt
2 tsk
Smør - smeltet
25 g
Hakket oksekød (ca. 6% fedt)
300 g
Arla Karolines Køkken® revet Tex mex chili 25%
100 g
Bønnesalat
Rødløg i meget tynde både (ca. 100 g)
1
Hvidvinseddike
2 tsk
Groft salt
½ tsk
Kolde, dampede grønne bønner
300 g