Bagte rodfrugter med oksekød og chiliost

Bedømmelse

(36 vurderinger)

60+ min

Dejlig ret med flere forskellige rodfrugter, som får et ekstra pift med spicy chiliost. Retten tager lidt tid at forberede, men så passer den stort set sig selv i ovnen.

Ingredienser

Antal portioner
  • 800 g kartofler i tynde skiver
  • 200 g rødbeder i tynde skiver
  • 200 g gulerødder i tynde skiver
  • 200 g persillerødder i tynde skiver
  • 1 spsk herbes de Provence
  • 2 tsk groft salt
  • 25 g smør - smeltet
  • 300 g hakket oksekød (ca. 6% fedt)
  • 100 g Karolines Køkken® revet Tex mex chili 25% Tex mex

Bønnesalat

  • 1 rødløg i meget tynde både (ca. 100 g)
  • 2 tsk hvidvinseddike
  • ½ tsk groft salt
  • 300 g kolde, dampede grønne bønner

Sådan gør du

Sådan gør du

Læg, i et ovnfast fad (ca. 6 x 20 x 26), først et lag kartofler og derefter et blandet lag af rødbeder, gulerødder og persillerødder - drys med herbes de provence og salt mellem lagene. Dryp med smeltet smør og bag rodfrugterne midt i ovnen i ca. 40 min. Tag fadet ud og fordel kødet i små klumper og drys med ost. Bag retten færdig de sidste 10 min.

Bønnesalat

Knug rødløget godt med eddike og salt. Anret bønnerne i en skål og fordel rødløgene ovenpå. Server bønnesalaten til de bagte rodfrugter med oksekød og chiliost.

Bagetid

Ca. 50 min. ved 225° - traditionel ovn.

Sådan snitter du løg

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 8510 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 41,1 g
  • Protein: 25 %
  • Kulhydrat: 45 %
  • Fedt: 30 %

Print

Kilde: