Ostegratinerede rodfrugter med savojkålssalat

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(0 vurderinger)

45 min

Uhm! Rodfrugter bagt i ovnen og med et ekstra pift og spark af smeltet ost med chili.

Ingredienser

Antal portioner
  • 800 g kartofler i stave
  • 1 spsk rapsolie
  • 1 tsk groft salt

Savojkålssalat

  • 225 g fintsnittet savojkål
  • 2 tsk fintrevet citronskal (usprøjtet)
  • 1½ spsk friskpresset citronsaft
  • ¾ tsk groft salt
  • 1½ dl grofthakket bredbladet persille
  • 100 g bresaola - lufttørret okseinderlår, i tynde skiver

Sådan gør du

Sådan gør du

Læg kartoflerne i en stor bradepande (ca. 6 x 22 x 30 cm) vend dem med olie og salt. Bag kartoflerne midt i ovnen.

Vend selleri- og rødbedestave med salt. Tag efter ca. 10 min. kartoflerne ud af ovnen og fordel rodfrugterne på kartoflerne. Bag i ca. 15 min. Tag bradepanden ud igen og drys med ost. Bag rodfrugterne færdige de sidste ca. 5 min., til osten er smeltet.

Savojkålssalat

Knug imens savojkålen med salt, så kålen falder lidt sammen og bliver nemmere at spise. Vend savojkålen med persille, citronskal og -saft og smag til.

Server savojkålssalat og bresaola sammen med de ostegratinerede rodfrugter.

Bagetid for kartofler og rodfrugter

Ca. ½ time ved 250° - traditionel ovn.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 8070 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 44,5 g
  • Protein: 24 %
  • Kulhydrat: 47 %
  • Fedt: 29 %

Er du til laktosefri mejeriprodukter?

Tilbage

Se hele vores laktosefri udvalg

Arla har en bred palette af laktosefri mejeriprodukter bl.a. ost, mælk, skyr, hytteost, creme fraiche og yoghurt.

Arla® Laktosefri

Se hele vores laktosefri udvalg

Tilbage

To laktosefri nyheder: Letmælk og kakaomælk

Arla har en bred palette af laktosefri mejeriprodukter bl.a. ost, mælk, skyr, hytteost, creme fraiche og yoghurt.

Arla® Laktosefri

To laktosefri nyheder: Letmælk og kakaomælk

Print

Kilde: