Ostegratinerede rodfrugter med savojkålssalat

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(1 vurderinger)

45 min

Uhm! Rodfrugter bagt i ovnen og med et ekstra pift og spark af smeltet ost med chili.

Ingredienser

Antal portioner

  • 800 g kartofler i stave
  • 1 spsk rapsolie
  • 1 tsk groft salt

Savojkålssalat

  • 225 g fintsnittet savojkål
  • 2 tsk fintrevet citronskal (usprøjtet)
  • 1½ spsk friskpresset citronsaft
  • ¾ tsk groft salt
  • 1½ dl grofthakket bredbladet persille
  • 100 g bresaola - lufttørret okseinderlår, i tynde skiver

Sådan gør du

Sådan gør du

Læg kartoflerne i en stor bradepande (ca. 6 x 22 x 30 cm) vend dem med olie og salt. Bag kartoflerne midt i ovnen.

Vend selleri- og rødbedestave med salt. Tag efter ca. 10 min. kartoflerne ud af ovnen og fordel rodfrugterne på kartoflerne. Bag i ca. 15 min. Tag bradepanden ud igen og drys med ost. Bag rodfrugterne færdige de sidste ca. 5 min., til osten er smeltet.

Savojkålssalat

Knug imens savojkålen med salt, så kålen falder lidt sammen og bliver nemmere at spise. Vend savojkålen med persille, citronskal og -saft og smag til.

Server savojkålssalat og bresaola sammen med de ostegratinerede rodfrugter.

Bagetid for kartofler og rodfrugter

Ca. ½ time ved 250° - traditionel ovn.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 8070 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 44,5 g
  • Protein: 24 %
  • Kulhydrat: 47 %
  • Fedt: 29 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: