Pasta med topping af grillstegte rodfrugter
30 min

Pasta med topping af grillstegte rodfrugter

Dejlig pastaret, hvor både grøntsager og kød ryger i ovnen og bliver grillet - supernemt og med dejlig smag.
Bedømmelse (3 vurderinger)

Min bedømmelse:

Pasta med topping af grillstegte rodfrugter

Dejlig pastaret, hvor både grøntsager og kød ryger i ovnen og bliver grillet - supernemt og med dejlig smag.

Antal portioner
  • 600 g rodfrugter i små tern, fx gulerod, pastinak og rødbede
  • 2 spsk hvidvinseddike
  • 300 g hakket oksekød (ca. 6% fedt)
  • 1½ tsk groft salt
  • 2 dl grofthakket bredbladet persille
  • 2 æbler i tern (ca. 250 g)

Fremgangsmåde:

Bring vand tilsat salt i kog i en tykbundet gryde. Kog pastaen ca. 8 min. til den er mør uden at være blød. Tag et par dl kogevand fra og lad pastaen dryppe af i en sigte. Bring ostesaucen i kog under omrøring i gryden og tilsæt den afdryppede pasta. Vend evt. lidt kogevand i pastaen, hvis du synes saucen bliver for fast.

Fordel imens rodfrugterne på den ene side af en bageplade med alufolie og vend med eddike. Smuldr det hakkede kød og fordel det ved siden af rodfrugterne. Drys det hele med salt og grill rodfrugter og kød øverst i ovnen. Løsn kødet fra hinanden og bland det med de grillede grøntsager og persille.

Kom pasta og ostesauce i en stor varm skål og drys rodfrugter og kød over. Pynt med friske æbletern og server straks.

Grill

Ca. 10 min.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 10050 kJ
  • Energifordeling:
  • Fedt: 23 %
  • Kulhydrat: 54 %
  • Protein: 23 %
  • Fiber: 53,3 g
Print