Pasta med topping af grillstegte rodfrugter

Pasta med topping af grillstegte rodfrugter

30 min
Dejlig pastaret, hvor både grøntsager og kød ryger i ovnen og bliver grillet - supernemt og med dejlig smag.

Sådan gør du

  • Bring vand tilsat salt i kog i en tykbundet gryde. Kog pastaen ca. 8 min. til den er mør uden at være blød. Tag et par dl kogevand fra og lad pastaen dryppe af i en sigte. Bring ostesaucen i kog under omrøring i gryden og tilsæt den afdryppede pasta. Vend evt. lidt kogevand i pastaen, hvis du synes saucen bliver for fast.
  • Fordel imens rodfrugterne på den ene side af en bageplade med alufolie og vend med eddike. Smuldr det hakkede kød og fordel det ved siden af rodfrugterne. Drys det hele med salt og grill rodfrugter og kød øverst i ovnen. Løsn kødet fra hinanden og bland det med de grillede grøntsager og persille.
  • Kom pasta og ostesauce i en stor varm skål og drys rodfrugter og kød over. Pynt med friske æbletern og server straks.
Grill
  • Ca. 10 min.
Energiindhold for hele retten:

9720 kJ / 2323 kcal

Næringsindhold pr. 100g

418 kJ / 100 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2,7 g
Protein: 23,8 % 5,8 g
Kulhydrat: 54,5 % 13,4 g
Fedt: 21,7 % 2,5 g
Relateret video
Sådan koger du pasta

Hvordan koger man pasta helt perfekt – også når det skal være al dente? Det viser Karolines Køkkenskole dig i denne video.

Ingredienser

2½ liter Vand
2½ tsk Groft salt
300 g Tørret fuldkornspasta, fx spiraler
4 dl Ostesauce
600 g Rodfrugter i små tern, fx gulerod, pastinak og rødbede
2 spsk Hvidvinseddike
300 g Hakket oksekød (ca. 6% fedt)
1½ tsk Groft salt
2 dl Grofthakket bredbladet persille
2 Æbler i tern (ca. 250 g)
Se opskriften, tips, inspiration og mange flere opskrifter på Arla.dk Se opskriften, tips, inspiration og mange flere opskrifter på Arla.dk