Kylling i stegeso

Kylling i stegeso

60+ min
Kylling i stegeso med kartofler, spidskål og løg - rustik og autentisk aftensmad med lækker skilt sauce! Stegesoen er den perfekte genvej til nem og lækker mad.

Sådan gør du

Kylling i stegeso
  • Fordel kartofler, spidskål og løg i bunden af stegesoen. Hæld kyllingefond og 1 tsk salt over grøntsagerne.
  • Læg kyllingestykkerne herpå og drys med resten af saltet og peber. Stik hvidløg og laurbærblade ned mellem kyllingestykkerne.
  • Læg låget på stegesoen og steg kylling og grøntsager. Tag stegesoen ud af ovnen efter ca. 1 time.
  • Rør fløde og hvedemel sammen til en jævning og hæld den ned mellem kyllingestykkerne.
  • Fordel cherrytomater og rosmarin herpå, sæt stegesoen i ovnen og steg videre i ca. 15 min. uden låg til kyllingestykkerne er gyldne.
  • Server retten direkte fra stegesoen med groft flute.
Stegetid
  • Sæt stegesoen i en kold ovn. Indstil på 250° og steg i ca. 1 time og 15 min. - de sidste 15 min. uden låg.
Velbekomme!

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

13021 kJ / 3112 kcal

Næringsindhold pr. 100g

479 kJ / 114 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 1,7 g
Protein: 19 % 5,4 g
Kulhydrat: 39,8 % 11,2 g
Fedt: 41,2 % 5,3 g

Ingredienser

Små, halverede kartofler med skræl
600 g
Fintstrimlet spidskål
500 g
Store zittauerløg i tynde skiver (ca. 200 g)
2
Koncentreret kyllingefond, fx touch of taste
4 spsk
Groft salt
2 tsk
Kyllingeoverlår med rygben (ca. 1 kg)
4
Friskkværnet peber
Fed hvidløg uden skræl
5
Laurbærblade
8
¼ liter
Hvedemel
2 spsk
Skyllede cherrytomater på stilk
300 g
Store friske rosmarinkviste
5
Tilbehør
Lunt groft flute
240 g