Kylling i stegeso
60+ min

Kylling i stegeso

Kylling i stegeso med kartofler, spidskål og løg - rustik og autentisk aftensmad med lækker skilt sauce! Stegesoen er den perfekte genvej til nem og lækker mad.
Bedømmelse (9 vurderinger)

Min bedømmelse:

Kylling i stegeso

Kylling i stegeso med kartofler, spidskål og løg - rustik og autentisk aftensmad med lækker skilt sauce! Stegesoen er den perfekte genvej til nem og lækker mad.

Antal portioner
  • 600 g små, halverede kartofler med skræl
  • 500 g fintstrimlet spidskål
  • 2 store zittauerløg i tynde skiver (ca. 200 g)
  • 4 spsk koncentreret kyllingefond, fx touch of taste
  • 2 tsk groft salt
  • 4 kyllingeoverlår med rygben (ca. 1 kg)
  • friskkværnet peber
  • 5 fed hvidløg uden skræl
  • 8 laurbærblade

Tilbehør

  • 240 g lunt groft flute

Fremgangsmåde:

Hæld vand i stegesoens låg og bund og lad dem stå i ca. 15 min., så leret bliver fugtigt. Hæld vandet fra.

Fordel kartofler, spidskål og løg i bunden af stegesoen. Hæld kyllingefond og 1 tsk salt over grøntsagerne. Læg kyllingestykkerne herpå og drys med resten af saltet og peber. Stik hvidløg og laurbærblade ned mellem kyllingestykkerne. Læg låget på stegesoen og steg kylling og grøntsager.

Tag stegesoen ud af ovnen efter ca. 1 time. Rør flødefraiche og hvedemel sammen til en jævning og hæld den ned mellem kyllingestykkerne. Fordel cherrytomater og rosmarin herpå, sæt stegesoen i ovnen og steg videre i ca. 15 min. uden låg til kyllingestykkerne er gyldne. Server retten direkte fra stegesoen med groft flute.

Stegetid

Sæt stegesoen i en kold ovn. Indstil på 250° og steg i ca. 1 time og 15 min. - de sidste 15 min. uden låg.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 11860 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 38,3 g
  • Protein: 21 %
  • Kulhydrat: 42 %
  • Fedt: 37 %
Print