Kylling i stegeso

Kylling i stegeso

60+ min
Kylling i stegeso med kartofler, spidskål og løg - rustik og autentisk aftensmad med lækker skilt sauce! Stegesoen er den perfekte genvej til nem og lækker mad.

Sådan gør du

Stegetid:

Sæt stegesoen i en kold ovn. Indstil på 250° og steg i ca. 1 time og 15 min. - de sidste 15 min. uden låg.

Kylling i stegeso
  • Fordel kartofler, spidskål og løg i bunden af stegesoen. Hæld kyllingefond og 1 tsk salt over grøntsagerne.
  • Læg kyllingestykkerne herpå og drys med resten af saltet og peber. Stik hvidløg og laurbærblade ned mellem kyllingestykkerne.
  • Læg låget på stegesoen og steg kylling og grøntsager. Tag stegesoen ud af ovnen efter ca. 1 time.
  • Rør fløde og hvedemel sammen til en jævning og hæld den ned mellem kyllingestykkerne.
  • Fordel cherrytomater og rosmarin ovenpå, sæt stegesoen i ovnen og steg videre i ca. 15 min. uden låg til kyllingestykkerne er gyldne.
  • Server retten direkte fra stegesoen med groft flute.
Energiindhold for hele retten:

13021 kJ / 3112 kcal

Næringsindhold pr. 100g

479 kJ / 114 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,7 g
Protein: 19 % 5,4 g
Kulhydrat: 39,8 % 11,2 g
Fedt: 41,2 % 5,3 g

Ingredienser

600 g Små, halverede kartofler med skræl
500 g Fintstrimlet spidskål
2 Store zittauerløg i tynde skiver (ca. 200 g)
4 spsk Koncentreret kyllingefond, fx touch of taste
2 tsk Groft salt
4 Kyllingeoverlår med rygben (ca. 1 kg)
Friskkværnet peber
5 Fed hvidløg uden skræl
8 Laurbærblade
¼ liter Piskefløde
2 spsk Hvedemel
300 g Skyllede cherrytomater på stilk
5 Store rosmarinkviste
Tilbehør
240 g Lunt groft flute