Kylling i hvidvin
1 time 30 min
•
Arbejdstid: 30 min
•
En klassisk og nem opskrift på kylling i hvidvin. Retten består helt simpelt af kyllingelår, løg, timian, hvidvin og piskefløde. Når kylling og løg er stegt af, og resten af ingredienserne er tilsat, så passer retter sig selv i gryden. Kylling i hvidvin er en nem og lækker gæsteret. Servér med pasta, ris eller kartofler og en frisk salat.
Ingredienser
Kylling i hvidvin
25 g
Smør
|
|
---|---|
8
Kyllingeoverlår uden skind (ca. 800 g)
|
|
4
Løg i både (ca. 250 g)
|
|
4
Kviste frisk timian
|
|
1½ tsk
Groft salt
|
|
Friskkværnet peber
|
|
3½ dl
Tør hvidvin
|
|
1 spsk
Hvedemel
|
|
1 dl
Piskefløde
|
Pynt
50 g
Stegt bacon
|
|
---|---|
½ dl
Hakket persille
|
Tilbehør
500 g
Frisk pasta (koges)
|
---|
Sådan gør du
Kylling i hvidvin
I stedet for zittauerløg i både kan du bruge pillede hele, små skalotteløg. I stedet for piskefløde kan du bruge Madlavningsfløde 8% eller 18%.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
11563 kJ / 2764 kcal
Næringsindhold pr. 100g
421 kJ / 101 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 0,6 g |
Protein: | 30,3 % | 7,5 g |
Kulhydrat: | 21,1 % | 5,2 g |
Fedt: | 48,6 % | 5,5 g |