Kylling i hvidvin

Kylling i hvidvin

60+ min
En klassisk og nem opskrift på kylling i hvidvin. Retten består helt simpelt af kyllingelår, løg, timian, hvidvin og piskefløde. Når kylling og løg er stegt af, og resten af ingredienserne er tilsat, så passer retter sig selv i gryden. Kylling i hvidvin er en nem og lækker gæsteret. Servér med pasta, ris eller kartofler og en frisk salat.
https://www.arla.dk/opskrifter/kylling-i-hvidvin/

Sådan gør du

Kylling i hvidvin
  • Smelt smørret i en sauterpande ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits kyllingestykkerne på begge sider og tag dem op.
  • Kom løgene i panden og svits dem i ca. 1 min. Tilsæt timian, salt, peber og hvidvin.
  • Rør mel og fløde sammen og hæld det i panden under omrøring.
  • Læg kyllingestykkerne ned i hvidvinssaucen og lad retten koge ved svag varme og under låg i ca. 1 time. Smag til.
  • Pynt kylling i hvidvin med bacon og persille.

I stedet for zittauerløg i både kan du bruge pillede hele, små skalotteløg. I stedet for piskefløde kan du bruge Madlavningsfløde 8% eller 18%.

Energiindhold for hele retten:

11570 kJ / 2765 kcal

Næringsindhold pr. 100g

422 kJ / 101 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,6 g
Protein: 30,3 % 7,5 g
Kulhydrat: 21,1 % 5,3 g
Fedt: 48,6 % 5,5 g
Mere inspiration

Servér fx denne sprøde og saftige spidskålssalat til kylling i hvidvin.

Spidskålssalat
20 min
Spidskålssalat
(28)

Ingredienser

Kylling i hvidvin
25 g Smør
8 Optøede frosne kyllingeoverlår uden skind (ca. 800 g)
4 Løg i både (ca. 250 g)
4 Kviste frisk timian
1½ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
3½ dl Tør hvidvin
1 spsk Hvedemel
1 dl Piskefløde
Pynt
50 g Stegt bacon
½ dl Hakket frisk kruspersille
Tilbehør
500 g Frisk pasta (koges)