Kylling i hvidvin

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(57 vurderinger)

60+ min

Med denne lækre opskrift på kylling i hvidvin, er du sikret en velsmagende hovedret til festen. Servér med sprød bacon, frisk pasta og hakket persille.

Ingredienser

Antal portioner

  • 25 g smør
  • 8 optøede frosne kyllingeoverlår uden skind (ca. 800 g)
  • 4 zittauerløg i både (ca. 250 g)
  • 4 kviste frisk timian
  • 1½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 3½ dl tør hvidvin
  • 1 spsk hvedemel
  • 1 dl Karolines Køkken® Piskefløde 38% Piskefløde 38%

Pynt

  • ½ dl hakket frisk kruspersille

Tilbehør

  • 500 g frisk pasta (koges)
  • 50 g sprødstegt bacon

Sådan gør du

Sådan gør du

Smelt smørret i en sauterpande ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits kyllingestykkerne på begge sider og tag dem op. Kom løgene i panden og svits dem i ca. 1 min. Tilsæt timian, salt, peber og hvidvin. Rør mel og fløde sammen og hæld det i panden under omrøring. Læg kyllingestykkerne ned i hvidvinssaucen og lad retten koge ved svag varme og under låg i ca. 1 time. Smag til.

Tips

I stedet for zittauerløg i både kan du bruge pillede hele, små chalotteløg.
I stedet for piskefløde kan du bruge madlavningsfløde eller Flødefraiche 30%.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 13220 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 5,6 g
  • Protein: 25 %
  • Kulhydrat: 39 %
  • Fedt: 36 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde:

Vin match

Chardonnay Bourgogne, Frankrig

En god, fyldig hvidvin gerne på chardonnay-druen vil fungere rigtig godt her. Kilde: Martin Nordkvist

Læs om vin til kylling