Kylling i hvidvin

Bedømmelse

(56 vurderinger)

60+ min

Med denne lækre opskrift på kylling i hvidvin, er du sikret en velsmagende hovedret til festen. Servér med sprød bacon, frisk pasta og hakket persille.

Ingredienser

Antal portioner
  • 25 g smør
  • 8 optøede frosne kyllingeoverlår uden skind (ca. 800 g)
  • 4 zittauerløg i både (ca. 250 g)
  • 4 kviste frisk timian
  • 1½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 3½ dl tør hvidvin
  • 1 spsk hvedemel
  • 1 dl Karolines Køkken® Piskefløde 38% Piskefløde 38%

Pynt

  • ½ dl hakket frisk kruspersille

Tilbehør

  • 500 g frisk pasta (koges)
  • 50 g sprødstegt bacon

Sådan gør du

Sådan gør du

Smelt smørret i en sauterpande ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits kyllingestykkerne på begge sider og tag dem op. Kom løgene i panden og svits dem i ca. 1 min. Tilsæt timian, salt, peber og hvidvin. Rør mel og fløde sammen og hæld det i panden under omrøring. Læg kyllingestykkerne ned i hvidvinssaucen og lad retten koge ved svag varme og under låg i ca. 1 time. Smag til.

Tips

I stedet for zittauerløg i både kan du bruge pillede hele, små chalotteløg.
I stedet for piskefløde kan du bruge madlavningsfløde eller Flødefraiche 30%.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 13220 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 5,6 g
  • Protein: 25 %
  • Kulhydrat: 39 %
  • Fedt: 36 %

Kilde:

Vin match

Chardonnay Bourgogne, Frankrig

En god, fyldig hvidvin gerne på chardonnay-druen vil fungere rigtig godt her. Kilde: Martin Nordkvist

Læs om vin til kylling