Kylling i hvidvin

Kylling i hvidvin

60+ min
En klassisk og nem opskrift på kylling i hvidvin. Retten består helt simpelt af kyllingelår, løg, timian, hvidvin og piskefløde. Når kylling og løg er stegt af, og resten af ingredienserne er tilsat, så passer retter sig selv i gryden. Kylling i hvidvin er en nem og lækker gæsteret. Servér med pasta, ris eller kartofler og en frisk salat.

Sådan gør du

Kylling i hvidvin
  • Smelt smørret i en sauterpande ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits kyllingestykkerne på begge sider og tag dem op.
  • Kom løgene i panden og svits dem i ca. 1 min. Tilsæt timian, salt, peber og hvidvin.
  • Rør mel og fløde sammen og hæld det i panden under omrøring.
  • Læg kyllingestykkerne ned i hvidvinssaucen og lad retten koge ved svag varme og under låg i ca. 1 time. Smag til.
  • Pynt kylling i hvidvin med bacon og persille.
Mere inspiration

Servér fx denne sprøde og saftige spidskålssalat til kylling i hvidvin.

Spidskålssalat
20 min
Spidskålssalat
(11)
Velbekomme!
Tips

I stedet for zittauerløg i både kan du bruge pillede hele, små skalotteløg. I stedet for piskefløde kan du bruge Madlavningsfløde 8% eller 18%.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

11644 kJ / 2783 kcal

Næringsindhold pr. 100g

425 kJ / 102 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 0,6 g
Protein: 30,1 % 7,5 g
Kulhydrat: 21 % 5,3 g
Fedt: 48,9 % 5,6 g

Ingredienser

Kylling i hvidvin
Smør
25 g
Optøede frosne kyllingeoverlår uden skind (ca. 800 g)
8
Zittauerløg i både (ca. 250 g)
4
Kviste frisk timian
4
Groft salt
1½ tsk
Friskkværnet peber
Tør hvidvin
3½ dl
Hvedemel
1 spsk
1 dl
Pynt
Stegt bacon
50 g
Hakket frisk kruspersille
½ dl
Tilbehør
Frisk pasta (koges)
500 g