Grydestegt kylling

Grydestegt kylling

60+ min
Grydestegt kylling med rabarber, nye kartofler og brun sovs - det smager altså af sommer og ferie hos mormor. Det er en af de mest danske og mest elskede retter og grydestegt kylling er en klassiker, der giver gode minder om barndommens dufte og smag. Grydestegt kylling med det hele - så mangler vi bare en lun aften, så vi kan sætte os til bords ude i haven under en blomstrende hvidtjørn.

Sådan gør du

Grydestegt kylling
  • Klip vingespidserne af kyllingen og rens, skyl og tør den godt. Drys kyllingen indvendigt med salt, fyld med persille og luk med kødnåle.
  • Lad smørret blive gyldent i en stegegryde.
  • Brun kyllingen godt på alle sider ved jævn til kraftig varme, ca. 10 min i alt.
  • Tilsæt vand og drys med salt og peber. Lad kyllingen stege ved svag varme og under låg i ca. 50 min. Vend kyllingen undervejs.
  • Tag kyllingen op, del den i 6-8 stykker og hold dem varme. Si stegeskyen og gem den.
Rabarber
  • Lad smørret smelte i en pande ved kraftig varme, men uden at det bruner.
  • Fordel rabarberne i panden. Drys sukker over og ”kog” dem ved svag varme i ca. 3 min.
  • Tag panden af varmen, læg låg på og lad rabarberne trække i ca. ½ time.
Flødedressing
  • Bland ingredienserne og pisk til dressingen får en cremet konsistens.
Sauce
  • Mål stegeskyen fra kyllingen - der skal være ca. 2 dl. Tilsæt fløde og bring saucen i kog under omrøring.
  • Rør mel og vand sammen og pisk jævningen i saucen.
  • Kog den ved svag varme i ca. 5 min. - rør af og til. Tilsæt evt. kulør og smag saucen til.
Mere inspiration

Lyst til mere sommertligt tilbehør?

Agurkesalat
20 min
Agurkesalat
(11)
Velbekomme!
Tips

Du kan vælge at grydestege din yndlingsudskæring af kylling, fx kyllingeoverlår - så slipper du for at partere en hel kylling. Er det ikke sæson for rabarber, kan du servere en dejlig agurkesalat til.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

15809 kJ / 3778 kcal

Næringsindhold pr. 100g

565 kJ / 135 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 1,5 g
Protein: 13,2 % 4,4 g
Kulhydrat: 36,5 % 12,1 g
Fedt: 50,3 % 7,7 g
Relateret video
Sådan parterer du kylling

Har du brug for hjælp til partering? Se hvordan du parterer kylling og andre fjerkræ som and, kalkun og gås med Karolines Køkkenskole.

Ingredienser

Grydestegt kylling
Frisk kylling
1
Groft salt
½ tsk
Kviste af kruspersille
4 dl
Smør
50 g
Vand
½ dl
Groft salt
½ tsk
Friskkværnet peber
Rabarber
Smør
25 g
Vinrabarber i 4 cm skrå stykker
400 g
Sukker (ca. 1½ dl)
125 g
Flødedressing
1½ dl
Friskpresset citronsaft
1¼ spsk
Sukker
1 spsk
Groft salt
¼ tsk
Sauce
1 dl
Hvedemel
1½ spsk
Vand
1 dl
Evt. kulør
Tilbehør
Hovedsalat revet i grove stykker
175 g
Nye kartofler
1 kg