Grydestegt kylling
Grydestegt kylling med rabarber, nye kartofler og brun sovs - det smager altså af sommer og ferie hos mormor. Det er en af de mest danske og mest elskede retter og grydestegt kylling er en klassiker, der giver gode minder om barndommens dufte og smag. Grydestegt kylling med det hele - så mangler vi bare en lun aften, så vi kan sætte os til bords ude i haven under en blomstrende hvidtjørn.
Ingredienser
Grydestegt kylling
1
Frisk kylling
|
|
---|---|
½ tsk
Groft salt
|
|
1 bundt
Persille med stilke
|
|
50 g
Smør
|
|
½ dl
Vand
|
|
½ tsk
Groft salt
|
|
Friskkværnet peber
|
Rabarber
25 g
Smør
|
|
---|---|
400 g
Vinrabarber i 4 cm skrå stykker
|
|
125 g
Sukker (ca. 1½ dl)
|
Flødedressing
1½ dl
Piskefløde
|
|
---|---|
1¼ spsk
Friskpresset citronsaft
|
|
1 spsk
Sukker
|
|
¼ tsk
Groft salt
|
Sauce
1 dl
Piskefløde
|
|
---|---|
1½ spsk
Hvedemel
|
|
1 dl
Vand
|
|
Evt. kulør
|
Tilbehør
175 g
Hovedsalat revet i grove stykker
|
|
---|---|
1 kg
Nye kartofler
|
Sådan gør du
Grydestegt kylling
Rabarber
Flødedressing
Sauce
Du kan vælge at grydestege din yndlingsudskæring af kylling, fx kyllingeoverlår - så slipper du for at partere en hel kylling. Er det ikke sæson for rabarber, kan du servere en dejlig agurkesalat til.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
15521 kJ / 3710 kcal
Næringsindhold pr. 100g
563 kJ / 135 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,5 g |
Protein: | 13,2 % | 4,4 g |
Kulhydrat: | 36,9 % | 12,2 g |
Fedt: | 49,9 % | 7,6 g |
Har du brug for hjælp til partering? Se hvordan du parterer kylling og andre fjerkræ som and, kalkun og gås med Karolines Køkkenskole.