Agurkesalat
)
Den helt klassiske agurkesalat, som mormor lavede den. Hjemmelavede syltede agurker emmer af nostalgi og gode minder - og så er det ovenikøbet både nemt og hurtigt at lave. Agurkesalat smager både skønt til kyllingesteg og til mange andre retter, hvor det sursøde indslag gør sig godt - det gælder både som pynt på smørrebrød, tilbehør til frikadeller, millionbøf, stegte rødspættefileter, og i hotdogs.
Ingredienser
Agurkesalat
1
Agurk i meget tynde skiver (ca. 300 g)
|
|
---|---|
½ tsk
Groft salt
|
|
4 spsk
Sukker
|
|
4 spsk
Lagereddike
|
|
Friskkværnet peber og 10 hele peberkorn
|
Sådan gør du
Agurkesalat
Har du mod på en hjemmelavet agurkesalat, der smager af mere end den plejer? Så kan du tilsætte chili og/eller stjerneanis - det ser også rigtig flot ud i glasset.
Der er mest almindeligt at bruge lagereddike til agurkesalat, - den giver en god smag og koster ikke så meget. Nogle sværger imidlertid til hvidvinseddike eller æbleeddike.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
981 kJ / 234 kcal
Næringsindhold pr. 100g
239 kJ / 57 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | |
Protein: | 4,6 % | 0,6 g |
Kulhydrat: | 95,4 % | 13,4 g |
Fedt: | 0 % |
