Syltede drueagurker

Syltede drueagurker

1 time 5 min
Sensommeren er højsæson for drueagurker. Og en af de helt klassiske anvendelsesmuligheder for drueagurk er helt klart syltede drueagurker. Du kan vælge at de klassiske syltede agurker, eller sure agurker. Der er mange måde at bruge de syltede drueagurker på, men en sikker vinder plejer at være smørrebrødet eller burgeren. Og ligesom det er med alt andet syltning og fermentering, så kan du lave dig et godt lager af syltede drueagurker. De holder sig rigtig langt ind i den mørke tid -blot du holder den gode hygiejne og samditig bruger dine sanser.
https://www.arla.dk/opskrifter/syltede-drueagurker/

Sådan gør du

Dag 1, saltning af drueagurker
  • Kog vand og salt op, så salten opløses. Lad lagen køle helt af.
  • Prik drueagurkerne med en gaffel og hæld saltlagen over så den dækker.
  • Lad drueagurkerne stå i min. 12 timer - gerne natten over.
Dag 2, syltning af drueagurker
  • Hæld saltlagen fra drueagurkerne og skyl dem godt.
  • Kom drueagurkerne i skoldede, atamon-skyllede sylteglas.
  • Kog alle ingredienserne til lagen op og hæld den kogende syltelage over agurkerne.
  • Sæt låg på og stil glassene på køl.
  • De syltede drueagurker er klar efter 3 til 4 uger.

Du kan smagssætte dine syltede drueagurker som du vil, prøv fx med krondild og sennepsfrø eller nogle skiver peberrod.

Energiindhold for hele retten:

10389 kJ / 2483 kcal

Næringsindhold pr. 100g

184 kJ / 44 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,1 g
Protein: 4,6 % 0,5 g
Kulhydrat: 95,3 % 10,3 g
Fedt: 0,1 % 0 g

Ingredienser

Dag 1, saltning
1 liter Vand
200 g Groft salt
10 Drue agurker
Dag 2, syltning
6 dl Lagereddike
500 g Sukker
2 dl Vand
10 Peberkorn
4 Halverede bananskalotteløg