Bulgursalat

Bulgursalat

30 min
Bulgursalat er en nem, skøn salat baseret på kogt bulgur. Salaten kan laves året rundt, fordi fyldet let kan varieres efter sæson. Vores opskrift på salat med bulgur er en relativ klassisk variant med masser af krydderurter, tomat, agurk og rødløg, men også tilsat edamamebønner, grillet peberfrugt og saltmandler. Spis salaten som tilbehør eller som selvstændig ret, fx med brød. Bulgursalat er også velegnet til buffet og picnic.

Sådan gør du

  • Kog bulguren efter anvisning på emballagen og lad den dryppe af i en sigte.
  • Pisk ingredienserne til marinaden sammen.
  • Kom bulguren i en skål og vend den sammen med marinaden, gerne mens den er lun.
  • Tilsæt krydderurter, grøntsager, citronskal- og saft af citronen og grofthakkede mandler. Smag salaten til.
Dressing
  • Rør ingredienserne til dressingen sammen og smag den til.
  • Server den sammen med bulgursalaten.

Du kan variere bulgursalaten med de krydderurter du har - og ligeledes med valg af grøntsager og nødder. Prøv dig frem med de grøntsager, der er i sæson.

Energiindhold for hele retten:

9379 kJ / 2242 kcal

Næringsindhold pr. 100g

418 kJ / 100 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2 g
Protein: 27,9 % 6,9 g
Kulhydrat: 31,5 % 7,7 g
Fedt: 40,6 % 4,6 g
Mere inspiration

Skøn salat i samme boldgade som bulgursalaten.

Tabbouleh
35 min
Tabbouleh
(1)

Ingredienser

Bulgursalat
175 g Bulgur
Marinade
2 spsk Jomfruolivenolie
1 spsk Æbleeddike
1 Lille finthakket fed hvidløg
½ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
2 dl Finthakkede krydderurter, fx persille, mynte og basilikum
200 g Halverede cherrytomater
150 g Optøede edamamebønner
150 g Grillede peberfrugter i olie i strimler
1 Agurk i tern
1 Rødløg i tynde ringe
1 Citron
¾ dl Saltede mandler
Dressing
2 dl Fraiche
½ tsk Salt
Friskkværnet peber
Indkluderet i opskriften
Flanksteak
25 min
Flanksteak
(2)