Flanksteak
&format=webp)
Flanksteak er et lækkert stykke kød, og med denne opskrift er det nemt og hurtigt at tilberede. Flanksteak har en dejlig smag og kan steges eller grilles, på pande, havegrill eller grillpande. Flanksteak er godt tilbehør til stort set alle salater, grøntsager og kartofler.Skær flanksteaken i tynde skiver på tværs af fibrene.
Ingredienser
Flanksteak
25 g
Smør
|
|
---|---|
1
Flanksteak (ca. 400 g)
|
|
¾ tsk
Groft salt
|
|
Friskkværnet peber
|
Sådan gør du
Flanksteak
Skær altid flanksteaken på tværs af kødfibrene - og gerne i tynde skiver. Vinkl kniven så skiverne bliver skåret skråt fra oven og ned - så skiverne bliver brede og tynde.
Flanksteaken kan også grilles. Lad en grillpande blive godt varm. Pensl flanksteaken med olie og grill den ca. 1 min. på hver side. Skru ned til jævn varme og grill kødet ca. 6 min. på hver side. Drys med salt og peber.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
2491 kJ / 595 kcal
Næringsindhold pr. 100g
605 kJ / 144 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | |
Protein: | 60 % | 21,4 g |
Kulhydrat: | 0 % | |
Fedt: | 40 % | 6,5 g |
Vil du servere en mør og saftig bøf er kvaliteten altafgørende. Karolines Køkkenskole viser her én metode til, hvordan du udvælger og steger en bøf, så den bliver helt perfekt.
