Flanksteak

Flanksteak

25 min
Flanksteak er et lækkert stykke kød, og med denne opskrift er det nemt og hurtigt at tilberede. Flanksteak har en dejlig smag og kan steges eller grilles, på pande, havegrill eller grillpande. Flanksteak er godt tilbehør til stort set alle salater, grøntsager og kartofler.Skær flanksteaken i tynde skiver på tværs af fibrene.
https://www.arla.dk/opskrifter/flanksteak1/

Sådan gør du

Flanksteak
  • Lad smørret blive gyldent i en pande.
  • Brun steaken ca. 1 min. på hver side og drys med salt og peber.
  • Steg den derefter ved svag varme ca. 12 min. - vend kødet af og til.
  • Tag flanksteaken op og lad den hvile tildækket i ca. 10 min.
  • Skær kødet i skiver og server det, fx med kartofler, salat og brød.

Skær altid flanksteaken på tværs af kødfibrene - og gerne i tynde skiver. Vinkl kniven så skiverne bliver skåret skråt fra oven og ned - så skiverne bliver brede og tynde.

Flanksteaken kan også grilles. Lad en grillpande blive godt varm. Pensl flanksteaken med olie og grill den ca. 1 min. på hver side. Skru ned til jævn varme og grill kødet ca. 6 min. på hver side. Drys med salt og peber.

Energiindhold for hele retten:

2493 kJ / 596 kcal

Næringsindhold pr. 100g

605 kJ / 145 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: -
Protein: 60,1 % 21,4 g
Kulhydrat: 0 %
Fedt: 39,9 % 6,5 g
Mere inspiration

Server flanksteaken sammen med fx saltkartofler

Saltkartofler
60+ min
Saltkartofler
(4)
Relateret video
Sådan steger du den perfekte bøf

Vil du servere en mør og saftig bøf er kvaliteten altafgørende. Karolines Køkkenskole viser her én metode til, hvordan du udvælger og steger en bøf, så den bliver helt perfekt.

Ingredienser

Flanksteak
25 g Smør
1 Flanksteak (ca. 400 g)
¾ tsk Groft salt
Friskkværnet peber