Kartoffelsalat med bagte kartofler

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(1 vurderinger)

45 min

En lækker fyldig kartoffelsalat med bl.a. bagte kartofler, æbler, savojkål og rødløg....næsten et måltid i sig selv. Suppleret med hvidløgskvark og flanksteak et måltidet fuldendt.

Ingredienser

Antal portioner
  • 1 kg skrubbede kartofler i 1 cm skiver
  • 1 tsk groft salt

Hvidløgskvark

Flanksteak

  • 25 g smør
  • 1 flanksteak (ca. 450 g)
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 250 g fintstrimlet savojkål
  • 1 liter kogende vand
  • 1 agurk i stave (ca. 250 g)
  • 1 tsk groft salt
  • 1 finthakket rødløg (ca. 100 g)
  • 2 røde æbler i tynde både (ca. 200 g)

Pynt

  • olivenolie

Sådan gør du

Sådan gør du

Fordel kartoflerne på en plade med bagpapir. Drys med salt og bag kartoflerne midt i ovnen.

Hvidløgskvark

Vend kvarken med hvidløg, olivenolie og salt. Stil hvidløgskvarken tildækket i køleskabet i mindst 15 min. Smag til.

Flanksteak

Lad smørret blive gyldent i en pande. Brun steaken ca. 1 min. på hver side og drys med salt og peber. Steg derefter kødet ved svag varme i ca. 12 min. - vend af og til. Tag flanksteaken op og lad den hvile tildækket - skær kødet i tynde skiver lige inden serveringen.

Kom savojkålen i en skål og hæld kogende vand over til det dækker. Lad kålen trække i ca. 3 min., hæld vandet fra og brus over med koldt vand. Tør savojkålen godt og bland den med agurkestave og salt. Læg, i et stort fad, en bund af savojkål og agurk, fordel de lune kartofler og top op med æblebåde og rødløg. Server kartoffelsalaten med hvidløgsskyr (med lidt olivenolie på toppen) og flanksteak.

Bagetid

Ca. 25 min. ved 225° - varmluft.

Sådan snitter du kål

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 9130 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 30 g
  • Protein: 29 %
  • Kulhydrat: 46 %
  • Fedt: 25 %

Print

Kilde: