Kartoffelsalat med bagte kartofler

Kartoffelsalat med bagte kartofler

45 min
En lækker fyldig kartoffelsalat med bl.a. bagte kartofler, æbler, savojkål og rødløg....næsten et måltid i sig selv. Når du bruger bagte kartofler i salaten er det en helt anden oplevelse end den sædvanlige kogte kartoffel giver. Suppler din salat med bagte kartofler med hvidløgskvark og flanksteak - så har du en rigtig dejligt måltid.

Sådan gør du

Bagetid:

Ca. 25 min. ved 225° - varmluft.

Bagte kartofler
  • Fordel kartoflerne på en plade med bagpapir.
  • Drys med salt og bag kartoflerne midt i ovnen.
Hvidløgskvark
  • Vend kvarken med hvidløg, olivenolie og salt.
  • Stil hvidløgskvarken tildækket i køleskabet i mindst 15 min. Smag til.
Flanksteak
  • Lad smørret blive gyldent i en pande.
  • Brun steaken ca. 1 min. på hver side og drys med salt og peber.
  • Steg derefter kødet ved svag varme i ca. 12 min. - vend af og til.
  • Tag flanksteaken op og lad den hvile tildækket - skær kødet i tynde skiver lige inden serveringen.
Kartoffelsalat med bagte kartofler
  • Kom savojkålen i en skål og hæld kogende vand over til det dækker.
  • Lad kålen trække i ca. 3 min., hæld vandet fra og brus over med koldt vand.
  • Tør savojkålen godt og bland den med agurkestave og salt.
  • Læg, i et stort fad, en bund af savojkål og agurk, fordel de lune kartofler og top op med æblebåde og rødløg.
  • Server kartoffelsalaten med hvidløgsskyr (med lidt olivenolie på toppen) og flanksteak.

Kartoffelsalaten kan sagtens klare sig uden flanksteaken. Du kan evt. servere hakkede røgede mandler på kartoffelsalaten - så har du et vegetarisk måltid.

Energiindhold for hele retten:

8423 kJ / 2013 kcal

Næringsindhold pr. 100g

237 kJ / 57 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1 g
Protein: 31,3 % 4,4 g
Kulhydrat: 44,7 % 6,2 g
Fedt: 24 % 1,5 g
Mere inspiration

Har du lyst til at prøve en anden, lidt anderledes kartoffelsalat?

Relateret video
Sådan snitter du kål

Vil du gøre kål på dit kålhoved? Karolines Køkkenskole viser, hvordan du nemt snitter kål som rødkål, hvidkål, spidskål og savojkål.

Ingredienser

Bagte kartofler
1 kg Skrubbede kartofler i 1 cm skiver
1 tsk Groft salt
Hvidløgskvark
250 g Kvark
3 Små finthakkede fed hvidløg
2 tsk Olivenolie
½ tsk Groft salt
Flanksteak
25 g Smør
1 Flanksteak (ca. 450 g)
½ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
250 g Fintstrimlet savojkål
1 liter Kogende vand
1 Agurk i stave (ca. 250 g)
1 tsk Groft salt
1 Finthakket rødløg (ca. 100 g)
2 Røde æbler i tynde både (ca. 200 g)
Pynt
Olivenolie
Se opskriften, tips, inspiration og mange flere opskrifter på Arla.dk Se opskriften, tips, inspiration og mange flere opskrifter på Arla.dk