Lun græsk kartoffelsalat

45 min
Lun græsk kartoffelsalat

Den lune græske kartoffelsalat består af de klassiske græske ingredienser som oliven, løg og salatost. Kartoflerne giver salaten fylde og mætter godt. Den græske kartoffelsalat kan sagtens tilberedes med kolde nye kartofler - men det giver lidt ekstra smag og kontrast, når kartoflerne er lune.

Ingredienser

Græsk kartoffelsalat

100 g Salatost
750 g Lune kogte små nye kartofler i halve
2 spsk Rapsolie
¾ tsk Groft salt
1 tsk Fintrevet citronskal (usprøjtet)
1 spsk Friskpresset citronsaft
1 Løg i tynde ringe (ca. 75 g)
½ dl Sorte oliven
½ dl Hakket persille

Sådan gør du

Græsk kartoffelsalat

  • Bryd osten i mindre stykker.
  • Bland kartoflerne med olie, salt, citronskal og -saft.
  • Bland løg, ost, oliven og persille i.
  • Server kartoffelsalaten lun.

Den græske kartoffelsalat kan sagtens spises kold - men det giver lidt ekstra lækkerhed, når salaten er lun. Salaten kan suppleres med soltørrede tomater.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

4100 kJ / 980 kcal

Næringsindhold pr. 100g

406 kJ / 97 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,5 g
Protein: 9,9 % 2,4 g
Kulhydrat: 42,8 % 10,2 g
Fedt: 47,3 % 5,2 g
Relateret video Hvordan koger man nye kartofler

Se her hvordan du koger nye kartofler. Karolines Køkkenskole viser dig, hvordan du nænsomt koger nye kartofler - så smag og konsistens giver den helt rigtige smag af sommer.

https://www.arla.dk/opskrifter/lun-grask-kartoffelsalat/