Grøn kartoffelsalat

45 min
Grøn kartoffelsalat

Kartoffelsalat med friske grønne krydderurter frister med både duft og flotte farver. Denne opskrift på grøn kartoffelsalat er både nem og lækker - og er velegnet til både grillmad og picnic. De marinerede nye kartofler med masser af krydderurter smager bare godt sammen med salatost og oliven. Lav endelig en stor portion. for den grønne kartoffelsalat kan spises dagen efter - og er også god i madpakken.

Britta Surland
Britta Surland Arlas madekspert, kok og mor til 2

Ingredienser

Grøn kartoffelsalat

1 dl Fintsnittet purløg
1 dl Hakket persille
½ dl Hakket frisk dild
½ dl Hakkede estragonblade
3 spsk Olivenolie
1 tsk Groft salt
Friskkværnet peber
1 kg Kogte, skrabede små nye kartofler
200 g Salatost i tern
50 g Oliven
1 spsk Syltede rødløg

Sådan gør du

  • Bland krydderurter, olie, salt og peber i en stor skål.
  • Vend kartoflerne godt sammen med krydderurteblandingen og vend til sidst forsigtigt ost og oliven i.
  • Top med syltede rødløg.

Du kan tilsætte soltørrede tomater, hvis du vil have lidt mere farve og fylde i den grønne kartoffelsalat.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

4971 kJ / 1188 kcal

Næringsindhold pr. 100g

426 kJ / 102 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,4 g
Protein: 6,8 % 1,7 g
Kulhydrat: 56,4 % 14,1 g
Fedt: 36,8 % 4,2 g
Relateret video Hvordan koger man nye kartofler

Se her hvordan du koger nye kartofler. Karolines Køkkenskole viser dig, hvordan du nænsomt koger nye kartofler - så smag og konsistens giver den helt rigtige smag af sommer.

https://www.arla.dk/opskrifter/gron-kartoffelsalat/