Grøn kartoffelsalat

Grøn kartoffelsalat

45 min
Kartoffelsalat med friske grønne krydderurter frister med både duft og flotte farver. Denne opskrift på grøn kartoffelsalat er både nem og lækker - og er velegnet til både grillmad og picnic. De marinerede nye kartofler med masser af krydderurter smager bare godt sammen med salatost og oliven. Lav endelig en stor portion. for den grønne kartoffelsalat kan spises dagen efter - og er også god i madpakken.

Sådan gør du

  • Bland krydderurter, olie, salt og peber i en stor skål.
  • Vend kartoflerne godt sammen med krydderurteblandingen og vend til sidst forsigtigt ost og oliven i.
  • Top med syltede rødløg.
Variation

Du kan tilsætte soltørrede tomater, hvis du vil have lidt mere farve og fylde i den grønne kartoffelsalat.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

7151 kJ / 1709 kcal

Næringsindhold pr. 100g

527 kJ / 126 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 1,2 g
Protein: 12,3 % 3,8 g
Kulhydrat: 39,3 % 12,2 g
Fedt: 48,4 % 6,9 g
Mere inspiration

Server fx grillet laks med citron/honning marinade til kartoffelsalaten.

Grillet laks
30 min
Grillet laks
(3)
Relateret video
Hvordan koger man nye kartofler

Se her hvordan du koger nye kartofler. Karolines Køkkenskole viser dig, hvordan du nænsomt koger nye kartofler - så smag og konsistens giver den helt rigtige smag af sommer.

Ingredienser

Grøn kartoffelsalat
Hakket kruspersille
1 dl
Fintklippet purløg
1 dl
Hakkede friske dildkviste
½ dl
Hakkede frisk estragon
½ dl
Olivenolie
3 spsk
Groft salt
1 tsk
Friskkværnet peber
Kogte, skrabede små nye kartofler
1 kg
Salatost i tern
200 g
Sorte oliven
50 g
Syltede rødløg
1 spsk