Kartoffelsalat

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(0 vurderinger)

60+ min

Nem og fedtfattig opskrift på en dejlig kartoffelsalat med syltede asier, karry og mager fraiche. Kartoffelsalaten er perfekt til stegt kød.

Ingredienser

Antal portioner
  • 1 kg mellemstore kartofler
  • ½ liter vand
  • 2 tsk groft salt

Dressing

Pynt

  • karse

Hertil

  • 500 g stegt kød fx. skinkeschnitzler

Sådan gør du

Sådan gør du

Skræl kartoflerne og skær dem i ½ cm tykke skiver. Kom kartoffelskiverne i kogende vand tilsat salt. Kog dem ved svag varme og under låg i ca. 9 min. Hæld kartoflerne i en sigte og brus dem over med koldt vand.

Dressing

Rør fraichen sammen med de øvrige ingredienser. Vend de afdryppede, lune kartoffelskiver i dressingen og smag til. Stil kartoffelsalaten tildækket i køleskabet i ca. 1 time.

Tip

I stedet for at finthakke løg og asie kan de blendes sammen med asielage i ca. 1 min.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 8050 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 14,1 g
  • Protein: 30 %
  • Kulhydrat: 43 %
  • Fedt: 27 %

Print

Kilde: