Kartoffelsalat

Kartoffelsalat

45 min
Kolde, nykogte kartofler vendt med syrlig creme fraiche, urter, radiser og sennep er smagen af sommer. Her får du en opskriften på kartoffelsalat, som er noget nær en klassisker i sommervejret. Den smager virkelig godt med nye kartofler, men det er ikke et must - du kan bruge alle slags kartofler. Du kan servere kartoffelsalat til grillmad, til frokost eller du kan tage den med på picnic. Kartoffelsalat er en af de salater, der holder sig godt i køleskabet. Og så er den meget let at lave, hvilket er virkelig skønt - du blander bare dressingen i en skål og vender de afkølede kartofler i. Du kan selvfølgelig bruge de krydderurter, du bedst kan lide.

Sådan gør du

Dressing
  • Bland cremefraiche med purløg, dild, sennep, citronsaft, salt og peber. Smag dressingen til.
  • Vend de kogte kartofler i dressingen.
  • Fordel radiser og ærter herpå og pynt med dildkviste og finthakket purløg.
  • Lad kartoffelsalaten trække tildækket i køleskabet i mindst ½ time. Pynt med friske krydderurter.
Forbered i god tid

Kartoffelsalaten kan gøres færdig dagen før (vent med at pynte den). Hvis du synes den virker lidt tør, kan du røre lidt ekstra crem efraiche i lige inden servering. Husk at smage til.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

6134 kJ / 1466 kcal

Næringsindhold pr. 100g

369 kJ / 88 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 1,3 g
Protein: 10,5 % 2,3 g
Kulhydrat: 50,4 % 10,9 g
Fedt: 39,1 % 3,9 g
Mere inspiration

Hvis du har en rest nye kogte kartofler så lav disse sprøde knuste kartofler. De smager fantastisk.

Knuste kartofler
1 time
Knuste kartofler
(7)
Relateret video
Kartoffelsalat

Ingredienser

Dressing
Creme fraiche
4 dl
Finthakket purløg
1 dl
Finthakket dild
1 dl
Dijonsennep
2 tsk
Friskpresset citronsaft
2 tsk
Groft salt
2 tsk
Friskkværnet peber
Små nye kartofler - kogte og afkølede
1 kg
Radiser i tynde skiver
100 g
Friskbælgede ærter
100 g
Pynt
Dildkviste og finthakket purløg