Kartoffelsalat med radiser og nye kartofler

Kartoffelsalat med radiser og nye kartofler

45 min
Her får du opskriften på kartoffelsalat med radiser, der smager virkelig godt sammen med de nye kartofler. Du kan servere salaten til grillmad, til frokost eller du kan tage den med på picnic. Kartoffelsalat er en af de salater, der holder sig godt i køleskabet. Og så er den meget let at lave, hvilket er virkelig skønt - du blander bare dressingen i en skål og vender de afkølede kartofler i. Du kan selvfølgelig bruge de krydderurter, du bedst kan lide. Kolde, nykogte kartofler vendt med syrlig creme fraiche, urter, radiser og sennep er smagen af sommer.
https://www.arla.dk/opskrifter/kartoffelsalat/

Sådan gør du

Dressing
  • Bland creme fraiche med purløg, dild, sennep, citronsaft, salt og peber. Smag dressingen til.
  • Vend de kogte kartofler i dressingen.
  • Fordel radiser og ærter herpå og pynt med dildkviste og finthakket purløg.
  • Lad kartoffelsalaten trække tildækket i køleskabet i mindst ½ time. Pynt med friske krydderurter.

Kartoffelsalaten kan gøres færdig dagen før (vent med at pynte den). Hvis du synes den virker lidt tør, kan du røre lidt ekstra creme fraiche i lige inden servering. Husk at smage til.

Energiindhold for hele retten:

6134 kJ / 1466 kcal

Næringsindhold pr. 100g

369 kJ / 88 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,3 g
Protein: 10,5 % 2,3 g
Kulhydrat: 50,4 % 10,9 g
Fedt: 39,1 % 3,9 g
Mere inspiration

Hvis du har en rest nye kogte kartofler så lav disse sprøde knuste kartofler. De smager fantastisk.

Knuste kartofler
1 time
Knuste kartofler
(16)
Relateret video
Kartoffelsalat

Ingredienser

Dressing
4 dl Creme fraiche
1 dl Finthakket purløg
1 dl Finthakket frisk dild
2 tsk Dijonsennep
2 tsk Friskpresset citronsaft
2 tsk Groft salt
Friskkværnet peber
1 kg Små nye kartofler - kogte og afkølede
100 g Radiser i tynde skiver
100 g Friskbælgede ærter
Pynt
Dildkviste og finthakket purløg