Varm kartoffelsalat

Varm kartoffelsalat

60+ min
Varm kartoffelsalat, lige så god som du husker den er. Varm kartoffelsalat er en klassiker, som tidligere blev serveret til kogte røde pølser. Den skønne smag og cremede konsistens skabes af fløde, eddike og sukker, der smyger sig rundt om løg og kartofler. Varm kartoffelsalat må altså ikke gå i glemmebogen - server den til fx lune frikadeller eller kålpølser.

Sådan gør du

Varm kartoffelsalat
  • Vask, kog, pil og afkøl kartoflerne og skær dem i tynde skiver.
  • Bring smør, vand, eddike, sukker, salt og peber i kog. Kog løgringene i lagen ved svag varme og under låg i ca. 10 min. eller til de er klare.
  • Varm kartoffelskiverne igennem i gryden og tilsæt den kogende fløde og smag til.

Du får en mere cremet varm kartoffelsalat, hvis du udskifter madlavningsfløden med piskefløde. Varm kartoffelsalat smager herligt med en god pølse, fx kålpølse til. Og glem ikke sennep.

Energiindhold for hele retten:

7470 kJ / 1785 kcal

Næringsindhold pr. 100g

438 kJ / 105 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,7 g
Protein: 8,5 % 2,2 g
Kulhydrat: 55 % 14,2 g
Fedt: 36,5 % 4,3 g
Mere inspiration

Prøv kartoffelgratin som tilbehør til steg, frikadeller, fisk eller pølser.

Kartoffelgratin
60+ min
Kartoffelgratin
(22)

Ingredienser

Varm kartoffelsalat
1 kg Aspargeskartofler
50 g Smør
½ dl Vand
1 dl Lagereddike
2 spsk Sukker
1 tsk Groft salt
Friskkværnet peber
1 Zittauerløg i tynde skiver (ca. 75 g)
4 dl Kogende madlavningsfløde