Varm kartoffelsalat med gulerødder

Varm kartoffelsalat med gulerødder

45 min
Ny farverig variant af den elskede varme kartoffelsalat. Nyd den varm eller kold.

Sådan gør du

  • Bring vand tilsat salt i kog i en gryde. Tilsæt kartoflerne og kog dem ved svag varme og under låg i ca. 15 min. - de skal kun lige være møre. Hæld vandet fra, damp kartoflerne tørre og skær dem i kvarte eller i tykke skiver.
Varm kartoffelsalat
  • Bring eddike, sirup, salt og peber i kog i en tykbundet gryde. Tilsæt gulerødder og løg og kog dem ved svag varme og under låg i ca. 1 min. Kom fløden i gryden og lad det koge ved jævn varme og under omrøring i ca. 5 min. Vend kartoflerne i salatsaucen og lad retten koge uden låg i ca. 2 min. - rør af og til. Smag kartoffelsalaten til.
  • Drys den varme kartoffelsalat med purløg og dild - lige inden serveringen.
Tips
  • Kartoffelsalaten kan også serveres kold. Lad den køle af, vend rundt i salaten og drys med purløg og dild. Hvis salatsaucen bliver for tyk, kan den tilsættes lidt vand.
Energiindhold for hele retten:

8315 kJ / 1987 kcal

Næringsindhold pr. 100g

249 kJ / 60 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,8 g
Protein: 25,7 % 3,8 g
Kulhydrat: 49,8 % 7,3 g
Fedt: 24,5 % 1,6 g

Ingredienser

1 liter Vand
1 tsk Groft salt
800 g Skrubbede kartofler
Varm kartoffelsalat
¾ dl Ufarvet lagereddike
4 spsk Lys sirup
1 tsk Groft salt
Friskkværnet peber
3 Små gulerødder i grove stykker (ca. 200 g)
2 Rødløg i tynde både (ca. 100 g)
¼ liter Madlavningsfløde
½ dl Klippet frisk purløg
½ dl Hakkede friske dildkviste
Hertil
500 g Stegt grisekød, fx mørbrad eller skinkemignon
300 g Grønne salatblade drysset med salt og peber