Varm kartoffelsalat med gulerødder

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(4 vurderinger)

45 min

Ny farverig variant af den elskede varme kartoffelsalat. Nyd den varm eller kold.

Ingredienser

Antal portioner

  • 1 liter vand
  • 1 tsk groft salt
  • 800 g skrubbede kartofler

Varm kartoffelsalat

  • ½ dl klippet frisk purløg
  • ½ dl hakkede friske dildkviste

Hertil

  • 500 g stegt svinekød, fx mørbrad eller skinkemignon
  • 300 g grønne salatblade drysset med salt og peber

Sådan gør du

Sådan gør du

Bring vand tilsat salt i kog i en gryde. Tilsæt kartoflerne og kog dem ved svag varme og under låg i ca. 15 min. - de skal kun lige være møre. Hæld vandet fra, damp kartoflerne tørre og skær dem i kvarte eller i tykke skiver.

Varm kartoffelsalat

Bring eddike, sirup, salt og peber i kog i en tykbundet gryde. Tilsæt gulerødder og løg og kog dem ved svag varme og under låg i ca. 1 min. Kom fløden i gryden og lad det koge ved jævn varme og under omrøring i ca. 5 min. Vend kartoflerne i salatsaucen og lad retten koge uden låg i ca. 2 min. - rør af og til. Smag kartoffelsalaten til.

Drys den varme kartoffelsalat med purløg og dild - lige inden serveringen.

Tips

Kartoffelsalaten kan også serveres kold. Lad den køle af, vend rundt i salaten og drys med purløg og dild. Hvis salatsaucen bliver for tyk, kan den tilsættes lidt vand.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 8400 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 21,7 g
  • Protein: 27 %
  • Kulhydrat: 50 %
  • Fedt: 23 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: