Varm kartoffelsalat med gulerødder
45 min

Varm kartoffelsalat med gulerødder

Ny farverig variant af den elskede varme kartoffelsalat. Nyd den varm eller kold.
Bedømmelse (2 vurderinger)

Min bedømmelse:

Varm kartoffelsalat med gulerødder

Ny farverig variant af den elskede varme kartoffelsalat. Nyd den varm eller kold.

Antal portioner
  • 1 liter vand
  • 1 tsk groft salt
  • 800 g skrubbede kartofler

Varm kartoffelsalat

  • ½ dl klippet frisk purløg
  • ½ dl hakkede friske dildkviste

Hertil

  • 500 g stegt svinekød, fx mørbrad eller skinkemignon
  • 300 g grønne salatblade drysset med salt og peber

Fremgangsmåde:

Bring vand tilsat salt i kog i en gryde. Tilsæt kartoflerne og kog dem ved svag varme og under låg i ca. 15 min. - de skal kun lige være møre. Hæld vandet fra, damp kartoflerne tørre og skær dem i kvarte eller i tykke skiver.

Varm kartoffelsalat

Bring eddike, sirup, salt og peber i kog i en tykbundet gryde. Tilsæt gulerødder og løg og kog dem ved svag varme og under låg i ca. 1 min. Kom fløden i gryden og lad det koge ved jævn varme og under omrøring i ca. 5 min. Vend kartoflerne i salatsaucen og lad retten koge uden låg i ca. 2 min. - rør af og til. Smag kartoffelsalaten til.

Drys den varme kartoffelsalat med purløg og dild - lige inden serveringen.

Tips

Kartoffelsalaten kan også serveres kold. Lad den køle af, vend rundt i salaten og drys med purløg og dild. Hvis salatsaucen bliver for tyk, kan den tilsættes lidt vand.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 8400 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 21,7 g
  • Protein: 27 %
  • Kulhydrat: 50 %
  • Fedt: 23 %
Print