Kyllingenuggets med sprød salat

Kyllingenuggets med sprød salat

30 min
Lækre, hjemmelavede kyllingenuggets serveret med sprød tomatsalat og sød chilidip er et sikkert hit hos både børn og voksne. Kyllingenuggets forbindes ofte med fedtede fingre og et hurtigt mellemmåltid, men her kan du roligt nyde dine nuggets med både god smag og god samvittighed - også på en hverdag. Disse sprøde kyllingenuggets er vendt i havregryn, hvilket gør dem lidt anderledes end almindelige nuggets - men ikke mindre lækre!
https://www.arla.dk/opskrifter/kyllingenuggets-med-sprod-salat/

Sådan gør du

Sød chilidip
  • Rør yoghurt, chilisauce og salt sammen. Smag til.
  • Stil dippen tildækket i køleskabet til serveringen.
Sprød tomatsalat
  • Vend tomater og forårsløg sammen i en skål. Drys med salt og peber.
Kyllingenuggets
  • Fjern sener og hinder fra kyllingefileterne og skær dem evt. i halve.
  • Vend kyllingestykkerne i sammenpisket æg og derefter i havregryn - sørg for at kødet bliver godt dækket.
  • Lad smør og olie blive gyldent i en pande. Brun kyllingestykkerne ved kraftig varme ca. 1 min på hver side. Drys med salt og steg dem derefter ved jævn varme i ca. 4 min. - vend af og til.
  • Server de nystegte kyllingenuggets med chilidip, tomatsalat og kogte kartofler.

Er du til stærk mad, så kan du bruge en stærk chilisauce i dressingen.

Energiindhold for hele retten:

10525 kJ / 2516 kcal

Næringsindhold pr. 100g

401 kJ / 96 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,2 g
Protein: 27,6 % 6,5 g
Kulhydrat: 42,1 % 9,9 g
Fedt: 30,3 % 3,3 g
Mere inspiration

Her finder du en mere klassisk opskrift på nuggets - men rasp i stedet for havregryn.

Nuggets
30 min
Nuggets
(26)
Relateret video
Kyllingenuggets med sprød salat

Lækre, hjemmelavede kyllingenuggets serveret med sprød tomatsalat og sød chilidip er et sikkert hit hos både børn og voksne. Kyllingenuggets forbindes ofte med fedtede fingre og et hurtigt mellemmåltid, men her kan du roligt nyde dine nuggets med både god smag og god samvittighed - også på en hverdag. Disse sprøde kyllingenuggets er vendt i havregryn, hvilket gør dem lidt anderledes end almindelige nuggets - men ikke mindre lækre.

Ingredienser

Sød chilidip
2 dl Græsk yoghurt, skyr eller cremefraiche
3 spsk Sød chilisauce
½ tsk Groft salt
Sprød tomatsalat
600 g Cherrytomater i halve
3 Forårsløg i tynde ringe
½ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
Kyllingenuggets
500 g Kyllingeinderfileter
2 dl Grovvalsede havregryn
2 Æg
15 g Smør
2 spsk Rapsolie
½ tsk Groft salt
Tilbehør
1 kg Skrubbede små kartofler