Kyllingenuggets med sprød salat
30 min

Kyllingenuggets med sprød salat

Lækre, hjemmelavede kyllingenuggets serveret med sprød salat og krydret skyr - sikkert også et hit hos dine børn.
Bedømmelse (46 vurderinger)

Min bedømmelse:

Kyllingenuggets med sprød salat

Lækre, hjemmelavede kyllingenuggets serveret med sprød salat og krydret skyr - sikkert også et hit hos dine børn.

Antal portioner
  • 1 liter vand
  • 2 tsk groft salt
  • 800 g skrubbede nye kartofler
  • 10 skrubbede små nye gulerødder (ca. 250 g)

Kyllingenuggets

  • 400 g kyllingeinderfileter
  • 1 dl grovvalsede havregryn
  • 1 spsk delikatessepaprika
  • 1½ tsk kryddersalt, fx sellerisalt
  • 1 æg
  • 15 g smør
  • 1 spsk rapsolie

Sprød salat

  • 1 agurk
  • 200 g cherrytomater i halve
  • 2 dl grofthakkede friske basilikumblade
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Fremgangsmåde:

Bring vand og salt i kog i en gryde. Tilsæt kartoflerne og kog dem ved svag varme og under låg i ca. 12 min. Kom gulerødderne i og lad dem koge med i ca. 3 min. eller til kartoflerne er møre. Hæld vandet fra og hold grøntsagerne varme.

Kyllingenuggets

Fjern imens sener og hinder fra kyllingefileterne. Bland havregryn, paprika og kryddersalt og kom det i en dyb tallerken. Vend kyllingestykkerne i sammenpisket æg og derefter i havregrynene - sørg for at kødet bliver godt dækket. Lad smør og olie blive gyldent i en pande. Brun kyllingestykkerne ved kraftig varme ca. 1 min på hver side. Steg dem derefter ved jævn varme i ca. 4 min. - vend af og til.

Sprød salat

Flæk agurken, skrab kernerne ud og skær den i tynde skiver. Bland de lune kartofler og gulerødder med agurk, tomat, basilikum, salt og peber.

Rør skyr, chilisauce og salt sammen og smag til. Kom den sprøde salat i et fad og server den sammen med de gyldne kyllingenuggets og skyr.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 10970 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 28,1 g
  • Protein: 31 %
  • Kulhydrat: 47 %
  • Fedt: 22 %
Print