Kyllingespyd og mangosalat

Kyllingespyd og mangosalat

30 min
De saftige, grillede kyllingespyd smager super godt sammen med den smukke mangosalat og den friske hvidløgsdressing.

Sådan gør du

Kyllingespyd
  • Skær kyllingefileterne i mundrette stykker.
  • Sæt kyllingekød og løg på de 8 spyd og pensl med olie.
  • Lad en grillpande blive godt varm. Grill kyllingespyddene ved jævn varme, ca. 6 min. på hver side.
  • Tag spyddene af panden, drys med citronskal, salt og peber og hold dem varme.
Mangosalat
  • Vend avocadoen med citronsaft.
  • Anret mango, avocado, agurk og ærteskud i et fad.
Hvidløgsdressing
  • Vend forsigtig alle ingredienserne sammen og smag til.
  • Server hvidløgsdressingen sammen med de lune kyllingespyd, mangosalat og flute.
Energiindhold for hele retten:

7685 kJ / 1837 kcal

Næringsindhold pr. 100g

389 kJ / 93 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,4 g
Protein: 27,5 % 6,3 g
Kulhydrat: 45,2 % 10,3 g
Fedt: 27,3 % 2,9 g

Ingredienser

Kyllingespyd
400 g Renset kyllingefilet
4 Rødløg i både (ca. 300 g)
8 Bambusspyd - ca. 20 cm lange
2 tsk Olivenolie
2 tsk Fintrevet citronskal (usprøjtet)
½ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
Mangosalat
1 Avocado i skiver (ca. 125 g)
1 spsk Friskpresset citronsaft
1 Moden mangofrugt i stave (ca. 300 g)
1 Agurk i tern (ca. 350 g)
25 g Ærteskud
Hvidløgsdressing
2 dl Fraiche
1 Lille hakket fed hvidløg
½ tsk Groft salt
Tilbehør
240 g Groft flute - evt. ristet