Frikadeller af kylling med kulørt salat

Frikadeller af kylling med kulørt salat

45 min
Her er en dejlig opskrift på frikadeller med kylling. Farsen giver 12 frikadeller, men I kan også lave den til 4 store frikadeller, eller små farsbrød, om du vil. Kyllingefrikadellerne har en frisk smag fra citron og hytteost. Den kulørte salat er en rissalat, fyldt med saftige grøntsager og smag fra mere citron, olivenolie og mynte. Så stemningen er slået an til at drømme sig syd på, måske Grækenland, Spanien eller Italien.
https://www.arla.dk/opskrifter/frikadeller-af-kylling-med-kulort-salat/

Sådan gør du

Kyllingefrikadeller
  • Rør kødet sejt med salt i ca. 1 min.
  • Vend de øvrige ingredienser - bortset fra olien - i farsen og stil den tildækket i køleskabet i ca. 15 min.
  • Lad olien blive varm i en pande.
  • Form farsen til 12 aflange frikadeller.
  • Steg frikadellerne ved jævn varme i ca. 5 min. - vend af og til. Steg dem derefter ved kraftig varme i 3-5 min. - vend af og til.
Kulørt salat
  • Flæk agurkerne og skrab kernerne ud med en teske og skær agurkerne i skiver.
  • Vend forsigtigt alle ingredienserne til salaten sammen og smag til.
  • Server den kulørte salat til kyllingefrikadeller og brød.

Lav dobbelt portion af den kulørte salat og server den dagen efter som fyld i lune pitabrød. Server med en dressing af yoghurt smagt til med hvidløg, salt og peber. Suppler for eksempel med syltede røde peberfrugter eller artiskokhjerter.

Energiindhold for hele retten:

8760 kJ / 2094 kcal

Næringsindhold pr. 100g

382 kJ / 91 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,8 g
Protein: 24,4 % 5,5 g
Kulhydrat: 47,7 % 10,7 g
Fedt: 27,9 % 2,9 g
Relateret video
Hvordan koger man ris

Karolines Køkkenskole viser, hvordan du koger ris – med den helt rette konsistens. Og du vil få ros og ikke ris for dine ris. 

Ingredienser

Kyllingefrikadeller
300 g Hakket kyllingekød
¾ tsk Groft salt
150 g Hytteost
1 Æg
2 spsk Rasp
2 tsk Fintrevet citronskal (usprøjtet)
2 spsk Olivenolie
Kulørt salat
2 Agurker (ca. 600 g)
460 g Kolde, kogte ris (af ca. 2 dl rå ris)
¾ liter Fintstrimlet romainesalat
250 g Cocktailtomater i tern
2 Finthakkede rødløg (ca. 150 g)
1 spsk Olivenolie
1½ tsk Friskpresset citronsaft
2 spsk Hakkede mynteblade
½ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
Tilbehør
150 g Tyrkiske brød eller naanbrød